athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος

δε λεω.. χαρηκα.. αλλα..
ολα μες στο τμημα μου ειναι στουρνα μωρε.. εγω ποιον θα ανταγωνιζομαι?
λετε να πεσουν οι βαθμοι μου γιαυτο?
i 'm sad..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kaim
Νεοφερμένο μέλος

Ή όλα Αγγλικά ή όλα Ελληνικά!
Θα απαντήσω και στο θέμα σου σε λίγο αν και εγώ βρίσκομαι στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση.... ο ανταγωνισμός φέτος έπεται ... σκληρότατος

Σε λίγο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
explorer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος

Λίγο ανόητη η σκέψη σου.Προσπαθείς να τα πας καλά στο σχολείο μόνο και μόνο για να ξεπεράσεις κάποιους άλλους;Δε λέω,ο ανταγωνισμός τονώνει την προσπάθεια,αλλά εσύ θα προσέχεις τη διακιά σου απόδοση όχι των άλλων.Όχι:''χαχα,νια νια,σε ξεπέρασα''
:iagree::no1::no1::no1:
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Στην ιδια λογικη ημουν κι εγω στο Γυμνασιο μεχρι που στα 15 μου περιπου συνειδητοποιησα καποια πραγματα. Στο Λυκειο περασα και απο τις δυο ακραιες φασεις. Και απο τμημα αδιαφορων μαθητων και απο τμημα αριστων. Δεν ειδα ομως ποτε τους συμμαθητες μου ανταγωνιστικα. Κοιτουσα απλα να κανω τη δουλεια μου οσο πιο καλα μπορουσα.
papas
Διάσημο μέλος

Τake advantage of it και του χρονου σε βλεπουμε παραστατη

sweety
Εκκολαπτόμενο μέλος

φετος πηρα πρωτη φορα απουσιολογιο με 19.12/13..
δε λεω.. χαρηκα.. αλλα..
ολα μες στο τμημα μου ειναι στουρνα μωρε.. εγω ποιον θα ανταγωνιζομαι?
λετε να πεσουν οι βαθμοι μου γιαυτο?
i 'm sad..![]()
συγνωμη κιολας αλλα αυτη η σκεψη ειναι λιγο καπως..δεν παιρνεις καλους βαθμους για να πεις στον αλλον ''κοιτα εγω σε ξεπερασα ενω εσυ ακομα εκει εμεινες΄''..παιρνεις καλους βαθμους για σενα...γιατι αργοτερα θα εχεις μια καλη δουλεια χαρις αυτους τους βαθμους...και ο ανταγωνισμος ναι να υπαρχει αλλα ως ενα οριο...και οι βαθμοι αν πεσιουν για αυτο και μονο τον λογο τοτε τι να σου πω...
Devina
Τιμώμενο Μέλος

valia_92
Νεοφερμένο μέλος

Επισης το μονο προβλημα που ισως αντιμετωπισεις ειναι η συμπεριφορα ορισμενων παιδιων που θα σου φερονται ως το "φυτο" της ταξης.. αλλα αν δεν τους δινεις κανενα δικαιωμα ισως το αποφυγεις
Grabeel Lucas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Kaim
Νεοφερμένο μέλος

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα παιδιά.Έχουν δίκιο όταν λένε πως δεν είναι ο ανταγωνισμός αυτός που θα σε πάει μπροστά.Η δική σου επιθυμία για επιτυχία είναι αυτή που θα το κάνει.Επίσης, πολλοί είπαν ''...να διαβάζεις για σένα...''.Σωστότατο.Δε διαβάζεις ούτε για να αποδείξεις κάτι, αλλά ούτε και για να ξεπεράσεις κάποιον.Διαβάζεις για σένα και μόνο.Διαβάζεις για να χτίσεις τις σωστές βάσεις ούτως ώστε να τα καταφέρεις την ύστατη στιγμή (Πανελλαδικές).
Ας μιλήσω τώρα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.Αλήθεια, γιατί θεωρείς τον ανταγωνισμό απαραίτητο για να πετύχεις? (δεν το λες ευθέως αλλά εμένα αυτό μου δίνεις να καταλάβω).Ίσως επειδή είχεις συνηθίσει μία τάξη άκρως ανταγωνιστική και γι' αυτό αποδίδεις το 19,12/13 σε αυτή.Σου λέω λοιπόν πως δεν είναι η τάξη αυτή που σε ''έκανε'' να αριστεύσεις.Δεν είναι οι ανταγωνίστριες αυτές που σε ώθησαν να πετύχεις.Το βαθμό τον πήρες επειδή εσύ διάβασες και έγραψες.
Και εδώ θα ήθελα να διαφωνήσω με κάποιους οι οποίοι είπαν πως ο ανταγωνισμός σου δίνει κίνητρο για να συνεχίσεις.Λάθος.Ο στόχος σου είναι αυτός που σου δίνει το κίνητρο.Ο ανταγωνισμός είναι ένα στοιχείο που θα συναντήσεις στο δρόμο για το στόχο σου.Μπορεί όμως και να μη το συναντήσεις, όπως τώρα.
Στη θέση σου λοιπόν εγώ θα ανησυχούσα περισσότερο για το αν θα γίνεται μάθημα με αυτούς τους συμμαθητές παρά για το αν υπάρχει ή όχι ανταγωνισμός.Σου ξαναλέω πως δε χρειάζεσαι κανέναν ανταγωνιστή για να πας μπροστά.Χρειάζεσαι μόνο εσένα.
Και μία συμβουλή για να κλείσω:Αν μέχρι τώρα διάβαζες για να περάσεις τους ανταγωνιστές, διάβασε τα post μας και άλλαξε αμέσως αντιλήψεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Καλή πρόοδο και καλή, μη ανταγωνιστική χρονιά.

Φιλικά,
Kaim - Γιώργος
Constantina!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νταξ, δε λέω, είναι καλό να έχεις ανταγωνισμό μέσα στο τμήμα σου, σου δίνει έναν παραπάνω λόγο για να προσπαθείς, σου δίνει μία παραπάνω ώθηση, αλλά μέχρι εκεί. Το σκεπτικό σου δεν είναι σωστό. Δε διαβάζουμε για να περάσουμε τους άλλους και να πάρουμε το απουσιολόγιο, διαβάζουμε για τον εαυτό μας, για να καλλιεργηθούμε σαν ατομα, ν'αποκτήσουμε γνώσεις, να γίνουμε άνθρωποι σωστοί με γνώση και κρίση. Δεν πιστεύω πως οι βαθμοί σου θα πέσουν γι'αυτό το λόγο σε καμία περίπτωση, εκτός βέβαια αν εσύ αλλάξεις στάση και χαλαρώσεις περισσότερο λόγω της κατάστασης. Είναι λοιπόν στο χέρι σου να διατηρήσεις το επίπεδο και τους βαθμούς σου και να δείξεις την αξία σου.
Φιλικά πάντα! Καλή σου επιτυχία και αυτή τη χρονιά!
'Ερικα
Εκκολαπτόμενο μέλος

athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος

Sed
Νεοφερμένο μέλος

μμ..... σωστα..... φυσικα τωρα αρχισα παλι να σκεφτομαι οτι το κανω για τον τελικο μου στοχο.. αστυνομια, αστυνομια.. απλα εβαλα το θεμα για να ακουσω αποψεις.. οχι οτι το πιστευα ας πουμε και απολυτα!:iagree: ευχαριστω για τις απαντησεις σας.. ικανοποιημενη!! :xixi:
Ωραία να έχουμε το μέσων εμείς οι κάπως παράνομοι.

lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο γιός μου είναι δεύτερος στη βαθμολογία στην τάξη του.Προσωπικά δεν τον πίεσα ποτέ να κυνηγήσει βαθμούς.Αλλά μιάς καί τα καταφέρνει από μόνος του δεν τον εμπόδισα κιόλας (λόγω πεποιθήσεων μου) να μην παίρνει καλούς βαθμούς.Αλλά από μόνος του φροντίζει κάθε χρόνο να μην έρχεται πρώτος (εν δυνάμει την έχει την πρωτιά) γιατί δεν θέλει να είναι απουσιολόγος.Τού λέω ρε συ καί πού ξέρεις ότι ο Μάνος θα σε περάσει πάλι.Λέει το συζητάμε!
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

τεσπα,απαντησα ηδη αλλα μιας και την παμε σε γενικο επιπεδο την κουβεντα υπενθυμιζω και παλι οτι οποιος διαβαζει οτιδηποτε με κινητηριο μοχλο να "περασει" τον συμμαθητη του ειναι χαμενος απο χερι .. οποιος διαβαζει γιατι τον ενδιαφερει κατι εχει πολλες και βασιμες ελπιδες για το μελλον...επιπλεον, μην περναει απο το μυαλο ΚΑΝΕΝΟΣ εκ των αριστων μαθητων οτι επειδη εχουν 18,19,20 και τετοια ειναι πανεξυπνοι,ανωτεροι και προορισμενοι για μεγααααλα πραγματα...μαθητουδια ειναι και αυτοι οπως οι υπολοιποι..ετυχε ,για πολλους και διαφορους λογους (και τα κομπλεξ των γονεων συμπεριλαμβανονται ορισμενες φορες)να ανοιγουν το βιβλιο περισσοτερο...επισης,μην περναει απο το μυαλο(οχι μονο των αριστων,αλλα και ολων των μαθητων) οτι αξιζουν τους βαθμους που παιρνουν..ειναι δυνατον καποιος να αξιζει το απολυτο ,ολοστρογγυλο εικοσαρι ?? αυτο σημαινει "ειμαι τελειος σε ολα" ,τιποτα λιγοτερο..και κατι τετοιο δεν υφισταται..οπως επισης και το παιδακι που σαμγουει εφτασε στο λυκειο χωρις να ξερει τι ειναι ο εκθετης ,δεν αξιζε το ρημαδι το 10 που του εβαλε περσι,και προπερσι και παραπροπερσι ο καθηγητακος του για να περασει την ταξη ,να μην στεναχωριεται το μπουμπουκι μας...οσα λεω ισχυουν πλην εξαιρετικα ελαχιστων εξαιρεσεων...
συμβουλη μου απο την ελαχιστη εμπειρια στα θρανια...μην ειστε ανοητοι βαθμοθηρες,βγειτε απο την ανταγωνιστικη λογικη που σας επιβαλλεται (δεν φταινε τα παιδια εδω..οταν απο γονεις,δασκαλους,τηλεοραση προβαλλεται και θεοποιειται ο πρωτος ενω οι αλλοι ειναι σκουπιδια,αυτα συμβαινουν) και κοιταχτε πως θα γινετε ανθρωποι με καποιες α γνωσεις και με ενα α κυρος ως προσωπικοτητες...
ξεγυγα λιγο,αλλα πιστευω πως πρεπει να τα πω γιατι εξ ιδιας πειρας (απο την ταξη μου,κιολας...)γνωριζω ποσο αξιολυπητος γινεται κανεις οταν κοιμαται και ξυπναει ενδιαφερομενος για τις "πρωτιες" οταν στη ζωη υπαρχουν τοσα πανεμορφα πραγματα (στα οποια συμπεριλαμβανεται ΚΑΙ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ γνωση)...
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.