Ναι αλλά, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα λάβει από τη φοίτηση στο επαλ, ειναι πολύτιμες, κ ας είναι αναιμικες όπως λες, διότι μετά θα τις βρει μπροστά του στη σχολή και θα υπερέχει σε κάποια πράγματα απ τους συμφοιτητές του από ΓΕΛ, γιατι θα είναι ήδη γνωστής πολλών απ αυτών που θα διδαχτεί στην ΑΕΝ. Απλά εκεί θα εμβαθύνει μετά σε όσα πήρε μόνο μια γεύση στο επαλ. Στο δικό μου επαλ πάντως γινόταν καλή δουλειά στο τμήμα αυτό, τους πηγαίνουν και εκπαιδευτική εκδρομή σε καράβι γνωστής εταιρείας ναυτιλιακών και Αθήνα σε κάποιες εταιρείες, εχουν τώρα και τον εξομοιωτή, έχουν και τον καπετάνιο καθηγητή, γενικά δεν είναι τουρίστες. Οπότε μη τα τσουβάλιαζουμε όλα τα επαλ, υπάρχουν και κάποια που κάνουν πραγματάκια.
Σκέψου το εξής, εσύ όταν πήγες στη σχολή σου, είχες μηδενικες γνώσεις ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογιας. Αν ήσουν από επαλ, οκ θα είχες θέμα με τα μαθηματικά (που αν ήθελαν οι δικοί σου στο ελυναν αυτό το πρόβλημα με φροντιστήρια), αλλα θα είχες ηδη διαβάσει ηλεκτροτεχνια και θα είχες αποκτήσει εμπειρία σχετικά με τα ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα, οπότε το εργαστήριο ηλεκτρονικής αλλά και ότι έχει σχέση με αυτή, θα σου φαινόταν παιχνιδάκι σε σύγκριση με το να έχεις μηδενικές γνώσεις για το αντικείμενο.
Οποτε μη δαιμονοποιουμε το επαλ και αποτρεπουμε τα παιδιά απ αυτό, διότι ειδικά στην περίπτωση του OP τώρα, που τα μαθηματικά δεν είναι το παν όπως στις δικές μας σχολές, μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει απ το να μείνει στο επαλ. Ναι, κάφροι πάντα θα υπάρχουν, αλλα εγώ είδα πως όποιος ενδιαφέρεται να μαθει, θα μάθει ακόμα κ αν το μάθημα δε γίνεται ευλαβικά οπως ίσως γίνεται σε ΓΕΛ.