Μεταπτυχιακό Digital Humanities;

quarterlifecrisis

Νεοφερμένο μέλος

Η quarterlifecrisis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Ιωαννίνων. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Hello παίδες ! Έχω τελειώσει ιστορικό είμαι 25 και ψάχνω το τελευταίο χρόνο τι μεταπτυχιακό να κάνω ώστε να μου δώσει τις καλύτερες προοπτικές επαγγελματικά. Σκέφτομαι εδώ και καιρό τα Digital humanities μιας και είναι σχετικά νέος κλάδος και "γεφυρώνει" τις ανθρωπιστικές σπουδές με τη τεχνολογία, κυρίως το πρόγραμμα του τμήματος Πληροφορικής της ασοε. Στο πρόγραμμα σπουδών παίζει λίγο προγραμματισμός, ανάλυση δεδομένων και πολλά αλλά skills που θεωρούνται "in" αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας. Ποια η άποψη σας για τα μεταπτυχιακά προγράμματα αυτά και κυρίως, που θα μπορούσα να εργαστώ μετά πέρα από τον ακαδημαϊκό χώρο και τα πολιτιστικά ? Πολλοί μου λένε πως θα μπορούσα να ψαχτώ με μάρκετινγκ και γενικά με πολλές entry level θέσεις σε εταιρείες που δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με τις ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά θα εκτιμούσα κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία γιατί είμαι λίγο χαμένη στη φάση αυτή :dizzy2:. Βασικά αν παίζει κάποια άλλη καλή ιδέα για μεταπτυχιακό let me know απλά που να μην έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση πλιζ😅. Thanks in advance ✌️.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 406 μηνύματα.
Πιο καλο αυτο: https://codingfactory.aueb.gr/ αντι για μεταπτυχιακο αν και απαιτει ΠΟΛΥ δουλεια και απο μερους σου.

quarterlifecrisis

Νεοφερμένο μέλος

Η quarterlifecrisis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Ιωαννίνων. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Πιο καλο αυτο: https://codingfactory.aueb.gr/ αντι για μεταπτυχιακο αν και απαιτει ΠΟΛΥ δουλεια και απο μερους σου.
Οοο τίμιο πραγματικά δεν τοχα ξαναπετύχει. Γιατί ναναι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό όμως? Γενικά σε ένα βιογραφικό κατά πόσο θα μετράει? 🙏

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 955 μηνύματα.
Καλύτερα άνεργος πάρα Σκλαβάκι των κορποραίων.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.018 μηνύματα.
Εγκυκλοπαιδικά, μπορείς να πεις λίγα λόγια γι' αυτό;
Δηλαδή αξίζει; Γιατί απαιτεί πολλή δουλειά; Είναι απαιτητικό σαν πρόγραμμα ή αναφέρεσαι στη προσωπική δουλειά που πρέπει να ρίξει κάποιος για να αναπτυχθεί σε αυτά που θα τους μάθουν;

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 406 μηνύματα.
Θελει απειρη προσωπικη δουλεια απλα αυτο το bootcamp σε μαθαινεις αρκετα βασικα πραγματα για πληροφορικη (βασεις δεδομενων, γλωσσες προγραμματισμου κλπ). Τωρα η τιμη ειναι 1200 ευρω ουτε λιγα ουτε πολλα και μπορεις να τα βρεις και στο internet αλλα για εναν που δεν ξερει τι να ψαξει και πως δυσκολο.
Οοο τίμιο πραγματικά δεν τοχα ξαναπετύχει. Γιατί ναναι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό όμως? Γενικά σε ένα βιογραφικό κατά πόσο θα μετράει? 🙏
Γιατι δεν αξιζει να κανεις μεταπτυχιακο σε οτιδηποτε εχει αμεση/εμμεση σχεση με πληροφορικη χωρις να ξερεις τα απο πανω. Πχ python μαθαινεις απο το internet ποιος ο λογος να κανεις μεταπτυχιακο σε αυτο. Πρεπει να ξερεις καποια πραγματα πριν πας σε μεταπτυχιακο οχι να ξεκινας απο το μηδεν.

quarterlifecrisis

Νεοφερμένο μέλος

Θελει απειρη προσωπικη δουλεια απλα αυτο το bootcamp σε μαθαινεις αρκετα βασικα πραγματα για πληροφορικη (βασεις δεδομενων, γλωσσες προγραμματισμου κλπ). Τωρα η τιμη ειναι 1200 ευρω ουτε λιγα ουτε πολλα και μπορεις να τα βρεις και στο internet αλλα για εναν που δεν ξερει τι να ψαξει και πως δυσκολο.

Γιατι δεν αξιζει να κανεις μεταπτυχιακο σε οτιδηποτε εχει αμεση/εμμεση σχεση με πληροφορικη χωρις να ξερεις τα απο πανω. Πχ python μαθαινεις απο το internet ποιος ο λογος να κανεις μεταπτυχιακο σε αυτο. Πρεπει να ξερεις καποια πραγματα πριν πας σε μεταπτυχιακο οχι να ξεκινας απο το μηδεν.
Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά το πρόγραμμα που αναφέρω εγώ απευθύνεται συγκεκριμένα σε αποφοιτους ανθρωπιστικών σχολών που προφανώς και δεν έχουν τις ίδιες βάσεις με κάποιον απο τον τεχνολογικό τομέα. Έχω μιλήσει με άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και ξέρω ότι σιγά σιγά μαθαίνεις όλα όσα χρειάζεσαι να προχωρήσεις στα πιο βαθιά δεν θα είχε αλλιώς νόημα να υπάρχει σαν πτυχίο αν οι καθηγητές που βγάλανε το πρόγραμμα σπουδών δεν το είχαν λάβει αυτό υπόψιν, γιαυτο και ρωτάω, εφόσον είναι ένα bootcamp γιατί ναναι καλύτερο από ένα μεταπτυχιακό που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο και target group? πέραν του ότι είναι αρκετά πιο φθηνό

redpointer

Δραστήριο μέλος

Πολυ εξιδικευμενο το μεταπτυχιακο το bootcamp κανει πιο πολλα πραγματα ταυτοχρονα ετσι θεωρω. Αν μπορεις να κανεις και τα 2 ακομα καλυτερα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια