Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

airtrelomike13

Active member

Ο airtrelomike13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 387 μηνύματα.
Έχεις κάνει την ίδια ερώτηση 2-3 φορές στο thread, ενώ έχεις λάβει ήδη απαντήσεις. Θα συνεχίσεις να ρωτάς μέχρι να σου χαιδέψουμε τα αυτιά?

Στο εξωτερικό προφανώς, υπάρχουν πανεπιστήμια καλύτερα από τα δικά μας. Και δεν αναφέρομαι καν στα τοπ ονόματα του κόσμου. Η νοοτροπία σε πολλά τέτοια πανεπιστήμια είναι καλύτερη, καθώς πολλά από αυτά δίνουν έμφαση και σε πιο πρακτικά πράγματα που θα τα βρεις μπροστά σου στην αγορά εργασίας. Επίσης, έχουν και μεγαλύτερη χρηματοδότηση ή κάνουν καλύτερη διαχείριση whatever, οπότε εκεί μπορεί να βρεις καλύτερα εργαστήρια και υποδομές. Και ξαναλέω, δεν αναφέρομαι καν στα τοπ πανεπιστήμια του κόσμου.

Σίγουρα μετράει και ότι είχες επαφή με άτομα από άλλους πολιτισμούς και ότι ζούσες σε ξένο περιβάλλον, καθώς αν πας στο εξωτερικό για δουλειά, θα κληθείς να κάνεις ακριβώς αυτό. Άσε που όπως είπες, εκεί πιθανόν να δικτυωθείς περισσότερο και να βρεις πιο εύκολα δουλειά. Γιατί ένα καλύτερο πανεπιστήμιο μπορεί να συνεργάζεται με περισσότερες εταιρείες, βιομηχανίες και πανεπιστήμια από ότι το ΑΠΘ ή το Μετσόβιο π.χ.

Άσε που όπως σωστά ειπώθηκε, αν δεν ξεχωρίζεις, γιατί να διαλέξουν εσένα και όχι κάποιο ντόπιο? Δηλαδή, αυτά δεν σου φτάνουν? Θες και άλλα?

Anyway και στα ελληνικά πανεπιστήμια θα λάβεις γνώσεις προφανώς και θα μπορείς να γίνεις και καλός. Αλλά πάλι, αυτός που ήταν σε πανεπιστήμιο που του παρείχε περισσότερα πράγματα (και δούλευε πολύ και ο ίδιος), θα έχει προφανώς μεγαλύτερο αβαντάζ. Το μέλλον σου δεν είναι καταδικασμένο πάντως αν φοιτήσεις σε ελληνικό πανεπιστημίο, μην φοβάσαι.

Aγαπητέ φίλε. ΕΞαρχής ζητώ συγνώμη. Δεν θυμόμουν, ότι πραγματοποίησα την ίδια ερώτηση και χτες έλαβα και μήνυμα σχετικό διαχειριστή. Το πάθημα λοιπόν να μου γίνει μάθημα και να ελέγχω παλαιότερα thread μου. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας , ούτε να υπάρχουν ειρωνείες. Σ ευχαριστώ παραυτα για τις συμβουλές σου και τις θεωρώ χρήσιμες όπως και για τη γνώμη σου. Να είσαι πάντα καλά!!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top