thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει από Σπάρτη (Λακωνία). Έχει γράψει 207 μηνύματα.
Είμαι στο 4ο έτος των σπουδών μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του ΠαΠελ και έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσω με μεταπτυχιακές σπουδές.
Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Δεδομένων (Data Science) του ΕΜΠ.
Γνωρίζετε μήπως πόσο εύκολη είναι η εισαγωγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για φοιτητές που προέρχονται από άλλα τμήματα εκτός ΕΜΠ;
Ο μέχρι στιγμής μέσος όρος μου είναι περίπου 7, αν και παραμένει ρευστός, καθώς χρωστάω ακόμη κάποια μαθήματα. Ελπίζω πως όταν τα περάσω, ο Μ.Ο. θα βελτιωθεί αισθητά.​

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Λ.​

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 445 μηνύματα.
Υπερβολικά απίθανο να σε δεχτούνε. Αυτό το μεταπτυχιακό είναι κυρίως για αποφοίτους ΕΜΠ, μη ΗΜΜΥ. 1-2 εξαιρέσεις είναι από ΑΠΘ.

Αλλά όλο το Data Science βασίζεται σε self-study, όχι σε μεταπτυχιακά.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 339 μηνύματα.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 445 μηνύματα.

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει από Σπάρτη (Λακωνία). Έχει γράψει 207 μηνύματα.
Για data science αρκεί άρα ο προπτυχιακός τίτλος εννοείται; Και οτιδήποτε περαιτέρω youtube/udemy etc?

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 339 μηνύματα.
Εκτός από την θεωρητική πληροφορική.
αυτο ειναι μονο με phd και η μονη δουλεια που βρισκεις ελλαδα ειναι καθηγητης σε πανεπιστημιο. Στην ελλαδα δεν κανουμε ερευνα σε πληροφορικη. Οι εταιρειες απλα χρησιμοποιουν ετοιμο λογισμικο δεν το φτιαχνουν. Επισης και παλι θεωρητικη πληροφορικη πχ γραφους, δεντρα κλπ μπορεις να μαθεις μονος σου τοσο υλικο εχει στο internet.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για data science αρκεί άρα ο προπτυχιακός τίτλος εννοείται; Και οτιδήποτε περαιτέρω youtube/udemy etc?
Καλο ειναι το μεταπτυχιακο για data science απλα δεν χρειαζεται να ειναι απο εμπ μπορεις απο παντου σιγα.

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 838 μηνύματα.
Σίγουρα βοηθάει το μεταπτυχιακό στον τομέα αν δεν μπεις απευθείας μέσω πρακτικής. Από προπτυχιακό επίπεδο αν υπάρχει κάποια εταιρία που προσφέρει αντίστοιχη θέση μόνο έτσι μπορείς να μπεις στον τομέα χωρίς μεταπτυχιακό. Αλλιώς δεν σε λαμβάνουν υπόψιν. Το λέω αυτό από εμπειρία καθώς δουλεύω πλέον στον τομέα και ήταν αρκετά δύσκολη η αναζήτηση εργασίας.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

αυτο ειναι μονο με phd και η μονη δουλεια που βρισκεις ελλαδα ειναι καθηγητης σε πανεπιστημιο. Στην ελλαδα δεν κανουμε ερευνα σε πληροφορικη. Οι εταιρειες απλα χρησιμοποιουν ετοιμο λογισμικο δεν το φτιαχνουν. Επισης και παλι θεωρητικη πληροφορικη πχ γραφους, δεντρα κλπ μπορεις να μαθεις μονος σου τοσο υλικο εχει στο internet.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μια χαρά έρευνα στην θεωρητική πληροφορική έκανε ο Ζάχος στο ΕΜΠ όταν φοιτούσα εγώ.

Όσο για το υλικό στο internet και ότι μπορείς να τα μάθεις μόνος σου, εν μέρει συμφωνώ, αλλά ας πούμε ο Δασκαλάκης αν δεν είχε τον Παπαδημητρίου δεν θα πήγαινε τόσο ψηλά. The Complexity of Nash Equilibria....

Τίποτα δεν χρειάζεται. Οι θέσεις εργασίας στο Data Science είναι 10πλάσιες από τους candidates, ακόμα και στην Ινδία.

aris65

Νεοφερμένο μέλος

Ο aris65 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Υπερβολικά απίθανο να σε δεχτούνε. Αυτό το μεταπτυχιακό είναι κυρίως για αποφοίτους ΕΜΠ, μη ΗΜΜΥ. 1-2 εξαιρέσεις είναι από ΑΠΘ.

Αλλά όλο το Data Science βασίζεται σε self-study, όχι σε μεταπτυχιακά.
Εγώ δηλαδή που θέλω να ασχοληθώ με βιοϊατρική τεχνολογία και υπάρχει μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ έχω καμία πιθανότατα;
Φοιτητής από παδα ημμυ

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Εγώ δηλαδή που θέλω να ασχοληθώ με βιοϊατρική τεχνολογία και υπάρχει μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ έχω καμία πιθανότατα;
Φοιτητής από παδα ημμυ
Ίσως αν ο βαθμός είναι 9.9 ή 9.8. Αλλιώς όχι.

aris65

Νεοφερμένο μέλος

Ο aris65 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Ίσως αν ο βαθμός είναι 9.9 ή 9.8. Αλλιώς όχι.
Γιατί όμως υπάρχει τέτοια αποστροφή για φοιτητές άλλων πανεπιστημιων;
Επίσης αυτά τα λέμε με βάση κάποιες πληροφορίες που έχετε η απλά λέτε την δική σας προσωπική εκτίμηση;

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Γιατί όμως υπάρχει τέτοια αποστροφή για φοιτητές άλλων πανεπιστημιων;
Επίσης αυτά τα λέμε με βάση κάποιες πληροφορίες που έχετε η απλά λέτε την δική σας προσωπική εκτίμηση;
Παλιά τα παρακολουθούσα, κάποτε βγάζανε λεπτομέρειες ποιους αποφοίτους δέχονται, από ποιες σχολές και με τι βαθμό.

Ένας φίλος τελείωσε Πολιτικούς Μηχανικούς στην Θεσσαλία με καλό βαθμό 8.5+ και τον δέχτηκαν για μεταπτυχιακό στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ.

Απλώς το ΠΑΔΑ ακόμα ΤΕΙ το θεωρούν και αυτό θα αλλάξει μετά από πολλές δεκαετίες.

Xryssa

Νεοφερμένο μέλος

Η Xryssa αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Ο γιος μου που τελείωσε Ημμυ ΕΜΠ δεν προτίμησε το μεταπτυχιακό data science του ΕΜΠ, αλλά το data science and machine learning του ΕΚΠΑ, τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Όλα τα παιδιά που έγιναν δεκτά στο συγκεκριμένο ήταν από ΕΜΠ και ΕΚΠΑ. Το τμήμα αυτό του ΕΚΠΑ έχει πολλά μεταπτυχιακα και μπορείς να κάνεις αίτηση σε όλα, μετράει ο βαθμός και η ηλικία, απέκλεισαν παιδιά που είχαν περάσει τα 30

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο γιος μου που τελείωσε Ημμυ ΕΜΠ δεν προτίμησε το μεταπτυχιακό data science του ΕΜΠ, αλλά το data science and machine learning του ΕΚΠΑ, τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Όλα τα παιδιά που έγιναν δεκτά στο συγκεκριμένο ήταν από ΕΜΠ και ΕΚΠΑ. Το τμήμα αυτό του ΕΚΠΑ έχει πολλά μεταπτυχιακα και μπορείς να κάνεις αίτηση σε όλα, μετράει ο βαθμός και η ηλικία, απέκλεισαν παιδιά που είχαν περάσει τα 30
Νομίζω δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Πιστεύω το αντίθετο, οι απόφοιτοι Ελληνικών πανεπιστημίων ηλικίας 30-60 που έχουν εργασιακή εμπειρία είναι περιζήτητοι και για μεταπτυχιακά και ειδικά για διδακτορικά. Δεν ξέρω από που προέκυψε ότι απέκλεισαν παιδιά που έχουν περάσει τα 30.

Xryssa

Νεοφερμένο μέλος

Η Xryssa αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δυο παιδιά στα 35, ο ένας μηχανολόγος ΕΜΠ και ο άλλος βιολόγος ΕΚΠΑ με εργασιακή εμπειρία και οι δύο δεν έγιναν δεκτοι

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δυο παιδιά στα 35, ο ένας μηχανολόγος ΕΜΠ και ο άλλος βιολόγος ΕΚΠΑ με εργασιακή εμπειρία και οι δύο δεν έγιναν δεκτοι
Και; Ίσως είχαν χαμηλό βαθμό;

Εγώ σου λέω για αυτούς τους δύο 30+ που απορρίφθηκαν υπήρχαν άλλοι 50 σε ηλικία κάτω από 30 που απορρίφθηκαν. Που είδες ότι η ηλικία επηρεάζει;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.770 μηνύματα.
Φοιτητής από παδα ημμυ
Κανονικά, αλλά πρόσεξε να έχεις μ.ο. τουλάχιστον 8 και σε όλα τα σχετικά μαθήματα >8.5 ή 9 και μια εξαιρετική διπλωματική αλλιώς δεν θα ασχοληθούν. Είναι περισσότερο κόλλημα των ίδιων των καθηγητών παρά κάτι ουσιαστικό.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Μια χαρά έρευνα στην θεωρητική πληροφορική έκανε ο Ζάχος στο ΕΜΠ όταν φοιτούσα εγώ.

Όσο για το υλικό στο internet και ότι μπορείς να τα μάθεις μόνος σου, εν μέρει συμφωνώ, αλλά ας πούμε ο Δασκαλάκης αν δεν είχε τον Παπαδημητρίου δεν θα πήγαινε τόσο ψηλά. The Complexity of Nash Equilibria....
Περα απο το πολυτεχνειο και τα πανεπιστημια εννοω οτι δεν γινεται ερευνα στην ελλαδα σε επιπεδο εταιρειων οπως στην αμερικη. Στην αμερικη αν εχεις phd πας για ερευνα στην google οχι να γραφεις κωδικα. Ερευνα ειναι δηλαδη η βιβλιοθηκη pytorch της meta η tensorflow της google.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ερευνα ειναι δηλαδη η βιβλιοθηκη pytorch της meta η tensorflow της google.
Με το jax ασχολείται η google πλέον, όχι με το tensorflow.

Πάντως όλο το AI χρησιμοποιεί την θεωρία των μαθηματικών και της πληροφορικής 50-70 χρόνια πριν. Δηλαδή το Complexity of Nash Equilibria που έλυσε ο Δασκαλάκης θα το εφαρμόζουν το 2200 οι αντίστοιχες google στις αντίστοιχες έρευνές τους.

Γενικά όλες αυτές οι εταιρείες δεν κάνουν κάτι καινοτόμο. Όλη η σύγχρονη εφαρμοσμένη έρευνα του AI, βασίζεται στα πολλά πειράματα και κάποιο θα πετύχει, όχι στα έξυπνα πειράματα.

Όταν ο Χασάμπης είχε φτιάξει το Alpha Zero που νίκησε το Stockfish στο σκάκι, ο Κασπάροφ είχε πει ότι έπαιξε με τον εαυτό του πολλές δεκάδες εκατομμύρια παιχνίδια, την στιγμή που οι τοπ άνθρωποι σκακιού παίζουν το πολύ 50.000 παιχνίδια σε όλη την ζωή τους.

Πιστεύω σε τελική ανάλυση δεν θα πετύχει η δυτική τάση. Δηλαδή η mode, υποτιμάμε τους ανθρώπους, όλα στα τυχαία πειράματα του AI και κάποιο θα πετύχει σιγά σιγά θα κορεστεί. Και γιατί πρέπει το AI να συνδυαστεί με έξυπνους ανθρώπους για λίγα και καλά πειράματα και γιατί δεν έχει άπειρη ενέργεια η δύση για τυχαία πειράματα όπως κάνει τώρα.

aris65

Νεοφερμένο μέλος

Κανονικά, αλλά πρόσεξε να έχεις μ.ο. τουλάχιστον 8 και σε όλα τα σχετικά μαθήματα >8.5 ή 9 και μια εξαιρετική διπλωματική αλλιώς δεν θα ασχοληθούν. Είναι περισσότερο κόλλημα των ίδιων των καθηγητών παρά κάτι ουσιαστικό.
Γενικότερα αυτό ισχύει μόνο στο ΕΜΠ η γενικά και σε άλλα πανεπιστημια? ( πανεπιστημιο Πατρών, απθ , εκπα )