Καλησπέρα,
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν οι απαντήσεις υπάρχουν σε κάποιο άλλο νήμα. Έχω μπερδευτεί αρκετά με το τι ισχύει με τα μετατπυχιακά ειδικής αγωγής των κολεγίων που αναγνωρίζονται μέσω ΑΤΕΕΝ. Εγώ έχω πτυχίο Κοινωνιολογίας και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστημες από δημόσιο πανεπιστήμιο, κανένα από τα δύο δεν μου δίνει παιδαγωγική επάρκεια. Ολοκληρώνοντας ένα μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής σε κολέγιο (από αυτά που περιλαμβάνονταν στο παράρτημα της 3ΕΑ/2022) και αναγνωριζοντάς το μέσω ΑΤΕΕΝ (ως επαγγελματικά αλλά όχι ακαδημαϊκάισότιμο), τι από τα παρακάτω θα συμβεί και τι όχι:
1. Θα ενταχθώ στους κύριους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, σωστά;
2. Θα λαμβανω όμως μόρια σαν να έχω 2 μεταπτυχιακούς τίτλους (δηλαδή 20+8);
3. Και το σημαντικότερα θα μου εξασφαλίσει παράλληλα και παιδαγωγική-διδακτική επάρκεια (που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω και για τους πίνακες της γενικής); Edit: Διαβάζω στο ΦΕΚ πως "Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο δεν καλύπτει το ζήτημα της κατοχύρωσης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας."
Παρακαλώ θερμά όποιος έχει σχετική εμπειρία και συμμετείχε στην εν λόγω προκύρηξη να μου γράψει σχετικά με το 1ο και το 2ο ερώτημα.
Σας ευχαριστώ!