Μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια

Troll

New member

Ο Troll αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 233 μηνύματα.
Η κυβέρνηση προκειμένου να γλιτώσει από τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η καθιέρωση της βάσης του 10, προσανατιολίζεται να κάνει υποχωρήσεις σε ένα άλλο θέμα που απασχολεί τα ΤΕΙ. Το θέμα των μεταπτυχιακών που αποτελεί στόχο εδώ και χρόνια για τους υπευθύνους των σχολών αυτών. Μέχρι τώρα τα ΤΕΙ, λόγω του νομικού υπόβαθρου, δε μπορούν να διοργανώσουν αυτόνομα μεταπτυχιακά, παρά μόνο σε συνεργασία με ΑΕΙ, όπου τα τελευταία θα έχουν και το κύριο λόγο. Με το τρόπο αυτό οι του υπουργείου παιδείας, δίνουν κάτι ΄ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις και να ματαιωθούν οι κινητοποιήσεις των ΤΕΙ. Το μέτρο αναμένεται αν όλα κυλήσουν ομαλά να ισχύσει από του χρόνου το Σεπτέμβριο. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι υπέροχα νέα. Ακόμα και αν ουσιαστικά από το παράθυρο, έρχεται η ευκαιρία για μεταπτυχιακά στα ΤΕΙ, είναι κάτι που ουσιαστικά θα τα αναβαθμίσει. Εδώ και καιρό προβληματιζόμουν πού θα συνεχίσω τις σπουδές μου, δεδομένου ότι επιθυμούσα να κάνω ένα μεταπτυχιακό και η εισαγωγή σε ένα των ΑΕΙ ή έστω σύμπραξης, ήτα;ν δύσκολη υπόθεση. ;) Εύχομαι παρόλα αυτά να υπάρξει και ουσιαστική υποστήριξη στο εγχείρημα αυτό και να μην το ψιλοεγγαταλείψουν οι διοικούντες στη τύχη του. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, έχουν δικαίωμα να μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό. Αυτό το μέτρο έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και καιρό και όχι να γίνεται απλά και μόνο για να μετριαστούν οι αντιδράσεις σε ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Παρόλα αυτά, ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας, ακόμα και έτσι με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο, τα μεταπτυχιακά γίνονται πραγματικότητα. Αυτό πάντως που φοβάμαι είναι να μην καθυστερήσει και άλλο ή ακόμα χειρότερα μείνει στα χαρτιά η σημαντική αυτή εξαγγελία. :worry: Ο καιρός θα δείξει.
 

giannisvitara

New member

Ο giannisvitara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Λυκόβρυση (Αττική). Έχει γράψει 207 μηνύματα.
έχω πτυχίο ΤΕΙ μηχανολογίας, μεταπτυχιακό θα κάνατε εδώ στην Ελλάδα για να ειδικευτείτε περισσότερο? μιας και η μηχανολογία από μόνη της είναι πολύ γενικό.
 

Troll

New member

Ο Troll αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 233 μηνύματα.
έχω πτυχίο ΤΕΙ μηχανολογίας, μεταπτυχιακό θα κάνατε εδώ στην Ελλάδα για να ειδικευτείτε περισσότερο? μιας και η μηχανολογία από μόνη της είναι πολύ γενικό.
Αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνω σε ΤΕΙ το μεταπτυχιακό μου, θα το έκανα. ;) Φτάνει επιτέλους να πραγματοποιηθεί το πάγιο αίτημα χρόνων για διοργάνωση μεταπτυχιακών από τα ΤΕΙ.
 

Χρήστος

New member

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Εγώ πάντως στο ΤΕΙ Αθήνας έχω ακούσει ότι μεταπτυχιακό στο εξωτερικό έχει μόνο στη Γαλλία , πουθενά αλλού
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top