Μετανιώνω που δεν πήγα στρατιωτικές σχολές

Monsieur

Νεοφερμένο μέλος

Η Monsieur αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Για να προλάβω κομμεντ, δεν είμαι καμιά ψεκασμένη, τρελή με τον στρατό κοκ απλά εύχομαι να μου είχε πει κάποιος αυτά τα πράγματα όταν ήμουν 17:

Αν έμπαινα στην σχολή, θα τελείωνα υποχρεωτικά στα 22, δεν θα είχα καθυστερήσεις, δεν θα έχανα χρόνο σε ανούσια πράγματα, θα μάθαινα πειθαρχία να έχω πρόγραμμα και θα έκανα κάθε μέρα γυμναστική, θα πληρωνόμουν και θα ανεξαρτητοποιούμουν από το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον ήδη από τα 18, θα μπορούσα να ζήσω "φοιτητική" ζωή το ΠΣΚ και στις άδειες που είναι υπεραρκετό και επειδή θα το περνούσα όλο αυτό με συγκεκριμένα άτομα που θα τα έβλεπα 27/4 θα είχα πιο στενούς καρδιακους ίσως φίλους.

Λόγω του ότι αν είσαι άνω των 21, δεν μπορείς να πας πλέον, ενώ στα υπόλοιπα μπορείς μέχρι να πεθάνεις, θα έλεγα σε κάποιον νέο που το σκέφτεται να το δηλώσει να πάει ένα βήμα εξάμηνο και αν δεν του/της αρέσει έχει πληθωρα επιλογών.

Μy 2 cents

Ναι και θα έφευγες από το τοξικό περιβάλλον της οικογένειας και θα πήγαινες στο τοξικό περιβάλλον του στρατού...

Ο στρατός έχει ελάχιστα χρήματα και σε στέλνουν μετά από εδώ και από εκεί για 1000€ φυσικά ενοίκια και τέτοια από την τσεπη σου.

Άθλιο ωράριο, άθλια ποιότητα ζωής.

Μετανιώνω που δεν πήγα στρατιωτικές σχολές
Αν είχες πάει, θα μετάνιωνες που πήγες.

1778354919088.png

Για να προλάβω κομμεντ, δεν είμαι καμιά ψεκασμένη, τρελή με τον στρατό κοκ απλά εύχομαι να μου είχε πει κάποιος αυτά τα πράγματα όταν ήμουν 17:

Αν έμπαινα στην σχολή, θα τελείωνα υποχρεωτικά στα 22, δεν θα είχα καθυστερήσεις, δεν θα έχανα χρόνο σε ανούσια πράγματα, θα μάθαινα πειθαρχία να έχω πρόγραμμα και θα έκανα κάθε μέρα γυμναστική, θα πληρωνόμουν και θα ανεξαρτητοποιούμουν από το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον ήδη από τα 18, θα μπορούσα να ζήσω "φοιτητική" ζωή το ΠΣΚ και στις άδειες που είναι υπεραρκετό και επειδή θα το περνούσα όλο αυτό με συγκεκριμένα άτομα που θα τα έβλεπα 27/4 θα είχα πιο στενούς καρδιακους ίσως φίλους.

Λόγω του ότι αν είσαι άνω των 21, δεν μπορείς να πας πλέον, ενώ στα υπόλοιπα μπορείς μέχρι να πεθάνεις, θα έλεγα σε κάποιον νέο που το σκέφτεται να το δηλώσει να πάει ένα βήμα εξάμηνο και αν δεν του/της αρέσει έχει πληθωρα επιλογών.

Μy 2 cents
Η ζωή δεν είναι ευθεία.
Είναι μια προσεγγιστική και επαναληπτική διαδικασία με συνεχείς αναθεωρήσεις και νέες στοχοθεσίες.
Το γεγονός πως την "κρίσιμη" ηλικία που έπρεπε να αποφασίσεις αν θες κάτι τέτοιο δεν το επέλεξες, σημαίνει πως δεν ήσουν έτοιμη και δεν το ήθελες. Οπότε...ναι ίσως έχεις δίκιο, ίσως μια τέτοια επιλογή σήμερα να σε έφερνε πιο κοντά στο ιδανικό που έχεις στο μυαλό σου. Ίσως όμως να είχε και ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που πιστεύεις.

Το κλειδί εδώ είναι το ίσως.
Όπως και να έχει, το παρελθόν είναι παρελθόν, δεν αλλάζει. Έχει αξία να αξιολογείς και να κάνεις reflect για τις αποφάσεις που λήφθηκαν και τι αποτέλεσμα είχαν εν τέλει, ωστόσο πρέπει να εστιάζουμε στο παρών και τι κάνουμε απο εδώ και πέρα βάσει των δεδομένων που έχουμε αυτή την στιγμή.

Καλύτερα πήγαινε μπατσίνα. Θα είχες τα ίδια όσα λες + δεν θα είχες μεταθέσεις τρεις και λίγο σε άκυρες μονάδες στου διαόλου τη μάννα + θα ήσουν Αθήνα για πολλά χρόνια οπότε θα είχες ανεξαρτησία (εντάξει 1-2 χρόνια θα τα περνούσες σε κάποια επαρχιακή πόλη όπου έχει ΤΔΑ αλλά ίσως και καλλίτερα) + λόγω φύλου θα πήγαινες σχετικά γρήγορα γραφείο (ίδια και στον στρατό) οπότε χαλαρό δημοσιοϋπαλληλίκη.

Κάπου είδα πως ανέβηκε το όριο ηλικίας στα 27. Αν είσαι πιο κάτω, do it Kim. Οι βάσεις έχουν πέσει στα τάρταρα. Μπορείς να γίνεις κάλλιστα το επόμενο δουλάκι του καθεστώτος για 1.000 ευρώ και μία εξασφαλισμένη ζωή.

Ναι και θα έφευγες από το τοξικό περιβάλλον της οικογένειας και θα πήγαινες στο τοξικό περιβάλλον του στρατού...

Ο στρατός έχει ελάχιστα χρήματα και σε στέλνουν μετά από εδώ και από εκεί για 1000€ φυσικά ενοίκια και τέτοια από την τσεπη σου.

Άθλιο ωράριο, άθλια ποιότητα ζωής.
Ενω η κορποριλα και το ΕΣΥ ειναι ακρως φιλικα περιβαλλοντα ρε συ...

Οτι βολευει τον καθενα ειναι, δεν υπαρχει σωστο - λαθος.

Ειδικα εμεις της ιατρικης και των πολυτρχνειων μεχρι τα 25-26 ζουμε ειτε απο χαρτζιλικι απο γονιων ειτε απο χαμαδουλειες, ενω στο στρατο βγαζουν ηδη το ψωμακι τους στο αντικειμενο τους κατευθειαν.

Ολα ειναι επιλογες και προσωπικα γουστα για το πως θες να ζησεις τη ζωη σου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οπως και να εχει το παρελθον ειναι παρελθον και πιστευω ολα γινονται για καποιο λογο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

+ λόγω φύλου θα πήγαινες σχετικά γρήγορα γραφείο (ίδια και στον στρατό) οπότε χαλαρό δημοσιοϋπαλληλίκη.
Απο μπατσο πατερα φιλου μου εχω ακουσει οτι οι μπατσινες ειναι απο τα μεγαλυτερα βυσματα στο δημοσιο.Δεν ξερω αμα ισχυει , απλα το παραθετω.

Σπανια βγαινεις στον δρομο και οντως δουλευεις λιγο λογω φυλου. Απλα για φεμινιστικους λογους πρεπει να υπαρχουν μπατσινες στα σωματα.

Εξυπνο αυτο που προτεινες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back