Μεταγραφή στο Μαθηματικο ΑΠΘ

Aristides Pap

Νεοφερμένος

Ο Aristides Pap αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα, είμαι υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων 2023 στο 2ο πεδίο από Αλεξανδρούπολη και σκοπεύω για μαθηματικό, έτσι όπως το έχω υπολογίσει πιάνω δεν πιάνω την βάση του μαθηματικού στο ΑΠΘ(αυτή η φυσική μας έχει καταστρέψει!). Με βάση τα οικονομικά κριτήρια που παίρνω 4 μόρια μπορώ να εισαχθω σε ένα άλλο τμήμα μαθηματικού και να κάνω μεταγραφή στο ΑΠΘ? Ποιες είναι οι πιθανότητες να την δεχτούν?
 

Guest 968714

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Με μια γρήγορη ματιά στις βάσεις μεταγραφών για οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια(https://foititikanea.gr/vaseis/METEGGRAFON/2022/1.php) το μαθηματικό του ΑΠΘ περσυ είχε βάση μεταγραφής 4 και μόρια τελευταίου 11504 και είχαν γεμήσει και 19/19 θέσεις. Όποτε είναι λίγο κορόνα γράμματα και ίσως να έχεις ελπίδες αν δεν ανέβει η βάση μεταγραφής.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουν είναι ο ακόλουθος:
Πάει με το ποιος έχει τα πιο πολλά μόρια μεταγραφής, αν έχουν τα ίδια αλλά δεν απομένουν θέσεις μπαίνει αυτός που έχει γράψει τα ποιο πολλά μόρια.

Οπότε για να μπεις πρέπει να παραμείνει 4 και να γράψεις περίπου 12 χιλιάδες μόρια ή να πέσει η βάση στο 3 και να γράψεις την βάση του τμήματος-2750 το λιγότερο δηλαδή κάπου στα 11400 μόρια. Γενικά δηλαδή αν τα πράγματα παραμείνουν όπως έχουν πρέπει να γράψεις κάπου στα 12 χιλιάδες και να παρακαλέσεις να μην ανέβει η βάση μεταγραφής.

Επίσης αν πας με τον δρόμο της μεταγραφής πρέπει το τμήμα σου να είναι συμβατό με το ΑΠΘ. Σύμφωνα με τον πίνακα αντιστοιχιών οι σχολές οι οποίες θεωρούνται καινούργια τμήματα και δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφή μέσω αυτών είναι το τμήμα του πανεπιστημίου θεσσαλίας στην λαμία και το τμήμα του πανεπιστημίου δυτικής μακεδονίας στην καστοριά. Με μια γρήγορη ματιά η σχολή που σε βολεύει με τι έννοια ότι την πιάνεις σύγουρα αν μπορείς να κάνεις μεταγραφή είναι το μαθηματικό στην Σάμο, βέβαια σου προτείνω να δηλώσεις όλες τις σχολές που κάνουν μεταγραφή αλλά να βάλεις πάνω αυτές που προτιμάς να μήνεις εκεί αν δεν πετύχει η μεταγραφή.

Επίσης την ώρα που γράφεις μην στοχεύεις για συγκεκριμένα μόρια, στόχευσε να δώσεις τον καλύτερο σου ευατό, ποιος ξέρει ίσως μπεις με την πρώτη και δεν χρειαστεί καν η μεταγραφή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top