Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.919 μηνύματα.

Με δεδομένο ότι στις μέρες μας πολλοί έχουν proficiency αγγλικών (C2) (και το λιγότερο, lower /B2), πιστεύω είναι συχνό να αναρωτιέται κανείς, εφόσον έχει τη διάθεση φυσικά, για το ποια θα είναι η επόμενη γλώσσα που αξίζει να μάθει.
Δύο σκέλη σε αυτό το θέμα:
1. Ποια 2η γλώσσα αξίζει στον εργασιακό τομέα.
2. Ποια 2η γλώσσα αξίζει σε επίπεδο καθημερινότητας για έναν φιλομαθή.
Μπορείτε να προτείνετε και πάνω από 1 γλώσσες, αλλά προτιμότερο είναι να τις βάλετε σε σειρά βαρύτητας.

Για πείτε!
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.919 μηνύματα.

1. Για εργασιακό τομέα, θα έλεγα γαλλικά - γερμανικά για Ευρώπη ή κινέζικα για εκτός Ευρώπης.
Για τα κινέζικα μου είχε μιλήσει κάποτε κι ένας καθηγητής μου (που είχε τελειώσει πολυτεχνείο), ότι ψάχνοντας συγγράμματα / βιβλιογραφία στον τομέα του, τα πιο πολλά ήταν στα κινέζικα.
2. Για φιλομάθεια και καθημερινότητα, ποντάρω στα ισπανικά γιατί τα μιλάει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Για τα κινέζικα μου είχε μιλήσει κάποτε κι ένας καθηγητής μου (που είχε τελειώσει πολυτεχνείο), ότι ψάχνοντας συγγράμματα / βιβλιογραφία στον τομέα του, τα πιο πολλά ήταν στα κινέζικα.
2. Για φιλομάθεια και καθημερινότητα, ποντάρω στα ισπανικά γιατί τα μιλάει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 65 μηνύματα.

Προσωπική άποψη, Ισπανικά , Ιταλικά, Νορβηγικάγια έναν φιλομαθή
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.262 μηνύματα.

Θα έλεγα αυτό που είπες ακριβως. Κορυφαίες χώρες στον επαγγελματικό τομέα προτιμουν τα Γερμανικά και έπειτα αν έχεις φιλολογικό, πολιτικό, νομικό επάγγελμα τα γαλλικά.1. Για εργασιακό τομέα, θα έλεγα γαλλικά - γερμανικά για Ευρώπη ή κινέζικα για εκτός Ευρώπης.
Όσον αφορά τα κινέζικα είναι όντως μια τρομερή γλώσσα αλλά συνήθως επιθυμούν άριστη γνώση αυτής, όπου για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρεπει να αφιερώσεις χιλιάδες ώρες
Οπότε
Αγγλικά
Γερμανικά
Γαλλικά
Κινέζικα
Αραβικά
Ισπανικά
...
Ιταλικα
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Νηπιαγωγός. Έχει γράψει 523 μηνύματα.

1. Για εργασια σιγουρα τα γερμανικα. Δεν υπαρχει κατι αλλο.
2. Ειναι αναλογα και τι θελει να κανει καποιος π.χ. να κανει ταξιδια π.χ. αν του αρεσει η νοτια αμερικη, τοτε ισπανικα, σε χωρες που ηταν παλια στην ΕΣΣΔ, Ρωσικα. Αν του αρεσει ο Αραβικος κοσμος, τοτε τα αραβικα κτλ.
2. Ειναι αναλογα και τι θελει να κανει καποιος π.χ. να κανει ταξιδια π.χ. αν του αρεσει η νοτια αμερικη, τοτε ισπανικα, σε χωρες που ηταν παλια στην ΕΣΣΔ, Ρωσικα. Αν του αρεσει ο Αραβικος κοσμος, τοτε τα αραβικα κτλ.
Vera
Νεοφερμένο μέλος
Η Vera αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Προσωπικά πιστεύω Γερμανικά ,Σουηδικά και Γαλλικά για εντός Ευρώπης , ενώ για εκτός Κινέζικα , Ιαπωνικά και Αραβικά1. Ποια 2η γλώσσα αξίζει στον εργασιακό τομέα.
Ιταλικά , Ισπανικά και Ρωσικά2. Ποια 2η γλώσσα αξίζει σε επίπεδο καθημερινότητας για έναν φιλομαθή.
Giannismsn
Νεοφερμένο μέλος
Ο Giannismsn αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.

Λατρεύω τις ξένες γλώσσες αλλά να πω οτι δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με τις μη ινδοευρωπαϊκές οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη πχ για τα κινέζικα.
Γενικά έχει να κάνει με τον ΛΟΓΟ που θέλει να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα, αν για παράδειγμα αγαπάει τις ξένες γλώσσες και θέλει να μάθει σε βάθος χρόνου περισσότερες από 1,2, έχει να κάνει με τον τομέα εργασίας του (ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν μεγαλύτερη ζήτηση για το αντικείμενο του) κ.α.
Έτσι, για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσα και θέλει να μάθει ΜΙΑ/ΔΥΟ καθαρά για επαγγελματικούς/ ακαδημαικούς σκοπούς και θέλει να μείνει στην Ευρώπη θα έλεγα Γερμανικά ή Γαλλικά και ανάλογα τις σπουδές του, για επαγγέλματα υγείας για παράδειγμα μεγαλύτερη ζήτηση έχει η γερμανία σαφώς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλει να πάει να μείνει Νορβηγία πχ ότι δεν μπορεί αντι για Γερμανικά Γαλλικά να μάθει Νορβηγικά και τπτ άλλο.
Τώρα όσον αφορά όσους λατρεύουν τις ξένες γλώσσες και τις μαθαίνουν περισσότερο για χόμπυ (όπως και εγώ) και ειδικά για όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λατινογενείς γλώσσες και τις αγγλοσαξονικές
θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ + ΙΤΑΛΙΚΑ
αν εδραιώσεις την γνώση σου στην ιταλική και αφιερώσεις λίγο χρόνο στη λογική της γλώσσας, τα γραμματικά φαινόμενα κτλ κτλ πραγματικα μπορείς να κατακτήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΚΑ σε χρόνο ρεκόρ
από προσωπική εμπειρία για να φτάσω στο Β2 των ιταλικών χρειάστηκα 3 χρόνια, για να φτάσω στο Β2 των ισπανικών μόλις 1 χρόνο ενώ όταν μου μιλάνε πορτογάλλοι καταλαβαίνω το 98% αυτών που λένε και γαλλικά ένα 60% στα προφορικά και ένα 80% στα γραπτά.
Μετά με τον συνδυασμό Γερμανικών + Αγγλικών όλες οι συγγενικές γλώσσες είναι παιχνιδάκι (είναι γνωστό ότι τα Νορβηγικά είναι από τις πιο εύκολες γλώσσες) και τα Σουηδικά είναι πολύ παρόμοια.
Και όσον αφορά τις λατινογενείς να σημειώσω πως τα ιταλικά είναι πραγματικά η γέφυρα όλων αυτών των γλωσσών (και όχι τυχαία αφού είναι η εξέλιξη των λατινικών). Γλωσσολογικά φαινόμενα της γαλλικής φαίνονται πολύ "αταιριαστα" για μια λατινογενη γλωσσα συγκρινόμενα απευθειας με τα ισπανικα/πορτογαλλικα για παραδειγμα, ακομα και το λεξιλογιο.
Γενικά έχει να κάνει με τον ΛΟΓΟ που θέλει να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα, αν για παράδειγμα αγαπάει τις ξένες γλώσσες και θέλει να μάθει σε βάθος χρόνου περισσότερες από 1,2, έχει να κάνει με τον τομέα εργασίας του (ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν μεγαλύτερη ζήτηση για το αντικείμενο του) κ.α.
Έτσι, για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσα και θέλει να μάθει ΜΙΑ/ΔΥΟ καθαρά για επαγγελματικούς/ ακαδημαικούς σκοπούς και θέλει να μείνει στην Ευρώπη θα έλεγα Γερμανικά ή Γαλλικά και ανάλογα τις σπουδές του, για επαγγέλματα υγείας για παράδειγμα μεγαλύτερη ζήτηση έχει η γερμανία σαφώς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλει να πάει να μείνει Νορβηγία πχ ότι δεν μπορεί αντι για Γερμανικά Γαλλικά να μάθει Νορβηγικά και τπτ άλλο.
Τώρα όσον αφορά όσους λατρεύουν τις ξένες γλώσσες και τις μαθαίνουν περισσότερο για χόμπυ (όπως και εγώ) και ειδικά για όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λατινογενείς γλώσσες και τις αγγλοσαξονικές
θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ + ΙΤΑΛΙΚΑ
αν εδραιώσεις την γνώση σου στην ιταλική και αφιερώσεις λίγο χρόνο στη λογική της γλώσσας, τα γραμματικά φαινόμενα κτλ κτλ πραγματικα μπορείς να κατακτήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΚΑ σε χρόνο ρεκόρ
από προσωπική εμπειρία για να φτάσω στο Β2 των ιταλικών χρειάστηκα 3 χρόνια, για να φτάσω στο Β2 των ισπανικών μόλις 1 χρόνο ενώ όταν μου μιλάνε πορτογάλλοι καταλαβαίνω το 98% αυτών που λένε και γαλλικά ένα 60% στα προφορικά και ένα 80% στα γραπτά.
Μετά με τον συνδυασμό Γερμανικών + Αγγλικών όλες οι συγγενικές γλώσσες είναι παιχνιδάκι (είναι γνωστό ότι τα Νορβηγικά είναι από τις πιο εύκολες γλώσσες) και τα Σουηδικά είναι πολύ παρόμοια.
Και όσον αφορά τις λατινογενείς να σημειώσω πως τα ιταλικά είναι πραγματικά η γέφυρα όλων αυτών των γλωσσών (και όχι τυχαία αφού είναι η εξέλιξη των λατινικών). Γλωσσολογικά φαινόμενα της γαλλικής φαίνονται πολύ "αταιριαστα" για μια λατινογενη γλωσσα συγκρινόμενα απευθειας με τα ισπανικα/πορτογαλλικα για παραδειγμα, ακομα και το λεξιλογιο.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.371 μηνύματα.

Χαιρετώ το thread στο οποίο εννοείται ότι θα συμμετάσχω, γιατί αγαπώ πολύ τις ξένες γλώσσες και νομίζω σε όλη μου τη ζωή θα θέλω να μαθαίνω από μία.
Και μόνο το γεγονός ότι σου ξεκλειδώνουν άλλους πολιτισμούς είναι μαγικό! Λοιπόν...
Στον εργασιακό τομέα εξαρτάται από τις βλέψεις του καθενός. Σίγουρα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου οι προφανείς απαντήσεις είναι γαλλικά και γερμανικά. Το τι είναι πιο χρήσιμο θα κριθεί από το πεδίο του κάθε ενδιαφερομένου και που θα ήθελε, φερ' ειπείν, να κάνει μεταπτυχιακό. Για να μιλήσω για τα νομικά ειδικότερα, τα πράγματα είναι ειδικότερα. Για Διεθνές Δίκαιο, άντε και Δημόσιο, προκρίνονται τα γαλλικά. Για όλα τα υπόλοιπα όμως θεωρώ ότι πλέον έχει κυριαρχήσει η γερμανική νομική σκέψη (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Κι εγώ εντός της σχολής το συνειδητοποίησα με σχετική θλίψη, δεδομένου ότι τα γαλλικά τα είχα ήδη σε ψηλό επίπεδο. Τέλος πάντων, τρέχουμε τώρα. Ήταν και η ευκαιρία να μάθω γερμανικά που τα είχα παρεξηγήσει πολύ.
Για έναν φιλομαθή τι να πω, ίσως ιταλικά ή ισπανικά. Εγώ, αν δεν είχα την "αναγκαιότητα" να μάθω γερμανικά, είχα σκοπό να μάθω ιταλικά. Τα κάνω στο Duolingo, δεν βαριέσαι. Ό,τι περίσσεψε. Μόλις τελειώσω τα γερμανικά σίγουρα τα ιταλικά με περιμένουν. Τα ισπανικά είναι αρκετά δημοφιλής γλώσσα, πολλοί θέλουν να τα μάθουν. Ίσως λόγω ακούσματος (και όμοιων ήχων με την ελληνική), λόγω μουσικής και λόγω... Netflix. Θεωρώ ότι είναι και πιο χρήσιμη γλώσσα από τα ιταλικά γιατί τα μιλάνε σε περισσότερες χώρες, αλλά τώρα και πάλι δεν είναι ότι έχουμε τις τοπ εμπορικές κ.λπ. σχέσεις με την Ισπανία ή την Αργεντινή για να έχουν άμεση χρησιμότητα.
Από εκεί και πέρα φρονώ ότι και μία εντελώς άσχετη γλώσσα θα ήταν μία ωραία εμπειρία για έναν λάτρη των ξένων γλωσσών. Αραβικά, κινεζικά, ρωσικά, εβραϊκά... Άλλοι κόσμοι. Θα ήθελα να μάθω μία από αυτές κάποτε αλλά με τρομάζουν.

Στον εργασιακό τομέα εξαρτάται από τις βλέψεις του καθενός. Σίγουρα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου οι προφανείς απαντήσεις είναι γαλλικά και γερμανικά. Το τι είναι πιο χρήσιμο θα κριθεί από το πεδίο του κάθε ενδιαφερομένου και που θα ήθελε, φερ' ειπείν, να κάνει μεταπτυχιακό. Για να μιλήσω για τα νομικά ειδικότερα, τα πράγματα είναι ειδικότερα. Για Διεθνές Δίκαιο, άντε και Δημόσιο, προκρίνονται τα γαλλικά. Για όλα τα υπόλοιπα όμως θεωρώ ότι πλέον έχει κυριαρχήσει η γερμανική νομική σκέψη (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Κι εγώ εντός της σχολής το συνειδητοποίησα με σχετική θλίψη, δεδομένου ότι τα γαλλικά τα είχα ήδη σε ψηλό επίπεδο. Τέλος πάντων, τρέχουμε τώρα. Ήταν και η ευκαιρία να μάθω γερμανικά που τα είχα παρεξηγήσει πολύ.
Για έναν φιλομαθή τι να πω, ίσως ιταλικά ή ισπανικά. Εγώ, αν δεν είχα την "αναγκαιότητα" να μάθω γερμανικά, είχα σκοπό να μάθω ιταλικά. Τα κάνω στο Duolingo, δεν βαριέσαι. Ό,τι περίσσεψε. Μόλις τελειώσω τα γερμανικά σίγουρα τα ιταλικά με περιμένουν. Τα ισπανικά είναι αρκετά δημοφιλής γλώσσα, πολλοί θέλουν να τα μάθουν. Ίσως λόγω ακούσματος (και όμοιων ήχων με την ελληνική), λόγω μουσικής και λόγω... Netflix. Θεωρώ ότι είναι και πιο χρήσιμη γλώσσα από τα ιταλικά γιατί τα μιλάνε σε περισσότερες χώρες, αλλά τώρα και πάλι δεν είναι ότι έχουμε τις τοπ εμπορικές κ.λπ. σχέσεις με την Ισπανία ή την Αργεντινή για να έχουν άμεση χρησιμότητα.
Από εκεί και πέρα φρονώ ότι και μία εντελώς άσχετη γλώσσα θα ήταν μία ωραία εμπειρία για έναν λάτρη των ξένων γλωσσών. Αραβικά, κινεζικά, ρωσικά, εβραϊκά... Άλλοι κόσμοι. Θα ήθελα να μάθω μία από αυτές κάποτε αλλά με τρομάζουν.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.108 μηνύματα.

Τα περί εργασίας είναι γενική ερώτηση, πάει ανάλογα με το κλάδο του καθενός. Ας πούμε στα τουριστικά θεωρώ πως σίγουρα τα Γερμανικά είναι δυνατά αλλά αν πιάσεις κάτι πιο ψαγμένο όπως Ρώσικα και Κινεζικά θα έχεις ένα ισχυρό χαρτί που θα σε κάνει περιζήτητο. Ένας γνωστός έχει C2 στα Ρώσικα και δουλεύει σε ξενοδοχεία με πολύ καλά λεφτά μόνιμος. Αμέσως τον πήραν.
Δύσκολες γλώσσες τύπου Ρώσικα, Αραβικά, Κινεζικά εκτιμούνται διότι έχεις ένα ιδιαίτερο προσόν υπέρ σου.
Τώρα για ψυχαγωγία, προσωπικά λατρεύω τα Τούρκικα και τα Ιταλικά. Ευχάριστες γλώσσες να τις ακούς, να τις μαθαίνεις να τις χρησιμοποιείς...
Δύσκολες γλώσσες τύπου Ρώσικα, Αραβικά, Κινεζικά εκτιμούνται διότι έχεις ένα ιδιαίτερο προσόν υπέρ σου.
Τώρα για ψυχαγωγία, προσωπικά λατρεύω τα Τούρκικα και τα Ιταλικά. Ευχάριστες γλώσσες να τις ακούς, να τις μαθαίνεις να τις χρησιμοποιείς...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 504 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- vtsou1
- sugarhoneyloveee
- Vera
- anna_6
- Drscientist
- Kate1914
- Scandal
- andyklad
- alexbous
- Vagelis30
- maria271
- Ydroxoos'007
- malexandr
- Alf
- max07
- alexw
- gianikit
- Trend
- giorgos5002
- tzoulio
- MedDreams
- xrisa.2006
- Ntoukis
- MPmp
- pasxalitsaki
- Aris_PaP09
- gravou
- Basilis0
- Emma08
- orestis27
- lena12AS
- Jenny 2006
- elinamav
- nick34
- Annalad
- BatGuin
- foxypup
- Lydiaaaaaaa
- shuuu
- sophieee
- Xryssa
- Giannismsn
- restinbass
- FNC_Sophia
- Kanastasia_5883
- jellojina
- Corfu kitty
- elefther1ou_
- aris65
- giannhs2001
- charmander
- Jauahahwiwisjs
- allall1
- ang12_012
- Natsuko
- Sotiris 12
- Unboxholics
- Pyotr_Krasnov
- Martheos
- jYanniss
- Searching
- donpablo
- Ilias__
- abyssiniancat
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.