Μερικές απορίες.....

Diaforetikos2023GR

Νεοφερμένος

Ο Diaforetikos2023GR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Μερικές απορίες περι ΟΕ :



(1) Ένας μαθητής του ΕΠΑΛ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια σχολή οικονομικών επιστημών ?

(2) Είναι όντως τόσο δύσκολα τα μαθήματα όπως λένε ??

(3) Είναι προτιμότερη η ΟΕ από την ΔΕ (ΟΔΕ) ??

(4) Σε όλες τις σχολές της ΟΕ υπάρχουν οι ίδιες επαγγελματίες προοπτικες σωστά ; Μόνο οι κατευθύνσεις αλλάζουν ;;

(5) γενικά μια γνώμη - άποψη για την σχολή Οικονομικών Επιστημών ;;



Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας....
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Ένας μαθητής του ΕΠΑΛ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια σχολή οικονομικών επιστημών ?
Οι σχολές οικονομικών επιστημών παρέχουν ένα ευρύ πεδίο γνώσεων γύρω από την οικονομία.Για να μπορέσει ένας οικονομολόγος να εξηγήσει ή να επαληθεύσει οικονομικά φαινόμενα και θεωρίες πρέπει να χρησιμοποιήσει
μαθηματικές-στατιστικές και οικονομετρικές τεχνικές.Τα μαθηματικά που απαιτούνται σε ένα οικονομικό τμήμα είναι περισσότερα από όσα απαιτεί ένα τμήμα διοίκησης. Περιλαμβάνουν ύλη όπως Ολοκληρωματα-Πολυμεταβλητό λογισμό-διανύσματα-Δ.Εξισώσεις-Εξ.Διαφορών κλπ.
Στο δικό μου τμήμα παιδιά από ΕΠΑΛ δύσκολα τα βγάζουν πέρα με τα μαθηματικά πάντως(βέβαια αυτό εξαρτάται και από τη προσπάθεια του καθενός) και αυτό είναι σαν αλυσιδωτή αντίδραση και για μαθήματα όπως οικονομετρία-μικροοικονομική ανάλυση κλπ
Είναι όντως τόσο δύσκολα τα μαθήματα όπως λένε ??
Κοίτα τα μαθήματα γενικά θέλουν διάβασματακι και όπως σου είπα απαιτούν μαθηματικά...δηλαδή ένας καλός βαθμός στα μαθηματικά και τη στατιστική στο 1ο έτος θα σε διευκολύνει αρκετά σε επόμενα έτη...
Είναι προτιμότερη η ΟΕ από την ΔΕ (ΟΔΕ) ??
Για ΕΠΑΛ οχι...γενικά ναι
Σε όλες τις σχολές της ΟΕ υπάρχουν οι ίδιες επαγγελματίες προοπτικες σωστά ; Μόνο οι κατευθύνσεις αλλάζουν ;;
Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και μετά επιλέγεις ότι θέλεις από τομείς...
γενικά μια γνώμη - άποψη για την σχολή Οικονομικών Επιστημών ;;
Σου είπα στο πρώτο μηνυμα
Αν θες στείλε μου προσωπικό να σ πω λεπτομεριες 😉
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν σου αρέσουν τα οικονομικά να την διαλέξεις, μην την απορρίψεις λόγω των μαθηματικών. Εδώ έχουμε παιδιά απο επαλ σε τμήματα πληροφορικής που τα πάνε μια χαρά στα μαθηματικά, οποτε μπορείς και εσυ αν προσπαθήσεις. Τα περισσότερα μαθηματικά θα είναι σε όλους καινούρια (και στα παιδιά των ΓΕΛ) και ο Λογισμός αρχίζει απο την αρχή στα περισσότερα τμήματα, οπότε θα είναι πιο εύκολο για σένα να ξεκινήσεις (θα ασχοληθείς με το βιβλίο της 3ης Λυκείου των ΓΕΛ πριν αρχίσει η σχολή). Οι σχολές Οικονομικής Επιστήμης είναι πραγματικά σπουδαίες και σε καμία περίπτωση η αξία τούς και το βάθος των γνώσεων τους δεν συγκρίνεται με αυτό των σχολών Διοίκησης (ΟΔΕ), στις οποίες - θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λεω - δεν μαθαίνεις σωστά οικονομικά ούτε θα έπρεπε να θεωρείσαι οικονομολόγος - γεμίσαμε με δήθεν μάνατζερ που νομίζουν ότι είναι και οικονομολόγοι, άλλο finance (διαχείρηση χρωματικών ροών) και αλλο economics. Πως μπορεί κάποιος να θεωρείται οικονομολόγος χωρίς να έχει διδαχτεί επαρκώς μακροοικονομική, πολιτική οικονομία, οικονομική ιστορία, δημόσια οικονομική, θεωρία παιγνίων, κεϋνσιανή και μαρξιστική οικονομική κλπ.
Οπότε κατα την γνώμη μου εαν σε αγγίζει ο οικονομικός τρόπος σκέψης και νιώθεις οτι θέλεις να σπουδάσεις οικονομικά, μην διστάσεις λόγω κανενός μαθήματος, θα τα καταφέρεις μια χαρά, αν διαβάζεις φυσικά :)
 

geordimi10

Νεοφερμένος

Ο geordimi10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Θα σου πω εν συντομία για την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων επειδή σπούδασα και το πρώτο μου πτυχίο είναι αυτό. Δεν έχει τα ίδια ακριβώς όπως το Οικονομικών Επιστημών ούτε το Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής. Ναι έχει οικονομικά (μικρο-μακρο), λογιστική(αρκετή αλλά όχι όπως σε ένα Λο-Χρη), χρηματοοικονομικά, πληροφορική, μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, διοίκηση πωλήσεων, δημόσιες σχέσεις, ποσοτικές μέθοδοι, μαθηματικά, στατιστική είναι μερικά που μπορώ να σου πω έτσι στα γρήγορα. Στην ΟΔΕ ουσιαστικά παίρνεις μια γεύση από διάφορους τομείς μιας επιχείρησης. Είναι σαν τον ελβετικό σουγιά που είναι ένα πολυεργαλείο. Από κει και πέρα συνήθως χρειάζεται να κάνεις ένα μεταπτυχιακό για να πάρεις πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Ελπίζω να μπόρεσα να βοηθήσω.
 
Top