Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος

Πες τα ρε Κωνσταντινε! Οποιος δεν εχει μπει στο τμημα δεν μπορει να ξερει τι γινεται μεσα σε αυτο! Ειμαι αποφοιτη του Μιθε! Οτι αποριες εχετε μπορειτε να μου στειλετε να σας τις λυσω!
Και κατι ακομη.. οποια σχολη και να τελειωσεις τωρα, ένα ειναι το σιγουρο, δουλεια δεν βρισκεις πανω στο αντικειμενο σου!
Επειδή ίσως το δικό σας αντικείμενο είναι νεφελώδες και η επαγγελματική σας κατεύθυνση το ίδιο, δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο σε όλες τις σχολές! Μην γενικεύεις έτσι, επειδή αυτό συμβαίνει σε εσάς. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητοι άνεργοι και ότι οι μισθοί «εξαλείφονται», αν έχει τελειώσει κάποιος, όμως, την κατάλληλη σχολή, κι έχει τις ανάλογες δυνατότητες και θέληση για ανέλιξη, η αποκατάστασή του είναι πιο βέβαιη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria90
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ipokabos
Νεοφερμένο μέλος

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με τισ γραπτές εξετάσεις στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υπάρχει τράπεζα παλαιότερων θεμάτων ?
Ευχαριστώ!

KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος

{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος

KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εντάξει, ευχαριστώ πολύ!Ναι, εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Ακόμη και το πρόγραμμα σπουδών και μαθημάτων της, έχει άμεση συνάφεια με μαθήματα και της θεωρητικής αλλά και της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος

{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος

KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επιπλέον δεν έχει μόνο θεωρητικές γνώσεις μιας και μαθαίνεις Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία με νόμους κανόνες κτλ.
Έχω ενθουσιαστεί, αλλά είναι στην Αθήνα!

Βλέπω τις βάσεις του '12 και το ΜΙΘΕ βρίσκεται μόνο στο 1ο πεδίο... :/ Γιατί;
cha0s
Περιβόητο μέλος

Οι απόφοιτοι αυτού του τμήματος τι επαγγελματικές προοπτικές έχουν;
Ντελιβεράς με πτυχίο.

Πέρα απ' την πλάκα, το ΜΙΘΕ οκ είναι καλή σχολή, σου προσφέρει ωραιες γνώσεις, αλλά για 1ο πτυχίο ούτε καν.
πχ τελειώνεις νομική-οικονομικά-φιλολογία-φυσικό(όποια σχολή θες τέλος πάντων), βρίσκεις δουλειά, βγάζεις λεφτά και απλά θες για σενα να αποκτήσεις και άλλες γνώσεις, τότε πας ΜΙΘΕ. 1ο πτυχίο ΜΙΘΕ ούτε καν! Πουθενά δε μπορείς να δουλέψεις και αναγκαστικά θα κάνεις κατατακτήριες για να μπεις σε κάποια άλλη σχολή.
Το μιθε είναι κατι σαν την θεολογία. Η σχολή που την τελειώνεις για να πας με κατατακτήριες αλλού

{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος

Απ' ότι βλέπω είναι ένα τμήμα που σου προσφέρει γνώση, γνώμη και άποψη για όλα. Από Οικονομία μέχρι Ιστορία και από Ψυχολογία μέχρι Ιατρική.
Επιπλέον δεν έχει μόνο θεωρητικές γνώσεις μιας και μαθαίνεις Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία με νόμους κανόνες κτλ.
Έχω ενθουσιαστεί, αλλά είναι στην Αθήνα!![]()
Ακριβώς!! Καλύπτει μία ευρεία γκάμα επιστημών και γνώσεων (κι εμένα με είχε ενθουσιάσει αυτό με το συγκεκριμένο τμήμα!), αλλά αυτός ακριβώς είναι κι ο λόγος που το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση... Ξέρεις απ' όλα, αλλά δεν μπορείς να εφαρμόσεις συγκεκριμένα κάτι κάπου, γιατί έχεις γενικότερες γνώσεις για όλα, και όχι κάποια εξειδίκευση.
Βλέπω τις βάσεις του '12 και το ΜΙΘΕ βρίσκεται μόνο στο 1ο πεδίο... :/ Γιατί;
Είσαι σίγουρος; Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν σίγουρα και στο 1ο και στο 2ο πεδίο.
KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είσαι σίγουρος; Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν σίγουρα και στο 1ο και στο 2ο πεδίο.
Πάντως στις βάσεις του 2012 υπάρχει μόνο στο 1ο επ. πεδίο με 13645....

Βρήκα στην ιστοσελίδα του υπουργείου ότι το ΜΙΘΕ συγκαταλέγεται και στις σχολές του 1ου και στις σχολές του 2ου πεδίου για το μηχανογραφικό του 2013.

Τέλος, σας κούρασα κιόλας, έχω μία ερώτηση...
Μέχρι πριν ανακαλύψω το ΜΙΘΕ ήμουν ανάμεσα στη Φυσική και στη Μοριακή Βιολογία, Γενετική.
Διάβασα ότι το ΜΙΘΕ είναι καλύτερο για δεύτερο πτυχίο. Θα ήταν καλύτερα να σπουδάσω στη Φυσική ή ΜΒΓ και μετά για εμένα να μπω στο ΜΙΘΕ ή το αντίθετο;
nPb
Επιφανές μέλος

Όπως έχω ξαναπεί σε παλιότερο post μου,
Είναι η αρχική μορφή της Φυσικομαθηματικής Σχολής (με περιεχόμενο άξονα την Φιλοσοφία) όπως αυτή υπήρχε μέχρι τον 20 αιώνα και κυρίως στην (προ)βιομηχανική επαναστατική περίοδο της Ευρώπης.Επειδή δεν το ήξερα ως Τμήμα και έριξα μια ματιά (σε πρόγραμμα σπουδών,...κτλ) διαπίστωσα ότι είναι η άλλη μορφή της επιστήμης. Η πιο αθώα και η πιο γοητευτική. Είναι η επιστήμη στα σπάργανά της πριν...εξελιχθεί σε μαθηματικά, φυσική, φιλοσοφία,.... του 18-21ου αιώνα. Κανονικά θα έπρεπε να εντάσσεται ως Τομέας σε ένα Τμήμα Μαθηματικών ή Φυσικής ή και Φιλοσοφίας. Περιεργάζεται ερωτήματα που έχουν σχέση με το "γιατί" στην επιστήμη και τις κοινωνικές προεκτάσεις της επιστήμης σε μια εποχή τεχνητής νοημοσύνης.
maria90
Δραστήριο μέλος

Είμαι απόφοιτη του τμήματος από πέρσι, όποιος έχει απορίες ας μου στείλει εισερχόμενο

Xaroulitaaaaa
Νεοφερμένο μέλος

maria90
Δραστήριο μέλος

Ερασιτέχνης03
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria90
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.