Νομίζω πιάνω το point σου και συμφωνώ.Αν και όπως προανέφερα είμαι υπέρ των παρελάσεων,ο τρόπος με τον οποίον γίνονται πλέον οι παρελάσεις κάθε άλλο από σοβαρή κατάσταση δεν είναι.Πλέον πάμε παρέλαση χωρίς να ξέρουμε τι γιορτάζουμε όπως είπες.Η Μαρία πάει στη παρέλαση με τη κοντή φούστα και τα ψηλοτάκουνα και ο Χρηστάκης με τα καινούρια παπούτσια που αγόρασε 150 ευρώ για να φλεξάρει σε όποιον τον δει.Ο Γιωργάκης και η Μαιρούλα πάνε παρέλαση γιατί καυλώνουν με την ιδέα ότι θα κρατάνε τη σημαία και θα καταλάβουν οι γύρω τους πόσο καλοί μαθητές είναι και πόσο μόχθησαν που έβγαλαν 19 μέσο όρο.Αν πας και ρωτήσεις τώρα όλα αυτά τα παιδάκια τι γιορτάζουμε η απάντηση που θα πάρεις είναι "Μεχ γιορτάζουμε την έξοδο από τα 400 χρόνια σκλαβιάς,κάτι με τους Τούρκους δεν έχει να κάνει;" και χίλια δυο.Ή μάλλον η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερα.
Ούτε τον εθνικό μας ύμνο δε ξέρουμε και θέλουμε να παρελαύνουμε...
ΥΓ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων,κανένα θέμα δεν έχω με τις κοντές φούστες,τα ψηλοτάκουνα και χίλια δυο.Αλλά όταν μιλάμε για τη τιμή και τη μνήμη των προγόνων μας,ε δε συνάδει να πάμε έτσι στη παρέλαση.Στη τελική,άμα πέθαινε συγγενικό μας πρόσωπο και έπρεπε να πάμε στη κηδεία του,θα βάζαμε τουαλέτα με την πούλια και τον αυγερινό πάνω;
Μετά από την παρέλαση,αν θέλουμε να πάμε για τον καθιερωμένο καφέ,πάμε σπίτι,αλλάζουμε,βάζουμε ο,τι γουστάρουμε και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Έλα βρε Φώτη,τι θίγεσαι.Δε σου είπε να μη πας παρέλαση.Σου είπε ότι τη σήμερον ημέρα που τα παιδιά το μόνο που τα νοιάζει είναι πότε θα βγάλει τραγούδι ο thug slime και ο snik,πότε θα ανεβάσουν tik tok κτλ η παρέλαση είναι λίγο αστεία γιατί δεν έχουν αντίληψη για ποιον λόγο μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν ο,τι κάνουν.Και για να μη κράζω μόνο αυτή τη γενιά,εμείς καλύτερα ήμασταν;Που μας ένοιαζε το status στο fb,τα likes κτλ;Πού μυαλό για παρέλαση και τι πρεσβεύει αυτή;