γιωργη εχεις αδικο πιστευω και αν επιθυμεις το αναλυουμε
Εν προκειμένω, δεν εξέφρασα την άποψη να διατηρηθεί ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων. Εν προκειμένω, εξέφρασα τη διαφωνία μου με την κοπέλα που υποστήριξε πως, αφού υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, ας καταργηθούν οι παρελάσεις, διότι θεώρησα πως προβάλλει μία άτοπη σύγκριση.
Όσον αφορά το θέμα της διατήρησης ή κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων, έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη στο παρελθόν. Προσωπικά είμαι υπέρ της διατήρησης των μαθητικών παρελάσεων - με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, εννοείται. Δε θεωρώ πως υπάρχει "σωστό" και "λάθος" στο συγκεκριμένο ζήτημα, από τη δική μου οπτική γωνία είναι ένα ιδιαιτέρως υποκειμενικό θέμα. Αντικειμενικά δεν πρέπει κανείς να αναγκάζεται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε παρέλαση. Γιατί όμως να καταργηθούν πλήρως, αν ορισμένοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο αποδίδουν φόρο τιμής στους προγόνους τους; Επαναλαμβάνω, δεν υποστηρίζω ότι αυτό που λέω είναι το σωστό, κυρίως προβάλλω την υποκειμενικότητα του θέματος με στόχο να σας κάνω πιο δεκτικούς στην άποψη του να διατηρηθεί ο θεσμός με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα. Προσωπικά, δε βρίσκω λόγο να καταργηθούν πλήρως και να πάψουν να έχουν τη δυνατότητα, όσοι θέλουν, να παρελαύνουν.
Όσον αφορά τα σχόλια περί εθνικοφροσύνης... Παιδιά,
γίνεται να είσαι υπερήφανος για τους προγόνους σου και να θέλεις το καλό της χώρας στην οποία ζεις και της κοινωνίας στην οποία ανήκεις - θεωρώ πως αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιον να πει πως "αγαπάει" την πατρίδα του -
χωρίς να θεωρείς ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Ιάπωνες κλπ. Είμαι βέβαιος πως το γνωρίζετε αυτό, απλώς επιλέγετε να το παραβλέπετε σε ορισμένες περιστάσεις.
Όσον αφορά, Νίκο, την ανάλυση που αναφέρεις... Σύμφωνα με το σχόλιό σου:
να καταργηθουν για μενα το τριπτυχο πατρις θρησκεια οικογενεια πρεπει να αντικατασταθει απο το χρημα χρημα χρημα.ολα τα αλλα ειναι για αυτους που ζουν στη δεκαετια του 50.αποψη μου και ας ειναι αιρετικη για πολλους.
Δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, όμως ελπίζω να έχεις ιδανικά που είναι σημαντικότερα από το χρήμα. Όταν το χρήμα σταματάει να αποτελεί μέσο απόκτησης αγαθών και μετατρέπεται σε αυτοσκοπό, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η παρέκκλιση της κοινωνίας δε θα ωφελήσει την εκπλήρωση των ουσιωδών ανθρωπίνων αιτημάτων.