1)Θα συμφωνήσω οτι όντως η παρέλαση πλέον είναι κυρίως για το φαίνεσθαι .
2)Όσον αφορά τη μαζοποίηση σου λέω απλά ότι ένα ελεύθερο πνεύμα με ή χωρίς παρέλαση παραμένει ελεύθερο.
3)Σήμερα δεν γιορτάζουμε τόσο το έθνος αλλά την ελευθερία του έθνους.Είναι εκδήλωση τιμής για αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι.
4)Τη σημαία εθιμικά την κρατάει ένας αριστούχος .Η γνώση έτσι κι αλλοιώς είναι η ουσιαστική επιβράβευση του.Παρολαυτά πιστεύω οτι με αυτό τον τρόπο η προοδός του γίνεται παράδεγμα προς μίμηση.
5)Ο χαιρετισμός των επισήμων πράγματι είναι κάτι εντελώς γελοίο γι'άυτο κιόλας δεν έχω γυρίσει ποτέ το κεφάλι μου όταν περνάμε από μπροστά τους.
Η παρέλαση σαν θεσμός δε με ενθουσιάζει καθώς πιστεύω οτι δεν επιτελεί ορθά το ουσιαστικο σκοπό της.Προσωπικά όμως συμμετέχω επειδή έτσι αισθάνομαι -όχι δε μας απειλούν με απουσίες.Συμμετέχω ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους αυτούς.
δε θεωρω οτι η παρελαση με καποιον, εστω και μικρο τροπο σχετιζεται με τους αγωνες που εδωσαν ουτε την περιοδο 21-17, ουτε κατα το δευτερο παγκοσμιο πολεμο. πως εχουμε σχετισει, λοιπον, την παρελαση με τη τιμη στη μνημη των ανθρωπων που πολεμησαν για την ελευθερια(η ελευθερια δε πρεπει να περιοριζεται στο εθνος, πανω απ'ολα ειναι ελευθερια ανθρωπων)
ο ρολος της παρελασης, ειτε το 37 ειτε το 80 ειτε το 2009, ειναι ενας.
τον ανεφερα παραπανω. ειναι ΜΟΝΟ και αποκλειστικα για το φαινεσθαι
η σημαια δεν ειναι βραβειο. ο ανταγωνισμος που αρκετες φορες δημιουργειται.
ακομα και το ελευθερο πνευμα μπορει να επηρεαστει απο ενα "μεγαλοπρεπες" κλιμα. Αλλωστε δεν ειναι ολοι ελευθερα πνευματα
1) Δεν κάνουν κανένανε στρατιωτάκι. Το ότι οργανώνουν τους μαθητές ώστε να μη γίνεται της παλαβής, δεν τους μετατρέπει αυτόματα σε στρατιώτες.
2) Οι καλοί μαθητές πάνε μπροστά ως επιβράβευση για τις επιδόσεις τους
3) Η κατάταξη κατά ύψος γίνεται για την ομοιομορφία. Θα ήτο ένα χάλι μαύρο αν έβλεπες ένα ντερέκι πίσω από έναν φελλό και πίσω από το ντερέκι άλλους δυο φελλούς και πάει λέγοντας. Φαρσοκωμωδία θα ήταν, όχι παρέλαση.
4) Αυτό είναι βλακεία. Αν ο αλλοδαπός ασπάζεται τη σημαία και τη χώρα μου, να τη σηκώσει και τη σημαία. Σύμφωνοι.
5) Αυτό με τους επισήμους είναι όντως βλακεία. Θα έπρεπε να γίνεται μόνο στις στρατιωτικές παρελάσεις, μόνο προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους ανώτατους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων.
6) Το βήμα βοηθάει στην οργάνωση και στο ρυθμό.
7) Καμια διαφορετικότητα δεν ισοπεδώνεται με το να φορέσεις 3 ώρες το ίδιο ρούχο με τους υπόλοιπους. Για σκέψου να ντυνότανε ο καθένας όπως ήθελε. Τσίρκο θα γινότανε, όχι παρέλαση.
8) Το ότι θεσπίστηκε η παρέλαση την εποχή του μεταξά δε μου λέει κάτι εμενα. Ούτε αυτός υπάρχει πια , ούτε οι μαριονέτες του.
μπορω να πω οτι δεν εχεις μπει καν στο νοημα. για τα 1,2,4 και 7 μπορεις να κοιταξεις τη ΦΥΣΗ της παρελασης.
για το 8 το μοναδικο που μπορω να σου πω ειναι οτι δεν υπαρχει ο μεταξας, υπαρχουν αλλοι εξισου επικυνδινοι