Με αφορμή το παιδί από πάνω είπα να πω ότι υπάρχει λόγος που θέλουμε χαβαλέ! Ξέρεις γιατί; Επειδή το σχολείο δεν προσφέρει τίποτα ωραίο σε 'μας. Γιατί να θέλω να πάω; Και πριν πείτε ο,τιδήποτε περί βαθμών, είμαι απουσιολόγος, ούτε να διαβάσω βαριέμαι, ούτε τίποτα. Θέλω να μορφωθώ όπως όλοι μας. Οι καταλήψεις γίνονται γιατί δεν μας αρέσει το σχολείο, απο πάνω μέχρι κάτω. Ναι το σχολείο κλείνει επειδή είναι ΒΑΡΕΤΟ. Δεν είναι λόγος αυτός; Αντί να έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και να μας προσφέρει γνώσεις κι εμπειρίες μας κάνει να το σιχαινόμαστε. Να διαφυλάξουμε την Παιδεία που έχουμε; Για ποια Παιδεία μου μιλάς; Εγώ προτιμώ να κάτσω σπίτι μου και να κάνω ό,τι μ'αρέσει παρά να πάω 7 ώρες εκεί πέρα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα σχολεία, αλλά στο δικό μας οι καθηγητές σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας. Ζητάμε βιβλιοθήκη, ένα πολιτιστικό διήμερο, να πάρουμε μέρος σε προγράμματα και δεν ασχολείται κανείς μαζί μας. Πίστευα πως το σχολείο ανοιχτό κάτι προσφέρει. Σκ*τα στα μούτρα μου, τίποτα δεν μας δίνει, ούτε συζητήσεις κάνουμε ούτε τίποτα. Τι κλειστό τι ανοιχτό το ίδιο είναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.