papas
Διάσημο μέλος

Είμαι ανάμεσα στο να επιλέξω Πληροφορική Πα.πει. και Μαθηματικό Αθηνών.
Εγώ θελω να πάω μαθηματικό και από εκεί να κάνω μεταπτυχιακό στην πληροφορική.
Θέλω να μου εξηγήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να επιλέξω μαθηματικό,αντί πληροφορικής.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Με το νέο σύστημα η πληροφορική θα διδάσκεται σε λιγότεροους μαθητές (οπότε θα είναι πολύ δύσκολη η επαγγελαμτική αποκατάσταση). Επίσης μόνο η Αθήνα έχει 6 σχολές πληροφοτικές ..... ο ανταγωνισμός είναι ταιράστις....
έχει καταντήσει να είναι η φιλολογία της τεχνολογικής.
φυσικά οι πληροφορικοί δεν είναι μόνο καθηγητές ... κάνουν και άλλα πράγματα (το αντικειμενο του είναι πολύ ευρύ)
συνεπώς πρέπει να διαλέξεις τι θέλεις να κάνεις ΕΣΥ και όχι οι άλλοι.
Εάν δε θέλεις να είσαι καθηγητής διάλεξε πληροφορική αν θες μαθηματικό.
Διάλεξε μαθηματικός αν θέλεις να γίνεις μαθηματικός και μην επιλέγεις μεταπτυχιακά από τώρα.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Σε αυτό το θέμα ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει. Εγώ δεδομένου ότι δε με ενδιέφερε ποτέ η έρευνα (ας κάτσουν οι άλλοι να ερευνάνε) εγώ θα ήθελα να δουλέψω σε φρονιστηρια. Για αυτό τον λόγω με κλειστά τα μάτια θα διάλεγα μαθηματικό
Γιατί, ποιος σου πε ότι ως μαθηματικός θα ασχοληθείς ή σε έρευνα ή σε εκπαίδευση;
https://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=22&t=2840&p=126199#p126199
https://noether.math.uoa.gr/theseis-ergasias/theseisergasiasneurosoftae
fockos
Επιφανές μέλος

Γιατί, ποιος σου πε ότι ως μαθηματικός θα ασχοληθείς ή σε έρευνα ή σε εκπαίδευση;
https://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=22&t=2840&p=126199#p126199
https://noether.math.uoa.gr/theseis-ergasias/theseisergasiasneurosoftae
Μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα ως μαθηματικός (οικονομικά. διοίκηση) τα πάντα γιατί είναι μια από τις βασικές επιστήμες.
Μιλάω εγώ προσωπικά τι θα έκανα. Προσωπικά αν έμπαινα μαθηματικό θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση (το ίδιο και ως πληροφορικός).
Αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε πληροφορική και μαθηματικό θα διάλεγα μαθηματικό
papas
Διάσημο μέλος

Ποια θα ειναι τα πλεονεκτηματα μου και τα μειονεκτηματα μου απεναντι σε ενα ατομο,το οποιο μπηκε φετος σε μια ''καθαρη'' σχολη πληροφορικης φετος,σε σχεση με μενα που θα παω μαθηματικο;
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Αντίθετα οι πληροφορικάριοι λογικά θα υπερέχουν σε τομείς καθαρά πληροφορικής και με πιο περίεργες έννοιες όπως πχ Βάσεις Δεδομένων.
τώρα κι αυτό το άκουσα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
nPb
Επιφανές μέλος

Ενδεικτικά ο κλάδος αυτός ανήκει στα λεγόμενα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά οπότε ξεφεύγει κατά πολύ από τα Pure Maths (Καθαρά Μαθηματικά: όπως η εν μέρει Ανάλυση και κατεξοχήν η Άλγεβρα - η Γεωμετρία).
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

καλά στην Πάτρα ότι θες σου κάνουν... μέχρι και λειτουργικά συστήματα. Αθήνα δεν έχουν τόσα πολλα για πληροφορική.
Ναι γιατί υπάρχει ένα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό με το Τμ.Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής με συντονίζον Τμήμα το Τμ.Μαθηματικών και με καθηγητές και ερευνητές από τα δυο Τμήματα.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

Θελουμε κι αλλες γνωμες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.