Καλησπέρα σας.
Το 2016 γράφτηκα στο Εσπερινό ΓΕΛ, και έκατσα στα θρανία μετά από 20 χρόνια. Αμέσως φάνηκε ότι είμαι καλός μαθητής(πήγα με την προοπτική ότι θα διαβάζω) και τελείωσα την 3η τάξη με βαθμό 17,5. Στα Μαθηματικά ήμουνα αρκετά καλός, έγραψα στην Κατεύθυνση στα 2 διαγωνίσματα 16 και 19, και στην Άλγεβρα 20 και 20, Γεωμετρία 19 και 20. Στην Φυσική Κατεύθυνσης 11 και 14, στην Φυσική Γενικής 15 και 16 και στην Χημεία 16 και 16(εννοώ κάθε 4μηνο).
Η επόμενη τάξη ήταν η 4η(είχαν 4 τάξεις τα εσπερινά) όπου τελείωσα με βαθμό 19. Σίγουρα στα εσπερινά υπάρχει ένα ''σπρώξιμο'' στους βαθμούς αλλά ήμουνα όντως ένας μαθητής του 16,5+ από αυτό που μου είπαν οι καθηγητές.
Στα Μαθηματικά έγραψα 16 και 18, Οικονομικά 12 και 14 και ΑΕΠΠ 14 και 16. Έβρισκα κάπως βαρετά τα Οικονομικά, όλο για ΑΕΠ, μιλάγαμε, τραπεζικά συστήματα κτλ μου θυμίζει αρκετά Βαρουφάκηδες, Τσίπρες, Σόιμπλε, Μνημονία κτλ
ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ(ήταν καλοκαίρι 2018), ήταν μία δική μου επιλογή τότε.
Τώρα, 2 χρόνια μετά, βρίσκομαι σε μία φάση όπου τον Σεπτέμβριο θέλω να γραφτώ στο Φροντιστήριο και να προετοιμαστώ για Πανελληνιες Καλοκαίρι του '21, αλλά τι να κάνω; Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ή Μαθηματικά, Οικονομικά, ΑΕΠΠ;
Είμαι 41 ετών και εργάζομαι ως διαφημιστής σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Τα Οικονομικά μου φαίνονται λίγο βαρετά όμως, αν κ μάλλον ταιριάζουν ως σπουδές με τις πωλήσεις και διαφήμιση και γενικότερα με το μάρκετινγκ. Το Ρέθυμνο στο οποίο μένω έχει Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι τα Μαθηματικά κ το σκέφτομαι πάρα πολύ, ενώ μ'αρέσουν κ η Μετεωρολογία και η Αστροφυσική.
Το θέμα είναι ότι αν πάω στο Μαθηματικό θα πρέπει
α) Να βρώ νέα δουλειά στο Ηράκλειο
β) Θα χάσω όλους μου τους φίλους, αλλά οκ Ρέθυμνο-Ηράκλειο δεν είναι Ελλάδα-Αυστραλία
γ) Ίσως το Οικονομικό να έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση σε σχέση με το Μαθηματικό(τελειώνοντας θα είμαι 50αρης, οπότε μόνο ιδιαίτερα θα μπορώ να κάνω έτσι

.
Μόνος είμαι, σκυλιά παιδιά δεν έχω, τίποτα δεν με κρατάει στο Ρέθυμνο(εκτός της δουλειάς κ των φίλων μου).
Να ρισκάρω για Ηράκλειο; Να παραμείνω Ρέθυμνο στο πιο σίγουρο; Δεν ξέρω βρίσκομαι σε σταυροδρόμι. Έχω βέβαια καιρό μέχρι τον Σεπτέμβριο που αρχίζουν τα φροντιστήρια να αποφασίσω ποια μαθήματα θα ακολουθήσω για να δώσω τις Πανελλήνιες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,