Μπορώ να σου πω την αποψη μου μόνο για τη Φυσική.Εγώ τελείωσα την ύλη τον Ιανουάριο,με αποτέλεσμα να βγάλω άλλο ένα βοήθημα μέχρι τις εξετάσεις.Ήταν κάτι που δε βοήθησε ιδιαίτερα,μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο μπορώ να πω.Άρα με την προϋπόθεση ότι διαβάζεις σωστά και μεθοδικά,το δευτερο βοήθημα είναι πρακτικά άχρηστο,επομένως και τα μαθήματα του καλοκαιριού επίσης.Όμως,δεν είναι έτσι ακριβώς.Εξαρτάται απο τις προσδοκίες που έχεις απο το συγκεκριμένο μάθημα και από κάθε μάθημα γενικώς,από τη λογιστική σου στο διάβασμα του κάθε μαθήματος.Το να κάνεις μάθημα το καλοκαίρι(στη φυσική για την οποία μιλάω έστω) στο δικό μου μυαλό ταυτίζεται με ''πίεση'' γιατι αυτό έζησα εγώ,μια πίεση που τώρα που έχω μόλις τελειώσει αυτη τη φουσκα των πανελληνίων, βλέπω πόσο άδικη και ανούσια είναι.Παρ'όλα αυτά είναι ένας μήνας, φίλε μου, στους υπόλοιπους 9 που θα ακολουθήσουν,θα μπεις με άλλο αέρα στο σχολείο,και θα κατασταλάξουν μέσα σου βάσικα πράγματα από τις γνώσεις του καλοκαιριού.
Παρότι παραδέχομαι ότι πιέστηκα το προηγούμενο καλοκαίρι,πρέπει, όμως, να παραδεχτώ ότι δεν έχασα και κάτι και ότι τελικά στην πίεση την οποία ανέφερα μάλλον τα καλοκαιρινά μαθήματα ελάχιστα ήταν υπεύθυνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.