Μαθήματα ελεύθερης επιλογής

Evelynne

Νεοφερμένος

Η Εβελίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους :) Ως πρωτοετής που ακόμα ανακαλύπτει πράγματα για το πανεπιστήμιο, έχω μια απορία: τι ακριβώς είναι τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής; Γνωρίζω ότι είναι μη υποχρεωτικά και μπορεί να προσφέρονται είτε από το δικό μου τμήμα είτε από κάποιο άλλο του πανεπιστημίου, ωστόσο δεν έχω κατανοήσει πρακτικά τη χρησιμότητά τους. Εάν δηλώσω ένα μάθημα ελεύθερης επιλογής απαλλάσσομαι από κάποιο άλλο υποχρεωτικό κατ' επιλογή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :bye2:
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 804 μηνύματα.
τι ακριβώς είναι τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής
Καλησπέρα Εβελίνα , τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής (ΕΕ) είναι μαθήματα που παίρνεις για να καλύψεις τα ECTS του πτυχίου που δεν καλύπτονται από τα μαθήματα πυρήνα και τα μαθήματα κατευθύνσεων (είτε υποχρεωτικά είτε επιλογής). Το ποσό μαθημάτων ΕΕ που μπορείς να πάρεις το καθορίζει η κάθε σχολή. Ένα μάθημα ΕΕ μπορεί να είναι είτε μάθημα κατεύθυνσης (επιλογής/υποχρεωτικό) είτε κάποιο που το καθορίζει η σχολή ως ΕΕ στο πρόγραμμα σπουδών. Επίσης μπορεί να είναι μάθημα άλλου τμήματος (αν και δεν το επιτρέπουν όλες οι σχολές αυτό , η δική μου το επιτρέπει).

Εάν δηλώσω ένα μάθημα ελεύθερης επιλογής απαλλάσσομαι από κάποιο άλλο υποχρεωτικό κατ' επιλογή;
Όχι δεν απαλάσσεσαι από τέτοια μαθήματα παίρνοντας μάθημα ΕΕ. :)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top