Το πρόβλημα της μαζοποίησης ουσιαστικά ξεκινάει από τα ΜΜΕ,κυρίως απο την τηλεόραση.Δεν ξέρω,ίσως υπάρχουν και βαθύτερα αίτια,όπως η επιστημονικά αποδεδειγμένη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει σε ένα σύνολο.Ο τρόπος ζωής,πλέον,είναι ίδιος για όλους μας(ή σχεδόν όλους μας).Οι περισσότεροι απο εμάς θα αγοράσουν αυτοκίνητο,στα σπίτια μας υπάρχουν τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα ήδη,όλοι έχουμε κινητό/ά,υπολογιστή/ες,ίσως όλοι μας πάμε διακοπές στη Μύκονο(που είναι must γιατί μαζεύει όλα τα διάσημα πρεζάκια,ψώνια,κλέφτες

ε να μην πάμε κι εμείς;;;

),ντυνόμαστε με τον ίδιο τρόπο όπως προαναφέρθηκε κτλ κτλ.Ας μην ψάχνουμε ομοιότητες,ας ψάχνουμε διαφορές

(όποιος βρει ας μου τρυπήσει τη μύτη)
Απλό παράδειγμα:Ο αδερφός μου είναι 6,5 χρονών και ζητάει playstation.5 στους 7 φίλους του έχουν.Οπότε στα μάτια του,φαίνονται κακοί οι γονείς μας που φυσικά δεν του παίρνουν.Εγώ,πήρα κινητό στα μέσα της β' γυμνασίου,μάλλον ήμουν η τελευταία

Τελικά,2 χρόνια μετά έχω 2 κινητά και δεν έχω καταλάβει απολύτως τίποτα.
Τις περισσότερες φορές σε σπρώχνει και ο κοινωνικός σου περίγυρος στη μαζοποίηση.Είναι δυνατόν να διασκεδάζουμε(πραγματικά όμως)ΟΟΟΟΟΛΟΙ μας με τον ίδιο τρόπο;Μήπως δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να δούμε και κάτι άλλο;
Το θέμα είναι να έχουμε ΑΠΟΨΗ και ας ντυνόμαστε όλοι το ίδιο.Αυτό κατ'εμέ είναι το τελευταίο.Ας κοιτάξουμε πρώτα να μαζέψουμε τα μυαλά μας και να κάνουμε λίγο καλύτερο τον κόσμο,και μετά αλλάζουμε και το στυλ ντυσίματος.
Ερώτηση:Μπορούμε να αντισταθούμε;Μήπως έχουμε αποδεχτεί το ήδη υπάρχον πρότυπο ζωής που πιστεύουμε οτι ό,τι και να κάνουμε δεν αλλάζει;;;
(Ουφ,με 'χει πιάσει το φιλοσοφικό μου σήμερα

)