Mr Positive
Δραστήριο μέλος

Σε βόρεια και νότια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη - Αθήνα και γύρω περιοχές), τα συμμετέχοντα σχολεία βγάζουν μια πενταμελή ομάδα που θα τους εκπροσωπήσει στον αγώνα. Κατόπιν κληρώσεως, οι 3 από τους 5 μαθητές τίθενται να υπερασπιστούν μια άποψη (είτε την πιστεύουν είτε όχι) με επιχειρήματα, τα οποία οι μαθητές της αντίπαλης ομάδας, οφείλουν να αντικρούσουν. Η όλη συζήτηση διαρκεί 1 ώρα (10 λεπτά ο κάθε ομιλητής). Εν τέλει, μια τριμελής επιτροπή αποφασίζει ποια ομάδα νικάει.
Ύστερα, τα 6 καλύτερα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα για τους τελικούς αγώνες.
Ο μεγάλος τελικός γίνεται στη Βουλή των Ελλήνων!
Και τώρα, αυτό που ξεκίνησα να ρωτήσω: Σε ποια άλλα σχολεία έχετε ακούσει γι' αυτούς τους αγώνες? Υπάρχει κάποιος εδώ που θα πάρει μέρος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr Positive
Δραστήριο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

Αλήθεια? Δεν το ήξερα. Ποια άλλα σχολεία συμμετέχουν όμως?
σελ.15,τερμα σελιδας (το κουτακι)
Νομιζω ολα τα σχολεια της Ελλαδος.
Mr Positive
Δραστήριο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

Κοίτα, εγώ πρόσφατα έκανα μεταγραφή σε ένα άλλο σχολείο της περιοχής μου. Εκεί μαζί με τους καινούριους μου συμμαθητές άκουσα πρώτη φορά για το διαγωνισμό, από την καθηγήτρια της φιλοσοφίας, η οποία μας είπε επίσης ότι το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό το διαγωνισμό από τότε που λειτουργεί. Στο προηγούμενο σχολείο όμως δε μας είχαν πει τίποτα. Γι' αυτό το λέω...
Τωρα που ξαναθυμαμαι καποια πραγματα,παει αναλογο με οποιο σχολειο θελει.Πχ,το δικο μου σχολειο δεν παιρνει μερος σε διαγωνισμους,διοτι εχει κακη φημη σε αυτους,αλλα φετος θα παρει στον διαγωνισμο επιχειρηματολογιας

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

Εσύ θα πάρεις μέρος?
papas
Διάσημο μέλος

Άντε να γινόμαστε πολλοί...
Εσύ θα πάρεις μέρος?
Of course

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

Άσε που εγώ είμαι πεπεισμένος ότι θα βγω στους 5... αφού με πήραν χαμπάρι

papas
Διάσημο μέλος

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

το κρατάμε ψηλά... να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι κρυφοί ρήτορες
Υπαρχουν μπολικοι απο αυτους...
Πλακα πλακα,τωρα που το σκεφτομαι,λεω να φτιαξω ενα beta διαγωνισμο ρητορικης.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Για όσους δεν έχουνε υπ' όψιν, πρόκειται για έναν αγώνα όπου ασκείται καθαρά η ρητορική ικανότητα.
Σε βόρεια και νότια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη - Αθήνα και γύρω περιοχές), τα συμμετέχοντα σχολεία βγάζουν μια πενταμελή ομάδα που θα τους εκπροσωπήσει στον αγώνα. Κατόπιν κληρώσεως, οι 3 από τους 5 μαθητές τίθενται να υπερασπιστούν μια άποψη (είτε την πιστεύουν είτε όχι) με επιχειρήματα, τα οποία οι μαθητές της αντίπαλης ομάδας, οφείλουν να αντικρούσουν. Η όλη συζήτηση διαρκεί 1 ώρα (10 λεπτά ο κάθε ομιλητής). Εν τέλει, μια τριμελής επιτροπή αποφασίζει ποια ομάδα νικάει.
Ύστερα, τα 6 καλύτερα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν στην Αθήνα για τους τελικούς αγώνες.
Ο μεγάλος τελικός γίνεται στη Βουλή των Ελλήνων!
Και τώρα, αυτό που ξεκίνησα να ρωτήσω: Σε ποια άλλα σχολεία έχετε ακούσει γι' αυτούς τους αγώνες? Υπάρχει κάποιος εδώ που θα πάρει μέρος?
Eμείς δεν συμμετέχουμε σε ελληνικούς διαγωνισμούς.Μπας κλας ένα πράμα

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

@papas: Ψήθηκα ήδη...

Iliaso
Περιβόητο μέλος

@Iliaso: Έλα για την εμπειρία...
@papas: Ψήθηκα ήδη...![]()
Μπα όπως σου πα το σχολείο μου δεν κοιτάει καν τέτοιους διαγωνισμούς

mariosgers
Νεοφερμένο μέλος

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

Ενδιαφέρουσα περιγραφή. Και μόνο που το φαντάζομαι...παιδια χαιρομαι πολυ που παιρνετε ζεστα τον θεσμο αυτο. να σας πω πως με την δικη μου ομαδα εχουμε κατακτησει παλαιοτερα και την πρωτη θεση και την 5η θεση. Συμμετειχα με την ομαδα του 3ου λυκειου αιγαλεω. Θα ηθελα να σας πω ως παλαιμαχος ομιλητης πως ο θεσμος αυτος με βοηθησε να δω τα πραγματα γυρω μου αλλιως, με βοηθησε να γινω πιο δημοκρατικος, συζητησιμος και να ξερω να απαντω σε ερωτησεις και θεματα που με ενδιαφερουν και γενικα να στηριζω τον λογο μου. Επισης με εκανε πιο κοινωνικο με περισσοτερες γνωσεις για καιρια ζητηματα του τοπου μας. Ειναι ενα υπεροχο προγραμμα που ευτυχως (για εμας τους καινουργιους φοιτητες) υπαρχει και σε πανεπηστιμιακο επιπεδο. Σας ευχομαι καλη επιτυχια εαν τελικα συμμετασχετε και πανω απο ολα να το διασκεδασετε οσο μπορειτε!:no1:

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.