Λοιπόν είμαι υγείας και το φροντιστήριο μου δεν έχει αρχίσει καν βιολογία Γ λυκείου

mylifeinart_e

Νεοφερμένο μέλος

Η mylifeinart_e αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ναι. Το φροντιστήριο μου εχει προετημασιες Γ λυκείου όμως εβδομάδα παρα εβδομαδα και μονο μια μέρα. (Ενα Σάββατο ναι το άλλο όχι) Και η αλήθεια ειναι πως δεν έχουμε κάνει καν κάτι. Με έχει προβληματίσει παρα πολύ γιατί βλέπω συμμαθητές/τριες να λένε για το ποσο μπροστά είναι και εμείς να είμαστε τραγικά πίσω με έναν καθηγητή που δεν είναι λάτρης της δουλειάς του και δεν προωθεί κάτι συγκεκριμένο μέσα στην τάξη. Οτι έχω μάθει το έχω μάθει μόνη μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να αλλάξω φροντιστήριο διότι είμαι σε μέρος σχετικά μακριά από το κέντρο της πόλης που μένω και μόνο το πίσω-μπρος της διαδρομής τρώει 2 ώρες της ημέρας. Αρχίζουν τα θερινά όπου νάνε και θα αρχίσουμε εντατικά τότε. Μέχρι να γίνει αυτό όμως νομίζω έχω χάσει πολύ μέσα στην χρόνια σχετικά με τους αλλους. Τι κάνω σε αυτή την περιπτωση? Εχασα την την ευκαιρία μου στο να περασω σωστα στις Πανελληνιες? Έχω απογοητευτεί.

Ναι. Το φροντιστήριο μου εχει προετημασιες Γ λυκείου όμως εβδομάδα παρα εβδομαδα και μονο μια μέρα. (Ενα Σάββατο ναι το άλλο όχι) Και η αλήθεια ειναι πως δεν έχουμε κάνει καν κάτι. Με έχει προβληματίσει παρα πολύ γιατί βλέπω συμμαθητές/τριες να λένε για το ποσο μπροστά είναι και εμείς να είμαστε τραγικά πίσω με έναν καθηγητή που δεν είναι λάτρης της δουλειάς του και δεν προωθεί κάτι συγκεκριμένο μέσα στην τάξη. Οτι έχω μάθει το έχω μάθει μόνη μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να αλλάξω φροντιστήριο διότι είμαι σε μέρος σχετικά μακριά από το κέντρο της πόλης που μένω και μόνο το πίσω-μπρος της διαδρομής τρώει 2 ώρες της ημέρας. Αρχίζουν τα θερινά όπου νάνε και θα αρχίσουμε εντατικά τότε. Μέχρι να γίνει αυτό όμως νομίζω έχω χάσει πολύ μέσα στην χρόνια σχετικά με τους αλλους. Τι κάνω σε αυτή την περιπτωση? Εχασα την την ευκαιρία μου στο να περασω σωστα στις Πανελληνιες? Έχω απογοητευτεί.
Καλημέρα! Αρχικά δεν θέλω να απογοητεύεσαι γιατί έτσι δεν θα αλλάξει η κατάσταση, ούτε θα εχεις την διάθεση να την κάνεις καλύτερη.
Από τη στιγμή που το φροντιστήριο δεν σε εμπνέει και δεν σε βοηθά όπως επιθυμείς, φεύγεις. Ο χρόνος είναι (δυστυχώς) πολύ συγκεκριμένος και μην πέσεις στην αυταπάτη ότι έχουμε 13 μήνες γιατί θα περάσουν σαν νερό...
Τα ιδιαίτερα τα έχεις σκεφτεί; Έτσι όπως το βλέπω είναι η μόνη λύση.
Και επισης να σου δώσω μια συμβουλή και για το μέλλον: είναι μεγάλο "αμάρτημα" να συγκρίνεσαι με τους υπόλοιπους συμμαθητές σου γιατί στο τέλος κάνεις δεν θα σε ρωτήσει ποτέ ξεκινήσες την ύλη, κάθε πότε έκανες μαθήματα κλπ. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και αν θα περάσεις στην σχολή που σε ενδιαφέρει. Τα υπόλοιπα είναι τρίχες
Καλή επιτυχία σε ο,τι και αν κάνεις
ΥΓ αν δεν μπορέσεις ούτε ιδιαίτερα, τότε αναγκάστηκα πρέπει να μείνεις στο φροντιστήριο αλλά πάρε και βοηθήματα από καλό εκδοτικό οίκο (προτείνω Σαβάλλας για φυσικοχημεία και για γλώσσα και Βιολογία του Πουκαμισά), έτσι ώστε να το πάρεις και λίγο πανω σου και να μην μένεις πίσω

Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά ικανοποιημένη με την χημεία και την φυσική αλλά και την έκθεση στο φροντιστήριο μου. Η μόνη μου απογοήτευση αλλά και φόβος είναι η βιολογια. Την αγαπαω απίστευτα αλλά η αλήθεια είναι πως σε γενικό βαθμό έχω μεγάλο πρόβλημα με το μεθοδικό διάβασμα λόγο του ΔΕΠΥ. Ακόμα μαθαίνω πως να λειτουργώ με αυτό και το άγχος δεν με βοηθά!. Ποτε πιστεύετε είναι μια καλη στιγμή να αρχίσω τα ιδιαίτερα βιολογίας? Στα θερινά?

Αρχικά το ότι βρίσκονται μπροστά στην ύλη συμμαθητές σου δεν λέει τίποτα. Το Σεπτέμβριο που έδινα πανελλήνιες, όταν εγώ είχα αρχίσει την ύλη στα Λατινικά και στα Αρχαία, είχα 5-6 παιδιά στη τάξη που είχαν τελειώσει την ύλη σε αυτά τα μαθήματα., με την προετοιμασία στα αρχαία να είχε ξεκινήσει απ το καλοκαίρι της Α-Β λυκειου. Τα ίδια γράψανε 6-10, ενω εγώ σε αυτά τα δύο 19 και 14 αντίστοιχα. Νόημα έχει να βγάλεις την ύλη γνωρίζοντας την καλά, ποιοτικά, όχι γρήγορα. Τι να την κάνεις που την τέλειωσες γρήγορα, άμα δεν θυμάσαι τίποτα απ αυτά που άρχισες;(Γενικα το λέω, όχι σε εσένα) Αυτοι μετά πρέπει να τα μάθουν όλα ξανά απ την αρχη.
Όσο για το φροντιστήριο, προτείνω να μην το αλλάξεις. Το γεγονός ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα της πόλης σου βρίσκεται πιο κοντά είναι σημαντικό. Το πάνε - έλα κουράζει αρκετά. Εναλλακτική απάντηση θα έλεγα τα ιδιαίτερα, αν υπάρχει η δυνατότητα προφανώς.

Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά ικανοποιημένη με την χημεία και την φυσική αλλά και την έκθεση στο φροντιστήριο μου. Η μόνη μου απογοήτευση αλλά και φόβος είναι η βιολογια. Την αγαπαω απίστευτα αλλά η αλήθεια είναι πως σε γενικό βαθμό έχω μεγάλο πρόβλημα με το μεθοδικό διάβασμα λόγο του ΔΕΠΥ. Ακόμα μαθαίνω πως να λειτουργώ με αυτό και το άγχος δεν με βοηθά!. Ποτε πιστεύετε είναι μια καλη στιγμή να αρχίσω τα ιδιαίτερα βιολογίας? Στα θερινά?
Άκου στα περισσότερα φροντιστήρια που ξέρω από δικούς μου συμμαθητές οι περισσότεροι είναι στο 2ο κεφάλαιο του Β τεύχους (μην σε τρομάζει γιατί από το Α είναι σχεδόν τα μισά εντός ύλης και παίζει και λιγότερα), όπως και εγώ δηλαδή.
Το γεγονός ότι σου αρέσει πολύ η Βιολογία είναι πάρα πολύ σημαντικό και το κρατάμε!
Θα σου πρότεινα μόλις τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα να ξεκινήσεις για να κερδίσεις και έναν μήνα πριν τα θερινά, να έχεις πάρει τον αέρα κάπως και να σου φύγει λίγο από το άγχος σου. Το πρώτο τεύχος άλλωστε είναι πολύ βατό, βγαίνει.
Αν έχεις θέληση και ένα πρόγραμμα όλα θα γίνουν. Το ξέρω ότι με το ΔΕΠΥ είναι δύσκολο αυτό, οπότε μην βάλεις στο πρόγραμμα σου τρελά πράγματα. Ξέρω γω 1 ώρα Βιολογία, 1 ώρα φυσική και ενδιάμεσα ένα τέταρτο διάλειμμα, όχι παραπάνω. Ούτε υπερβολές, όμως ούτε και αδιαβασιές γιατί μετά θα σου μαζευτούν.
Απλώς εδώ θέλω να σου τονίσω την σημαντικότητα που έχει ένα καλό πρόγραμμα. Εμάς στο φροντιστήριο μας έχουν δώσει ένα χαρτόνι Α5 με τις μέρες της εβδομάδας και τις ώρες της μέρας. Τις ώρες που έχουμε σχολείο σημειώνουμε τα κουτάκια και γράφουμε με στυλό τις ώρες που έχουμε σίγουρα δραστηριότητες (φροντιστήριο, γυμναστήριο κλπ). Τις υπόλοιπες ώρες που μένουν γραφουμε πάνω σε αυτοκόλλητους σελιδοδείκτες το μάθημα που θέλουμε να διαβάσουμε. Είναι αυτοκολλητοι για να έχουμε την δυνατότητα αν έχουμε κάποια μέρα πονοκέφαλο να μπορούμε να αλλάξουμε την ώρα που θα το κάνουμε
Δεν είσαι πίσω, καθόλου! Όλα θα πάνε καλά και αν πραγματικά θέλεις να κάνεις την προσπάθεια σου θα ανταμειφθείς.
Σε ποια σχολή θες να περάσεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back