Καλημέρα.
Επειδή βλέπω απορίες που υπάρχουν, και κυρίως με κάνουν να απορώ με απορίες του στυλ "Ιατρική/Νομική/τάδε ή ΗΜΜΥ" (δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα) καλό θα ήταν να διευκρινιστούν κάποια πραγματάκια για να μην τα ρωτάμε συνέχεια.
Θα αναφερθώ κυρίως στην σχολή μου (Χανιά, που παρεπιπτόντως είναι Ηλεκτρονικοί και όχι Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί) που 5 χρόνια τώρα νομίζω οτι την έχω γνωρίσει αρκετά
1. O HMMY είναι Μηχανικός,
όχι τεχνικός. Δεν θα βγείτε επισκευαστές τηλεοράσεων απο εκει μέσα (εκτός αν το θέλετε)
2. Ο ΗΜΜΥ είναι Μηχανικός,
όχι προγραμματιστής. Μαθαίνουμε γενικά για προγραμματισμό (κοινώς πήξιμο στη θεωρία του κάθε αντικειμένου με αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση σε κάποια, όχι πάντα καθορισμένη, γλώσσα). Όταν βγείτε δεν θα είστε αυτόματα expert σε καμία γλώσσα προγραμματισμού (εκτός αν ασχοληθείτε μόνοι σας)
3. Ο ΗΜΜΥ
δεν είναι πληροφορικάριος. Κάνει επίσης και ηλεκτρονική, αυτοματισμούς, τηλεπικοινωνίες και hardware
* τα οποία θα μάθετε για να τελειώσετε τη σχολή
θέλετε δεν θέλετε.
* Βλ 1. Ο ΗΜΜΥ είναι μηχανικός, όχι τεχνικός. Το οτι ασχολείται με hardware
δεν σημαίνει οτι επισκευάζει υπολογιστές.
4. Οι ΗΜΜΥ είναι
δύσκολη σχολή που απαιτεί συνεχή ασχολία με πρόγραμμα. Για να τα καταφέρετε, πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορείτε και να πατάτε στις διαλέξεις και να ασχολείστε με τις εργασίες.
Λίγες συμβουλές:
1. Αν είστε μεταξύ ΗΜΜΥ και κάποιας σχολής πληροφορικής, προτιμάτε την σχολή πληροφορικής. Θα διώξετε ένα μεγάλο βάρος που θα σας πέσει αργότερα
2. Αν καταλάθος (!) περάσετε ΗΜΜΥ και βρείτε οτι δεν σας αρέσει (το καταλαβαίνεις στον δεύτερο και τρίτο χρόνο) και δεν είναι τελικά αυτό που θέλετε να κάνετε,
αλλάξτε σχολή. Θα πάρετε έτσι πτυχίο νωρίτερα (Μ.Ο πτυχίου στη σχολή:
7.5 Χρόνια )
3. Αν δείτε οτι τελικά σας αρέσει, go for it. Έχουμε μερικούς αξιολογότατους καθηγητές (για Χανιά πάντα) και το Πολυτεχνείο έχει πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό
Αυτά, αν έχει κάτι ο Αρνής ή κάποιος άλλος να προσθέσει ίσως.