Παιδιά, μιας και "ξαναενεργοποιήσατε" το παρόν θέμα μετά από καιρό, να ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα που θέλω.
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η σχολή των ΗΜΜΥ ως προς τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται εκεί. Διάβασα το πρόγραμμα από το site των ΗΜΜΥ ΕΜΠ, που θα είναι και η πρώτη μου επιλογή και είναι πολύ ενδιαφέροντα σχεδόν όλα τα μαθήματα.
Προς το παρόν είμαι Γ' Γυμνασίου (θα πάω Λύκειο την σχολική χρονιά που έρχεται) και έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Πληροφορική. Οι ΗΜΜΥ είναι η πρώτη μου επιλογή για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. Αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνουν σαν επάγγελμα οι απόφοιτοι των σχολών ΗΜΜΥ. Να ξεκαθαρίσω πως μένω στη Ρόδο και οι θέσεις για αυτά τα επαγγέλματα είναι περιορισμένες με την άποψη ότι η βιομηχανία δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο στην Αθήνα (επειδή ένας φίλος ενός συμμαθητή μου που είχαμε γνωριστεί είναι απόφοιτος ΗΜΜΥ ΕΜΠ και δουλεύει σε μία τέτοια επιχείρηση). Θα υπάρχει η δυνατότητα για παράδειγμα μιας και το αναφέρατε παραπάνω να κάνω μελέτες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και άλλων τρόπων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις ?? Εκτός από αυτό τι άλλο θα έχω τη δυνατότητα να κάνω χωρίς να απαιτήται να φύγω από το νησί ??
Και άλλη μία ερώτηση για τις θέσεις εργασίας. Χρειάζομαι άλλα 3 χρόνια για να δώσω Πανελλαδικές και βάλτε άλλα 6 τουλάχιστον για τη σχολή και άλλο 1 για στρατό, μιλάμε ότι θα βγω μετά από μία 10ετία στην αναζήτηση εργασίας. Θα υπάρχει ζήτηση για τέτοιου είδους επαγγέλματα τότε ?? Μήπως θα υπάρχουν αρκετοί και οι νέοι δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες ?? Έχω ακούσει από πολλούς να αποκαλούν αυτού του είδους τα επαγγέλματα, επαγγέλματα του μέλλοντος. Κατά πόσο ισχύει αυτό ??
Βάζω αυτά τα ερωτήματα, γιατί συνέχεια έχω συζητήσεις με τον πατέρα μου περί του θέματος και ενώ συμφωνεί ότι όντως τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα, πάντα με ρωτάει μετά τι θα κάνω ?? Γιατί η συγκεκριμένη σχολή είναι δύσκολη και για να μπεις (λόγω βάσης) και απ' ότι βλέπω και για να βγεις, αλλά μην μείνεις μετά χωρίς εργασία...
Ευχαριστώ