Κύρος ή Εργασιακός χώρος;

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Mε αφορμή διάφορες συζητήσεις περί επαγγελμάτων με περισσότερο κύρος εργασιακό, θέτω την ερώτηση: Εργασιακό κύρος ή περιβάλλον εργασίας;

Προσωπικά πιστεύω ότι το άλφα και το ωμέγα σε μια καριέρα είναι το περιβάλλον εργασίας και όχι το όνομα της θέσης εργασίας ή της δουλειάς ως αποτέλεσμα κάποιων σπουδών, πτυχίων κλπ. Πόσο ενήμεροι είστε για το εργασιακό περιβάλλον αν είναι αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας, στις δυνάμεις σας ως άνθρωποι;
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
Περιβάλλον εργασίας, στανταρ. Υπάρχουν δουλειές (που μόνο το όνομα σε κανει να ζηλεύεις) οι οποίες απαιτούν να εισαι σε ενα γραφειο, καθισμένος/η όλη μέρα, χωρίς να βλέπεις ανθρώπους γυρω σου επί ωρες. Η καθισμένη ζωη ΔΕΝ είναι ενας υγιείς τρόπος ζωής. Το βλέπω στην αδελφή μου πχ η οποία έχει πολλα προβλήματα με την μέση της και γενικά με ολη της την πλάτη και είναι ακόμα νεα. Επίσης παίρνει αρκετό βάρος αφου δεν βρίσκεται σε κίνηση. Και υποστηρίζει πως γενικά το επάγγελμα της, αφου δουλεύει σε έναν τετοιο χώρο, δεν ταιριάζει καθόλου με την προσωπικότητά της. Οπότε ναι, θα ψηφίσω εργασιακό περιβάλλον.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Προφανώς και το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικότερο από το όποιο κύρος έχει μία θέση εργασίας. ΤΟ πρώτο είναι ένα κριτήριο που αφορά και επηρεάζει άμεσα το ίδιο το άτομο που εργάζεται, την απόδοσή του και την ικανοποίησή του από την εργασία του ενώ το δεύτερο είναι απλά ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που δεν έχει αντίκρυσμα παρά μόνο στο φαντασιακό του κάθε ατόμου. Το «κύρος» - όπως φαντάζομαι θα το έχεις κι εσύ κατά νου @nPb το προσθέτουν/βλέπουν σε μία θέση συνήθως άτομα τρία προς αυτήν.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top