Στην Δημοκρατία έχω δικαίωμα να διαφωνώ με όλα τα παραπάνω και να απαιτώ αυτό το δικαίωμα να γίνεται σεβαστό ειδάλλως δεν είναι Δημοκρατία άποψης. Το πρόβλημά σου όμως να θέτεις αυτές τις ερωτήσεις, στις επιστρέφω γιατί δεν μίλησα γι' αυτά τα θέματα που ρωτάς. Νομίζω ότι έχεις άλλου είδους πρόβλημα και αν είσαι άντρας υπάρχει και ο διάλογος. Όχι μια κουράδα-post και δρόμο. Όσο για το θέμα της ιερόδουλης ή τι μου κάθετε ή όχι, νομίζω δεν σε αφορά όπως και το τι κάνει ο καθένας δεν αποτελεί δημόσια ανακοίνωση. Υπάρχει και η διακριτικότητα ξέρεις, αν και αυτή δεν αποτελεί "παλαιομοδίτικη" νοοτροπία (μπορεί να έχω χάσει την ιστορία). Αν η εποχή κρίνεται από τι κάθεται ή δεν κάθεται στον καθένα, ας λύσουμε πρώτα την υποκρισία που λέγεται ομοφοβία, όταν οι περισσότεροι ετεροφυλόφιλοι το κανελώνουν το ριζόγαλο κρυφά από τις κοπέλες τους και το παίζουν τιμητές σεξουαλικής προτίμησης. Καθρεπτάκι σε ότι κρίνουμε ως επιλογές και αν αυτό που προτείνουμε το έχουμε επιλέξει ως αποτέλεσμα σκέψης ή λόγω κοινωνικής μαζικής αποδοχής επειδή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να στηρίζονται οι επιλογές. Η άποψη είναι άλλο πράγμα.
Παραπάνω θέτω έναν προβληματισμό περί μαζοποιημένης εμφάνισης σε μια κοινωνία χυλού σκέψης και απουσία σεβασμού στο διαφορετικό, στην προβληματισμένη άποψη. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό τότε τίθεται ερώτημα λογικής κατανόησης του γραπτού λόγου από τους "εκνευρισμένους" συνομιλητές. Από όσο ξέρω τα νεύρα λύνονται με άλλες μεθόδους, βιολογικές και όχι σε φόρουμ. Φιλικά.