Έχοντας διαβάσει ολόκληρο το θέμα θέλω να πω κι εγώ λίγα λόγια (λίγα καθώς θα προσπαθήσω να μην επαναλάβω πράγματα που ήδη γράφτηκαν).
Αρχικά η θέση μου είναι πως ο αποκλεισμός ήταν άδικος, τουλάχιστον με τον τρόπο που αυτός ήρθε.
Αρχικά, το ποστ της δεν ήταν ρατσιστικό. Τι απ αυτά που έγραψε ήταν ρατσιστικό, υποτιμητικό ή εχθρικό απέναντι στους Αφρικανούς; Περιμένω μια απάντηση σε αυτό και ειδικά απ τον Χάουζ (όχι όμως μόνο απ αυτόν) που έχει κολλήσει, θεωρεί πως το τιτιβισμά της ήταν ρατσιστικό και χλευαστικό αλλά πουθενά δε μας είπε γιατί το θεωρεί έτσι.
Λέτε μετά για αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες. Να ρωτήσω αυτό το ιδεώδες το θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε; Πέρσυ είχαμε το σκάνδαλο με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Έγινε κάτι γι αυτό; Οι αρχές έτρεξαν να βρουν τους ενόχους και να τους τιμωρήσουν σε μία μέρα όπως τώρα; Ή μήπως σταμάτησαν το στήσιμο και το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα; Είδαμε πριν μερικούς μήνες την σουπερ-λίγδα και την ΕΠΟ να αλλάζουν κάθε μέρα τους κανόνες και τις τιμωρίες στο πρωτάθλημα απλά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μερικών ομάδων. Είναι αυτό το αθλητικό ιδεώδες;
Επιπλέον, διάβασα σε ένα άρθρο (δεν έχω κρατήσει το λινκ, αλλιώς θα έδινα την πηγή) ότι η προβλεπόμενη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο προσωρινός αποκλεισμός της αθλήτριας, η απολογία της παρουσία του δικηγόρου της και στη συνέχεια η επιτροπή αποφασίζει εάν ο αποκλεισμός θα γίνει μόνιμος. Τηρήθηκε αυτό στην περίπτωση της Παπαχρήστου; Όχι. Να ρωτήσω το γιατί; Όλοι οι δημοκρατικοί, οι μη-φασίστες, οι δίκαιοι και καθώς-πρέπει τι λέτε; Ή απλά κάποιοι αποφάσισαν και διέταξαν χθες τον αποκλεισμό της αθλήτριας; Γιατί δεν ακολούθησαν την τυπική διαδικασία;
Και τέλος, όλα τα ΜΜΕ έπεσαν πάνω στο θέμα, πολιτικοί έκαναν δηλώσεις, ο λαός μιλάει γι αυτό. Μήπως γίνεται προσπάθεια να στραφούμε προς αυτήν την κατεύθυνση; Μήπως θα παρθούν μερικά μέτρα αυτές τις μέρες κι εμείς πρέπει να συζητάμε για την Παπαχρήστου και τον αποκλεισμό της; Μήπως γι αυτό επικράτησε ο πανικός;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.