natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ShatteredIce
Δραστήριο μέλος

Για να κρατήσει μια φιλία μετά το σχολείο ,σημαίνει ότι είναι δυνατή..από εκεί καταλαβαίνεις ότι όταν είσαι στο σχολείο κάνεις με όλους παρέα και τους θεωρείς "φίλους" και μετά μόλις τελειώνεις σου μένουν πολλοί ελάχιστοι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Κάνεις παρέα με κάποια άτομα μόνο και μόνο για να έχεις να πεις κάτι με κάποιον, να χαζογελάσεις και πάει λέγοντας.Άσε που συχνά συμβιβάζεσαι και κάνεις πίσω λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων και δε θες να δημιουργούνται καβγάδες.Προσωπικά πιστεύω ότι με 1-2 κοπέλες θα κρατήσω επαφές.
Αντίθετα, τα άτομα που έχω γνωρίσει εκτός σχολείου είναι αυτά με τα οποία ταιριάζω απίστευτα.Και θα επιδιώξω,από την πλευρά μου, να μην τα χάσω.Γιατί με αυτούς θέλω και κάνω παρέα, ενώ με τους συμμαθητές με αναγκάζει ο χώρος κατά κάποιον τρόπο.
natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Κάνεις παρέα με κάποιον μόνο και μόνο για να σε βοηθήσει σε κάποιο μάθημα που υστερείς, για να έχεις παρέα μέχρι το κυλικείο, για να κάνεις καμιά κοπάνα όταν σου τη δώσει.Οκ όλα αυτά, ωραία.Στα δύσκολα που είναι όλοι αυτοί;Άφαντοι!Οι "συμμαθητικές φιλίες" σταματάνε στα κάγκελα του σχολείου (ιφ γιου νόου γουάτ αι μιν)

Φυσικά δεν είναι απίθανο να κρατήσεις σχέσεις με συμμαθητές σου.Εγώ τώρα ας πούμε μιλάω και περνάω καλά με 15-20 άτομα από το σχολείο μου.Μέχρι εκεί όμως.Δεν είναι φίλοι, απλή παρέα κάνουμε.Και εκεί θα μείνει.
Anthony
Δραστήριο μέλος

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ κάποιες παρέες στο σχολείο..Πιστεύετε ότι είναι αληθινές κι αντέχουν στο χρόνο ή είναι απλά παροδικές και λήγουν μαζί με τη σχολική μας ζωή?...![]()
σπάνια
ειδικά με το που μπείς στο Πανεπιστήμιο θα ξεχάσεις σχεδόν όλους σου τους συμμαθητές
nPb
Επιφανές μέλος

Μην το λες.Και στα σχολεία των μεγαλουπόλεων συμβιβάζεσαι.
Κάνεις παρέα με κάποιον μόνο και μόνο για να σε βοηθήσει σε κάποιο μάθημα που υστερείς, για να έχεις παρέα μέχρι το κυλικείο, για να κάνεις καμιά κοπάνα όταν σου τη δώσει.Οκ όλα αυτά, ωραία.Στα δύσκολα που είναι όλοι αυτοί;Άφαντοι!Οι "συμμαθητικές φιλίες" σταματάνε στα κάγκελα του σχολείου (ιφ γιου νόου γουάτ αι μιν).
Φυσικά δεν είναι απίθανο να κρατήσεις σχέσεις με συμμαθητές σου.Εγώ τώρα ας πούμε μιλάω και περνάω καλά με 15-20 άτομα από το σχολείο μου.Μέχρι εκεί όμως.Δεν είναι φίλοι, απλή παρέα κάνουμε.Και εκεί θα μείνει.
Συμφωνώ. Ειδικά σήμερα, όπου ο όρος φιλία έχει εκφυλιστεί...

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Libertus
Συντονιστής

Μετά το σχολείο φαίνεται ποιες φιλίες είναι πραγματικές..
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος

Αντίθετα, τα άτομα που έχω γνωρίσει εκτός σχολείου είναι αυτά με τα οποία ταιριάζω απίστευτα.Και θα επιδιώξω,από την πλευρά μου, να μην τα χάσω.Γιατί με αυτούς θέλω και κάνω παρέα, ενώ με τους συμμαθητές με αναγκάζει ο χώρος κατά κάποιον τρόπο.
Συμφωνώ. Έχω γνωρίσει τρία κορίτσια με τα οποία ταιριάζω τρομερά. Σαν αδερφές ψυχές. Και μένουν Αθήνα. Γιατί στο σχολείο στους επιβάλλουν π.χ εργασίες ομαδικές κλπ. Έξω τους διαλέγεις εσύ.
natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Όμως ο πατέρας μου (που τελείωσε το σχολείο το 1821) έχει ακόμα στενούς φίλους από το σχολείο. Μάλιστα κάθε χρόνο μαζεύονται όλοι μαζί οι τότε συμμαθητές σε ταβέρνα και παίρνουνε και ...απουσίες. (Μόνο που ο πατέρας από τη συνάντηση γυρίζει σταναχωρημένος, γιατί πάντα μαθαίνει ότι κάποιος παλιός του φίλος πέθανε).
natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό είναι πολύ τέλειο!...Έχω καλούς φίλους στο σχολείο, όμως δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η φιλία θα συνεχιστεί τώρα που θα τελειώσουμε. Ίσως χαθούμε, ίσως πάψουμε να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, ποιος ξέρει?
Όμως ο πατέρας μου (που τελείωσε το σχολείο το 1821) έχει ακόμα στενούς φίλους από το σχολείο. Μάλιστα κάθε χρόνο μαζεύονται όλοι μαζί οι τότε συμμαθητές σε ταβέρνα και παίρνουνε και ...απουσίες. (Μόνο που ο πατέρας από τη συνάντηση γυρίζει σταναχωρημένος, γιατί πάντα μαθαίνει ότι κάποιος παλιός του φίλος πέθανε).
![]()

Pure_Seduction
Επιφανές μέλος

χαχαχαχαχαΌμως ο πατέρας μου (που τελείωσε το σχολείο το 1821)

christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγώ είχα μια παρέα με πολύ καλούς φίλους στο λύκειο, ήξερα ότι αν είχα πρόβλημα θα ήταν δίπλα μου και αντίστοιχα θα ήμουν και εγώ...
περάσαμε σε διαφορετικές σχολές και αρχίσαμε σιγά σιγά να αραιώνουμε, βρήκα εγώ καινούρια παρέα, με την οποία όπως είναι λογικό λόγω σχολής είμαι όλη την μέρα μαζί και το ίδιο έγινε και με τους άλλους, που πέρασαν στις ίδιες/κοντινές σχολές... βγαίνουμε που και που, αλλά σίγουρα δεν είμαστε όπως παλιά... no hard feelings
το μόνο που με στενοχώρησε είναι ότι επί τρία χρόνια ήμουν κολλητός με μια κοπέλα και είχαμε περάσει πολλά μαζί(ποτέ δεν υπήρξε κάτι ερωτικό) και λέγαμε ότι δε θα χαθούμε αφού περάσαμε σε διαφορετικές σχολές, και δεν θα αλλάξει η κατάσταση μεταξύ μας κλπ, ξαφνικά χαθήκαμε... και ενώ στην αρχή έκανα εγώ αρκετές προσπάθειες για να συνεχίσουμε όπως ήμαστε, δεν είδα ανταπόκριση, ε μετά και ένιωθα άσχημα-ντρεπόμουν να συνεχίσω στην ίδια κατάσταση και το παράτησα...

από την άλλη τώρα στο πανεπιστήμιο έχω αποκτήσει μια πολύ καλή παρέα, και σίγουρα με κάποια από αυτά τα άτομα θα είμαι φίλος για πολλά χρόνια ακόμη (μεγάλα λόγια λέω και ελπίζω να μην διαψευστώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.