Κράτος και Εκκλησία

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ως αφορμή για το συγκεκριμένο πήρα από την απάτη για το "άγιο" φως. Αναφέρθηκε κάτι για το κράτος και την εκκλησία και πως αυτά δεν είναι διαχωρισμένα στο βαθμό που θα έπρεπε.
Θεωρώ μεγάλο σφάλμα τις πολιτικές που έχουν ακολουθήσει οι Κυβερνήσεις μέχρι τώρα και που δεν διαχώρησαν την πολιτεία από την Εκκλησία. Ατό φυσικά, κατ' εμέ, έγινε κυρίως επειδή η συγκεκριμένη θρησκεία καλύπτει μία συντρηπτική πλειονότητα στη χώρα μας και όποιος και αν επιχειρούσε αυτό το διαχωρισμό θα έβγαινε πολιτικά ζημιωμένος.
- Ποια όμως θα έπρεπε να είναι η στάση της Εκκλησίας απέναντι στις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις?
- Θα έπρεπε να επηρεάζει τόσο φανερά την κοινή γνώμη( ή αυτό είναι κάτι που μόνο εγώ πιστεύω?)
- Γιατί αυτό δεν συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μάλιστα θεωρητικά έχουν τον πιο αυστηρό καθολικισμό?!
Χρόνια Πολλά σε όλους!!
:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,057 μηνύματα.
Αυτό για χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος ακούγεται από πολλούς. Όμως δεν έχω καταλάβει καλά το πως το εννοεί ο καθένας. Μάλλον δεν είμαι και τόσο ενημερωμένος στο θέμα και δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι η σχέση κράτους και εκκλησίας. Είναι νομικό το θέμα? (Ίσως το ψάξω και ρωτήσω και μάθω πιο πολλά όταν έχω χρόνο). Πάντως σίγουρα θα ήθελα να μην ανακατεύεται η εκκλησία σε πράγματα που δεν την αφορούν π.χ. με την πολιτική και τα σχολεία και να μην επηρεάζει την κοινή γνώμη. Αντίθετα βλέπω τους πολιτικούς να κάνουν όλα τα χατήρια στους ρασοφόρους για να μην χάσουν ψήφους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rodriguez

Νεοφερμένος

Ο Rodriguez αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
το ζητημα πιστευω ειναι οτι οι κυβερνησεις πριν παρουν μια πολιτκη αποφαση.αυτο εχει να κανει περισσοτερο πιστευω σε θεματα με την Τουρκια στο αιγαιο...σε ζητηματα οπως η απαλλαγη μαθητων απο το μαθημα τον θρησκευτικων στο σχολειο....πριν ενα μηνα αν δεν κανω λαθος ειχε ακουστει οτι ηθελαν να βγαλουν τις εικονες του χριστου απο τις σχολικες αιθουσες.Η εκκλησια απο την μερια της παρεμβαινει και επηρεαζει την αποφαση της κυβερνησης το οποιο το ειναι και πολυ φυσικο με τετοια δυναμη που εχει(στην χωρα μας παντα). υπαρχουν και αλλοι λογοι φυσικα αλλα δεν γνωριζω:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

932df0a57b

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο 932df0a57b αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 853 μηνύματα.
Αν η εκκλησία δεν θέλει να φορολογείται, ας γίνει Μή κυβερνητική οργάνωση, και να κάνει δωρεά την περιουσία της στα ιδρύματα της χώρας που βοηθάνε πραγματικά αστέγους, άπορους και λοιπούς κακομοίριδες (γιατί όποιος θέλει να ζήσει, δουλεύει, δεν ζητιανεύει)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top