stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και έχουμε υποχρεώσεις..Και πρέπει να μάθουμε πώς λειτουργούν κάποια πράγματα για να μην πέφτουμε θύματα..
Παρακαλώ λοιπόν ,όποιον έχει διάθεση αλλά και είναι σίγουρος για την εγκυρότητα αυτών που θα αναφέρει , να μας πει κάποια πράγματα που θα μασ χρειαστούν όπως πράγματα σχετικά με τα βιβλιάρια υγείας,τις αποδείξεις , τα ταμεία,κάποιες δημόσιες υπηρεσίες,αφμ ,ένσημα κτλ

Διευκρινιστικό Σχόλιο ΟΔ για το περιεχόμενο του νήματος: Πληροφορίες για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Βιβλιάρια υγείας, Ταμεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, 'Ένσημα, Αποδείξεις, Επιδόματα και για καθετί αφορά παροχές, δικαιώματα και υποχρεώσεις του Έλληνα ενήλικα Πολίτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Αναφέρομαι περισσότερο στα παιδιά της γ λυκείου χωρίς να εξαιρούνται οι υπόλοιποι
Και έχουμε υποχρεώσεις..Και πρέπει να μάθουμε πώς λειτουργούν κάποια πράγματα για να μην πέφτουμε θύματα..
Παρακαλώ λοιπόν ,όποιον έχει διάθεση αλλά και είναι σίγουρος για την εγκυρότητα αυτών που θα αναφέρει , να μας πει κάποια πράγματα που θα μασ χρειαστούν όπως πράγματα σχετικά με τα βιβλιάρια υγείας,τις αποδείξεις , τα ταμεία,κάποιες δημόσιες υπηρεσίες,αφμ ,ένσημα κτλΕίναι πράγματα που όλοι έχουμε κάποια ιδέα αλλά καλύτερα να έχουμε πλήρη γνώση
![]()
Συμφωνώ ναι.
Κάποια πρακτικά πραγματάκια ούτε κι εγώ τα ξέρω είναι η αλήθεια. =/
Περιμένουμε οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Για να αποκτήσεις ΑΦΜ πρέπει να έχεις περιουσιακό στοιχείο ή/και να εργάζεσαι.
Υποτίθεται ότι όλοι πρέπει να είμαστε ασφαλισμένοι σε κάποιο ταμείο και γιάυτό όσοι δεν εργάζονται μπαίνουν σαν προστατευόμενα μέλη στο ταμείο ενός εκ των δύο γονιών. Αν εργάζεστε ανάλογα με την κατηγορία θα πρέπει να εγγραφείτε στο ανάλογο ταμείο, που σημαίνει εκτός από φορολογική δήλωση, και κάθε δίμηνο με εξάμηνο (ανάλογα με το ταμείο) πρέπει να καταβάλλετε τη συμμετοχή σε αυτό. Αν είστε φοιτητές μπορείτε να εγγραφείτε και σε ένα ταμείο που διαθέτουν τα πανεπιστημια αλλά δεν είμαι σίγουρη για την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης που προσφέρει.
Γενικά καλό είναι έστω την πρώτη φορά να συμβουλευθείτε κάποιον λογιστή όταν πάτε να μπλέξετε με τέτοια θέματα. Αποδείξεις πλέον τις μαζεύουμε όλες σε σκοτεινό χώρο και κατα προτίμηση σε μαύρη σακούλα για να μην εξατμίζεται το μελάνι και στο τέλος θα δούμε ποιες κατηγορίες και μέχρι ποιο ποσό επιτρέπουν.
Ένσημα παίρνεις αν δουλεύεις νόμιμα, είναι στην ουσία τα αποδεικτικά του ότι δούλεψες και για να βγούμε στη σύνταξη, αν βγούμε ποτέ, πρέπει να έχουμε μαζέψει κάποιον αριθμό και να έχουμε συμπληρώσει συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Αυτά είναι ρευστά τους τελευταίες μήνες. Γενικά ομως μην σκέφτεστε βραχυπρόθεσμα μόνο, μαζεύετε από τώρα τα ένσημα.
Άλλο; Ένα καλό που πρέπει να ξέρετε είναι τα ΚΕΠ. Ό,τι απορία έχετε πάτε εκεί και συνήθως τη λύνουν εξοικονομώντας πολύ χρόνο.
Δε μου έρχονται άλλα και ακόμα και γι'αυτά είμαι επιφυλακτική

stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος

Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για να βάλω το ρεύμα στο όνομα μου, στο φοιτητικό πλέον σπίτι χρειάζομαι ΑΦΜ. Από ότι ξέρω πρέπει να πάω στην εφορία και να έχω ταυτότητα μαζί μου. Χρειάζομαι κάτι άλλο και μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο καιρό χρειάζεται για να βγει; Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να λάβεις το ΑΦΜ σου, θα χρειαστεί να πας σε ενα υποκατάστημα Δ.Ο.Υ και να προσκομίσεις την αστυνομική σου ταυτότητα.
Οι διαδικασίες είναι σχετικά σύντομες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

(Δεν έβγαλα σε ΔΟΥ αλλά στο δημαρχείο. Αν δεν έχει ΔΟΥ εκεί που μένεις ρώτησε αν βγάζουν αλλού για να μη τρέχεις.)
Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nikos 7
Εκκολαπτόμενο μέλος

timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

Μονο ταυτοτητα χρειαζεται και θα παρει πολυ λιγη ωρα απλα να επιβεβαιωσεις μετα οτι τα στοιχεια ειναι σωστα γιατι εμενα μου ειχαν λαθος το ονομα και πλεον το χαρτι συνοδευεται με ενα αλλο χαρτι που εχει τη διορθωση .
Συνεχιζεις να εχεις το χαρτι με το λαθος ονομα ; Απο την στιγμη που εκανες τη διορθωση τα χαρτια που θα σου δινουν στο εξης θα ειναι με διορθωμενα τα στοιχεια. Η φωτοτυπια που σου δινουν δεν εχει αξια, ο αριθμος ειναι αυτο που σου χρειαζεται.
Nikos 7
Εκκολαπτόμενο μέλος

neo_melos
Νεοφερμένο μέλος

δε μπορουμε να το δηλωσουμε στο ονομα καποιου γονεα;;
ας μου εξηγησει καποιος γιατι αυτο δεν το καταλαβα

LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

ρε παιδια γιατι πρεπει να βγαλουμε αφμ ;;
δε μπορουμε να το δηλωσουμε στο ονομα καποιου γονεα;;
ας μου εξηγησει καποιος γιατι αυτο δεν το καταλαβα![]()
Μπορεί να μην κάνεις φορολογική δήλωση γιατί θεωρείσαι προστατευόμενο μέλος, όμως ανεξάρτητα απ' αυτό αν έχεις κλείσει τα 18 πρέπει να βγάλεις ΑΦΜ.
Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος

Liquid Snake
Νεοφερμένο μέλος

neo_melos
Νεοφερμένο μέλος

Μπορεί να μην κάνεις φορολογική δήλωση γιατί θεωρείσαι προστατευόμενο μέλος, όμως ανεξάρτητα απ' αυτό αν έχεις κλείσει τα 18 πρέπει να βγάλεις ΑΦΜ.
δε γινεται να δηλωθει σε εναν απο τους δυο γονεις και να μη βγαλω αφμ;;
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

δε γινεται να δηλωθει σε εναν απο τους δυο γονεις και να μη βγαλω αφμ;;
Αν ρωτάς για τη ΔΕΗ, ναι εννοείται πως γίνεται να ναι στο όνομα ενός γονέα ο λογαριασμός. Και γω το έκανα.
Αλλά το ΑΦΜ πρέπει να βγει εφόσον έκλεισες τα 18, ακόμη κι αν δε χρειαστεί για το ρεύμα. Θα χρειαστεί και για τη φορολογική δήλωση του γονέα-προστάτη. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι κανένας φοβερός κόπος και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κι αυτή η δουλειά. Κάν' την να ξεμπερδεύεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.