Το δικαίωμα στην εργασία (και στην ζωή κατ' επέκταση) ... "θεσούλα"? Τζίζας. Αυτό λέγεται απύθμενη χυδαιότητα.
υγ.
σήμερα ήμουν στην γενική συνέλευση του ΕΚΠΑ, έχω μιλήσει με διοικητικούς και από ΕΜΠ και ΕΚΠΑ.
Θα μεταφέρω όσο μπορώ την εικόνα που μετέφερε εργαζόμενη του ΕΜΠ από την επιστροφή διοικητικών στις θέσεις τους τη Δευτέρα.
Κανείς δεν γινόταν να δουλέψει. Κανείς δεν γνώριζε αν είχε το νομικό δικαίωμα να βρίσκεται στο χώρο. Είτε γιατί κλάδοι έχουν καταργηθεί, είτε γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, είτε γιατί έχουν τεθεί σε αργία, γενικά μια σειρά από λόγους που έχουν να κάνουν με την εργασιακή νομοθεσία και την αντικειμενική αδυναμία να λειτουργήσει το ίδρυμα υπό αυτές τις συνθήκες. Θέρμανση επίσης δεν υπήρχε. Επί λέξει, η εργαζόμενη απευθυνόμενη στους διοικητικούς του ΕΚΠΑ είπε "μην κάνετε το λάθος που κάναμε εμείς". Στο πανεπιστήμιο Πατρών επίσης, το υπουργείο είχε εγγυηθεί για άρση κάποιων πειθαρχικών διώξεων (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί είναι εργασιακά/νομικά τα ζητήματα και ειπώθηκαν τόσα που έχω πάθει υπερπληροφόρηση) την οποία φυσικά ποτέ δεν τήρησε. Υπάρχει μια προϊστορία σε πράγματα που έχει εγγυηθεί ο υπουργός και δεν έχει τηρήσει (προσωπικά δεν μου κάνει καμιά εντύπωση), οι εργαζόμενοι δεν είναι μαλάκες να τσιμπήσουν το τυράκι έτσι απλά. Εχουν μια σειρά αιτημάτων για τα οποία πρέπει να δεσμευθεί ο Αρβανιτόπουλος
δημόσια, γραπτά και συγκεκριμένα χωρίς ασάφειες. Αυτά μπορεί να τα βρει κανείς -το έχω πει και το ξαναλέω- στην ιστοσελίδα της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ
https://apergoiekpa.wordpress.com/ η οποία έχει κάνει και πολύ καλή ανάλυση των προτάσεων του υπουργού, κάτι το οποίο δεν έγινε στο ΕΜΠ, συνεισφέροντας εν μέρει στο λάθος τους να τις αποδεχτούν χωρίς να τις δουν πιο αναλυτικά. Ειπώθηκε επίσης ότι η ανάλυση αυτή επί των προτάσεων πρέπει να μεταφερθεί και στο ΕΜΠ ενόψει της συνέλευσης της Πέμπτης. Αναφέρω μερικά από τα πολλά που ειπώθηκαν, γιατί βλέπω υπάρχει μια φοβερή εμπιστοσύνη στις "καλές προθέσεις" του Αρβανιτόπουλου που με κάνει να αναρωτιέμαι αν κάποιοι ζουν σε παράλληλο σύμπαν.