Καφετέρια του iSchool

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μέρα.
Ας μου λύσει κάποιος μία απορία.
Η λέξη "εξηγήστε"
το "γη" με η δεν γράφεται;:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμπέρασμα: Οι φυσικούληδες κάνουν ορθογραφικά.
Ευχαριστώ.

Μέρα.
Ας μου λύσει κάποιος μία απορία.
Η λέξη "εξηγείστε"
το "γει" με ει δεν γράφεται;:confused:

Χμ, νομίζω ότι γράφεται με η, δηλαδή εξηγήστε... :hmm:
Κατάληξη –ήστε παίρνουν ρήματα στην προστακτική αορίστου της ενεργητικής φωνής: προχωρήστε, ρωτήστε, χρησιμοποιήστε. Τα ίδια ρήματα, στην υποτακτική και στον μέλλοντα, τελειώνουν σε –ήσετε (όχι –ήστε): Θα προχωρήσετε τέλος πάντων; Να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν. Ας χρησιμοποιήσετε αυτό τώρα. Μην τηλεφωνήσετε.
Από βιβλίο γραμματικής ^^^^

Btw, σε όλους στη Λογοτεχνία βάζουν θέματα που θες 2μισι ώρες για να τα τελειώσεις ή μόνο ο δικός μας; Γιατί στο θέμα του χρόνου, νομίζω, με όλη την καλή διάθεση ότι μας συνουσίασε :P

Χμ, νομίζω ότι γράφεται με η, δηλαδή εξηγήστε... :hmm:
Από βιβλίο γραμματικής ^^^^
Btw, σε όλους στη Λογοτεχνία βάζουν θέματα που θες 2μισι ώρες για να τα τελειώσεις ή μόνο ο δικός μας; Γιατί στο θέμα του χρόνου, νομίζω, με όλη την καλή διάθεση ότι μας συνουσίασε :P
Να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν; Γτφ.:P
Εγώ ξέρω ότι ο Θεολόγος θα μας συνουσιάσει όλη την τρίτη μαζικώς.:P

αλόχες πάλι ;ρ

Να ρωτήσετε στη ρεσεψιόν; Γτφ.:P
Εγώ ξέρω ότι ο Θεολόγος θα μας συνουσιάσει όλη την τρίτη μαζικώς.:P

Για να πω την αλήθεια, κι εγώ τόσα χρόνια έτσι το γράφω και δεν μου το έχει διορθώσει κανείς... :P Άρα μάλλον εσύ είσαι λάθος , θες και θεωρητική πφφ :whistle:
Τρολλάρω :P

Μοργκεν.

Για να πω την αλήθεια, κι εγώ τόσα χρόνια έτσι το γράφω και δεν μου το έχει διορθώσει κανείς... :P Άρα μάλλον εσύ είσαι λάθος , θες και θεωρητική πφφ :whistle:
Τρολλάρω :P
Μπέζικλυ,έκανα μία μαλακία.
Το ξέρω πως γράφεται με "η" απλώς αυτοί μας το΄γραψαν με "ει":P

Λαλαλαλαλαλα ;ρ
Δεν πας καλά.:P

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back