Κατεύθυνση τηλεπικοινωνιών σχολής πληροφορικής του ΕΚΠΑ

Μαρία2222

New member

Η Μαρία2222 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών . Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα, είμαι πρώτο έτος στη σχολή πληροφορικής του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, πρώτες μου επιλογές ήταν ηλεκτρολόγος, μηχανολογος μηχανικός λόγω αγάπης για τα μαθηματικά και τη φυσική ενώ παράλληλα θεωρώ πως θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με τα υλικά αντικείμενα, εννοώ κάτι περισσότερο απτό, που θα μπορούσα να το φανταστώ εικονικα και να εξηγείται με νόμους φυσικης κλπ. Θα ήθελα αν γνωρίζετε, καθώς ειναι κάπως εξειδικευμένη η ερώτηση που κάνω τι επαγγελματικές διεξόδους θα είχε κάποιος που έχει πάρει ειδίκευση αρχιτεκτονικής, επεξεργασίας σήματος, τηλεπικοινωνίες, καθώς και αν χρειάζεται να γράφεις κώδικα σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

tsiobieman

Well-known member

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής Ο.Π.Α. (Αθήνα) . Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Μαρία καλησπέρα. Απλά για να ξέρεις με αυτές τις κατευθύνσεις βγαίνεις Μηχανικός Υπολογιστών οπότε δεν χάνεις κάτι που δεν πήγες Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , θα έχεις τα ίδια μαθήματα με την ροή τηλεπικοινωνιών τους και hardware.Εγώ θα σου πω επαγγελματικές διεξόδους παγκοσμίως , τώρα στην Ελλάδα συγκεκριμένα δεν ξέρω για hardware. Με ειδίκευση Αρχιτεκτονικής (Hardware) μπορείς να βρεις δουλειά ως αρχιτέκτονας υπολογιστών , να εργαστείς σε κάποια εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών προιόντων κλπ. Από τις τηλεπικοινωνίες μπορείς και εδώ στην Ελλάδα να εργαστείς σε εταιρίες τεχνολογίας ή κινητής τηλεφωνίας πχ ΟΤΕ , Vodafone etc ως τηλεπικοινωνιακός μηχανικός ή μηχανικός δικτύων. Από προγραμματισμό , στο hardware θα προγραμματίζεις κυρίως σε εργαλεία CAD ή VHDL για να σχεδιάζεις κυκλώματα για τα components , στο τηλεπικοινωνιακό κομμάτι λογικά επεξεργασία σήματος σε Simulink / MATLAB. Φυσικά πάντα υπάρχει και η ακαδημαική διέξοδος που μπορείς να κάνεις έρευνα στους τομείς που ανέφερες :).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top