Κατατακτήριες ψυχολογίας

Iliana01

Νεοφερμένο μέλος

Η Iliana01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Έχεις δώσει κάποιος ή θέλει να δώσει κατατακτήριες για σχολή ψυχολογίας ΕΚΠΑ ή Πάντειο. Θέλω να επιλέξω μία απτις δύο σχολές. Γενικά θέλω να δουλεύω παράλληλα, να μην είναι πολύ απαιτητική αλλά να μαθαίνω. Λένε ότι η Πάντειος έχει πιο καλούς καθηγητές αλλά κακη οργάνωση. Η ΕΚΠΑ λένε ότι είναι πιο εύκολη. Έχει κανένας tips να μου δώσει;
 
Από καθαρά προσωπική εμπειρία, έχοντας φοιτήσει πριν από χρόνια και στις δύο σχολές μετά από ΤΕΙ Παιδαγωγικών θα σου πρότεινα το ΕΚΠΑ, ειδικά αν σκοπεύεις να εργάζεσαι παράλληλα.

Σε γενικές γραμμές, οι δύο σχολές είναι παρόμοιες ως προς το βασικό αντικείμενο της Ψυχολογίας, ανεξάρτητα από τις μετέπειτα κατευθύνσεις. Ωστόσο, η εμπειρία μου ήταν αρκετά διαφορετική.

ΕΚΠΑ παρακολούθησα τον βασικό κορμό της Ψυχολογίας, ενώ Πάντειο είχα μια επιπλέον προσέγγιση(μεταπτυχιακό ), που ουσιαστικά ακολουθεί μετά το τέλος των βασικών σπουδών στην Ψυχολογία. Εκεί όμως με κούρασε ιδιαίτερα η «ανοιχτή» ύλη. Απαιτούσε πολύ ψάξιμο και εκτενή βιβλιογραφία σίγουρα σημαντική, αλλά αρκετά απαιτητική, ειδικά όταν συνδυάζεται με εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις-παιδιά . Ήταν από τις πιο κουραστικές περιόδους, με πολλά ξενύχτια, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν καν οι ευκολίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Αντίθετα ΕΚΠΑ ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια,εφόσον η ύλη ήταν πιο συγκεκριμένη και οργανωμένη. Τα βιβλία ήταν λιγότερα και πιο στοχευμένα για εμένα , κάτι που έκανε το διάβασμα πιο ξεκάθαρο και διαχειρίσιμο. Καθοριστικός παράγοντας λόγω στοιχείων δυσλεξίας οπως και οτι με βοήθησαν επίσης πάρα πολύ και κάποιοι καθηγητές σε αυτό.

Απλώς να γνωρίζεις ότι το ΕΚΠΑ δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην κλινική κατεύθυνση, ενώ το Πάντειο προσεγγίζει περισσότερο την «καθαρή» Ψυχολογία, δηλαδή την έρευνα κάτι που εξηγεί και τον μεγάλο όγκο ερευνητικής ύλης εκείνη την περίοδο.
Με βοήθησε απίστευτα, δεν λέω, αλλά πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη και απαιτητική περίοδος. Η αλήθεια είναι ότι είχα απογοητευτεί εκείνο το διάστημα εξαιτίας αυτού.


Οπότε καλό είναι να λάβεις υπόψη και τον παράγοντα του τι θέλεις να κάνεις μετέπειτα.Αν σκοπεύεις να παραμείνεις στον χώρο της έρευνας ή αν θέλεις να κατευθυνθείς προς την ψυχοθεραπεία-συμβουλευτική ή κατι αλλο ...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back
Top