Κατατακτήριες για Ιατρική και "ευνοϊκές" κατηγορίες (πχ αποφοίτων οδοντιατρικής, φαρμακευτικής κτλ)

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Η Linaveri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Καλησπερα, μια συντομη ερωτηση για οσους ενδεχομενως ειναι γνωστες του θεματος:
Γνωριζω οτι υπαρχει ειδικη κατηγορια για κατατακτηριες που αφορα σε αποφοιτους οδοντιατρικης (3 τοις εκατο). Υπαρχει αντιστοιχη κατηγορια ("ευνοικοτερη") για αποφοιτους φαρμακευτικης;

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 10.162 μηνύματα.
Δεν νομίζω. Αν θυμάμαι καλά η ειδική κατηγορία για τους οδοντιάτρους είναι διότι, καταρχάς είναι ιατρική σχολή και αυτή όπως και να το θέσουμε :P, αλλά και λόγω της γναθοπροσωποχειρουργικής ειδικότητας στην οποία πρέπει να έχεις πτυχίο οδοντιατρικής και ιατρικής...

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 207 μηνύματα.
Γνωριζω οτι υπαρχει ειδικη κατηγορια για κατατακτηριες που αφορα σε αποφοιτους οδοντιατρικης (3 τοις εκατο). Υπαρχει αντιστοιχη κατηγορια ("ευνοικοτερη") για αποφοιτους φαρμακευτικης;
Οι απόφοιτοι φαρμακευτικής δίνουν μαζί με όλους τους άλλους απόφοιτους ωστόσο -στην Πάτρα τουλάχιστον- εάν περάσουν μπάινουν στο εαρινό εξάμηνο του 2ου έτους (Δ εξάμηνο). Χρωστάνε όμως τα μαθήματα των προηγούμενων εξαμήνων εκτός από κάποια που ίσως τους τα αναγνωρίσουν.
Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε άλλες ιατρικές.
Πάντως σε όλες τις ιατρικές σχολές οι 2 κατηγορίες των κατατακτηρίων είναι οι απόφοιτοι οδοντιατρικής και όλοι οι υπόλοιποι.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 575 μηνύματα.
Καλημέρα! Οι απόφοιτοι φαρμακευτικής δίνουν με τους "υπόλοιπους" πχ νοσηλευτικής, βιολογικού κτλ, και διεκδικούν τις ίδιες θέσεις με αυτούς, μπαίνοντας στο Δ' εξάμηνο (θεωρητικά λένε στο Γ' εξάμηνο, αλλά επειδή τα αποτελέσματα βγαίνουν Φεβρουάριο συνήθως, μπαίνεις κατευθείαν στο εαρινό του 2ου έτους και χρωστάς τα υπόλοιπα)
Οι οδοντίατροι έχουν δικές τους θέσεις, σε μικρότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους, και εισάγονται σε μεγαλύτερο εξάμηνο. Στο 5ο αν δεν κάνω λάθος, οπότε πρακτικά 6ο

Όποια άλλη απορία έχεις, πες μου, προετοιμαζομαι να δώσω τον Δεκέμβρη του 2026✨

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Η Linaveri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Καλημέρα! Οι απόφοιτοι φαρμακευτικής δίνουν με τους "υπόλοιπους" πχ νοσηλευτικής, βιολογικού κτλ, και διεκδικούν τις ίδιες θέσεις με αυτούς, μπαίνοντας στο Δ' εξάμηνο (θεωρητικά λένε στο Γ' εξάμηνο, αλλά επειδή τα αποτελέσματα βγαίνουν Φεβρουάριο συνήθως, μπαίνεις κατευθείαν στο εαρινό του 2ου έτους και χρωστάς τα υπόλοιπα)
Οι οδοντίατροι έχουν δικές τους θέσεις, σε μικρότερο ποσοστό από τους υπόλοιπους, και εισάγονται σε μεγαλύτερο εξάμηνο. Στο 5ο αν δεν κάνω λάθος, οπότε πρακτικά 6ο

Όποια άλλη απορία έχεις, πες μου, προετοιμαζομαι να δώσω τον Δεκέμβρη του 2026✨
καλη επιτυχια σου ευχομαι απο καρδιας! ενδιαφερεσαι για συγκεκριμενη ιατρικη;

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 575 μηνύματα.
καλη επιτυχια σου ευχομαι απο καρδιας! ενδιαφερεσαι για συγκεκριμενη ιατρικη;
Ευχαριστώ πάρα πολύ ❤️ ήμουν ανάμεσα σε Αθήνα και Ιωάννινα. Αλλά νομίζω, παρά τον ανταγωνισμό, θα το παλέψω για Αθήνα

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

φανταζομαι ειναι απαιτητικη διαδικασια, εχεις μηπως εικονα ποσοι δινουν και ποσοι περνουν καθε χρονο ανα πανεπιστημιο; επισης, η προετοιμασια ποτε αρχιζει (επιθυμητα);

vanessa99

Δραστήριο μέλος

φανταζομαι ειναι απαιτητικη διαδικασια, εχεις μηπως εικονα ποσοι δινουν και ποσοι περνουν καθε χρονο ανα πανεπιστημιο; επισης, η προετοιμασια ποτε αρχιζει (επιθυμητα);
Είναι πάρα πολύ απαιτητική διαδικασία, έχει να μάθεις τόμους ολόκληρους και μπορούν να βάλουν τα πάντα. Και εννοείται, είναι και ο ανταγωνισμός στη μέση
Σε κάθε σχολή μπαίνουν συνήθως γύρω στα 20 άτομα από ο, τι έχω δει. Αθήνα έχει τους περισσότερους υποψήφιους, στις άλλες ιατρικές λιγότερους, αλλα μην φανταστείς και τρομερές διάφορες
Από όσο έχω ρωτήσει, ιδανικά, τα μαθήματα ξεκινούν Ιανουάριο. Υπάρχουν και λίγα φροντιστήρια που ξεκινούν νωρίτερα, όμως οι περισσότεροι, Ιανουάριο. Μέχρι Σεπτέμβρη περίπου βγαίνει η ύλη και μένουν 2- 2,5 μήνες για επανάληψη

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ ❤️ ήμουν ανάμεσα σε Αθήνα και Ιωάννινα. Αλλά νομίζω, παρά τον ανταγωνισμό, θα το παλέψω για Αθήνα
Η αλήθεια είναι πως πιο εύκολα θα μπεις σε κάποια επαρχιακή σχολή παρά στην Αθήνα, που είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο γιατί είναι καλύτερη σχολή της Αθήνας.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Η αλήθεια είναι πως πιο εύκολα θα μπεις σε κάποια επαρχιακή σχολή παρά στην Αθήνα, που είναι μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο γιατί είναι καλύτερη σχολή της Αθήνας.
Καλησπέρα, ναι ισχύει ότι ίσως είναι λίγοοοο ευκολότερο σε άλλες ιατρικές το να μπεις, λόγω ανταγωνισμού. Παρ'ολα αυτά, δεν το σκέφτηκα ως καλύτερη/χειρότερη ιατρική, αλλά για το μετά. Επειδή γνωρίζω τα ωράρια της ιατρικής στο ΕΚΠΑ, ξέρω ότι μπορεί να συνδυαστεί ως ένα βαθμό - στα πρώτα έτη - με εργασία, γνωρίζω πολλούς που δούλευαν ως νοσηλευτές και φοιτουσαν παράλληλα. Άλλες σχολές ιατρικής, έχουν εργαστήρια και απόγευμα πχ, κάτι που δεν συνδυάζεται εύκολα. Δηλαδή επέλεξα κυρίως με το τι είναι καλύτερο για μένα αφού μπω - αν τα καταφέρω τελοσπαντων. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι κάτι που τρομάζει, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι είτε Αθήνα, είτε οπουδήποτε αλλού, εγώ την ίδια προετοιμασία θα κάνω, την καλύτερη που μπορώ

Mammy Nun

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Καλησπέρα, ναι ισχύει ότι ίσως είναι λίγοοοο ευκολότερο σε άλλες ιατρικές το να μπεις, λόγω ανταγωνισμού. Παρ'ολα αυτά, δεν το σκέφτηκα ως καλύτερη/χειρότερη ιατρική, αλλά για το μετά. Επειδή γνωρίζω τα ωράρια της ιατρικής στο ΕΚΠΑ, ξέρω ότι μπορεί να συνδυαστεί ως ένα βαθμό - στα πρώτα έτη - με εργασία, γνωρίζω πολλούς που δούλευαν ως νοσηλευτές και φοιτουσαν παράλληλα. Άλλες σχολές ιατρικής, έχουν εργαστήρια και απόγευμα πχ, κάτι που δεν συνδυάζεται εύκολα. Δηλαδή επέλεξα κυρίως με το τι είναι καλύτερο για μένα αφού μπω - αν τα καταφέρω τελοσπαντων. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι κάτι που τρομάζει, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι ότι είτε Αθήνα, είτε οπουδήποτε αλλού, εγώ την ίδια προετοιμασία θα κάνω, την καλύτερη που μπορώ
Σου εύχομαι καλή επιτυχία

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ ❤️
Πάντως για κατατακτήριες Αθηνών πλέον δίνουν κατά μέσο όρο 3-4 φορές με σοβαρό διάβασμα για να περάσουν αμά δεις και τους βαθμούς που παίζουν. Έτσι μου έχουν πει παιδιά από Αθήνα που δίνουν στην Πάτρα ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Πάντως για κατατακτήριες Αθηνών πλέον δίνουν κατά μέσο όρο 3-4 φορές με σοβαρό διάβασμα για να περάσουν αμά δεις και τους βαθμούς που παίζουν. Έτσι μου έχουν πει παιδιά από Αθήνα που δίνουν στην Πάτρα ακριβώς για αυτό τον λόγο.
Για ιατρικες στην επαρχια λογικα θα πρεπει ο αριθμος αυτος να ειναι μικροτερος(?)

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Γ

Για ιατρικες στην επαρχια λογικα θα πρεπει ο αριθμος αυτος να ειναι μικροτερος(?)
ναι εννοείται. Θεσσαλονική και Αθήνα έχουν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Πάτρα έχει και αυτή ανεβασμένο γιατί δίνουν και πολλοί Αθηναίοι εδώ και χρόνια αλλά δεν είναι στα επίπεδα των άλλων δύο θεωρώ.
Οι πιο "επαρχιακές" είναι σαφώς πιο βατές πχ Ιωάννινα και Κρήτη ξέρω παιδία που τελείωσαν το 1ο πτυχίο τους και πέρασαν με την 1η χωρίς να "χάσουν" χρονιά.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.304 μηνύματα.
Ο λόγος που υπάρχει ειδική ποσόστωση για οδοντιάτρους είναι γιατί για να πας για ειδικότητα γναθοχειρουργικής χρειάζεσαι και τα δύο πτυχία.

Ειδάλλως, καμία άλλη εξαίρεση δεν υπάρχει.

vanessa99

Δραστήριο μέλος

Ξέρω ότι είναι πάρα πάρα πολύ ανταγωνιστικά για Αθήνα. Έχω μιλήσει με παιδιά που έχουν μπει, άλλοι με την πρώτη, άλλοι με περισσότερες φορές. Και όλοι λένε ότι θέλει πολύ στοχοπροσήλωση και διάβασμα για να βγει

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Ξέρω ότι είναι πάρα πάρα πολύ ανταγωνιστικά για Αθήνα. Έχω μιλήσει με παιδιά που έχουν μπει, άλλοι με την πρώτη, άλλοι με περισσότερες φορές. Και όλοι λένε ότι θέλει πολύ στοχοπροσήλωση και διάβασμα για να βγει
θα προσπαθησεις μονο για ιατρικη ΕΚΠΑ ή και για αλλες;

vanessa99

Δραστήριο μέλος

θα προσπαθησεις μονο για ιατρικη ΕΚΠΑ ή και για αλλες;
Μόνο για ΕΚΠΑ. Η ύλη είναι τεράστια για την κάθε σχολή, και δυστυχώς, η καθεμιά έχει τη δική της ύλη/απαιτήσεις. Είναι πολύ δύσκολο δηλαδή να προετοιμαστείς επαρκώς για δύο ταυτόχρονα, εδώ η μία (οποία κι αν είναι), θέλει τεράστια προετοιμασία και κόπο. Πρέπει να διαλέξεις μία και να πεις πάω για αυτήν και να επικεντρωθείς εκεί, δυστυχώς

Linaveri

Νεοφερμένο μέλος

Μόνο για ΕΚΠΑ. Η ύλη είναι τεράστια για την κάθε σχολή, και δυστυχώς, η καθεμιά έχει τη δική της ύλη/απαιτήσεις. Είναι πολύ δύσκολο δηλαδή να προετοιμαστείς επαρκώς για δύο ταυτόχρονα, εδώ η μία (οποία κι αν είναι), θέλει τεράστια προετοιμασία και κόπο. Πρέπει να διαλέξεις μία και να πεις πάω για αυτήν και να επικεντρωθείς εκεί, δυστυχώς
προετοιμαζεσαι μονη σου/καποιο φροντιστηριο; εχεις τελειωσει το πρωτο πτυχιο/σε ποιο ετος βρισκεσαι; μπορεις να συνδυασεις εργσια με διαβασμα;