Κατατακτήριες Ψυχολογίας: είναι απαιτητικές - χρειάζονται φροντιστήριο;

narcissuspoet

Νεοφερμένο μέλος

Η narcissuspoet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για τις κατατακτήριες εξετάσεις ψυχολογίας και έαν είναι απαιτητικές...αν μπορεί κάποιος μόνος του να μελετήσει η καλύτερα σε φροντιστήριο
Εμένα με ενδιαφέρει η ψυχολογία της Φλώρινας κυρίως και λόγω απόστασης

Δεν είναι απαιτητικές. Ειδικά στην Φλώρινα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα περυσινά, ο τελευταίος που πέρασε είχε αθροιστικά 31.25 βαθμούς (στα 60), δηλαδή δύο 5αρια και ένα 6άρι στα 3 μαθήματα (στα), ήταν αρκετά για να περάσει.

Άμα δεις η Αναπτυξιακή Ψυχολογία είναι με διαφορά το πιο δύσκολο μάθημα. Μάλιστα από τους 18 που πέρασαν πέρυσι, οι 9 δεν το είχαν διαβάσει καλά, δεν πέρασαν τη βάση, θα το χρωστάνε ως κανονικό μάθημα.

Εγώ στη θέση σου θα ξεκίναγα για βαθμό 9-10 στα 10 στα 2 εύκολα μαθήματα, Θεωρίες Προσωπικότητας και Κοινωνική Ψυχολογία. Αυτά πιστεύω δεν χρειάζονται φροντιστήριο. Για την Αναπτυξιακή Ψυχολογία θα ξεκίναγα μαθήματα 2-3 μήνες πριν τις εξετάσεις μόνο αν ένιωθα τελείως off, δηλαδή ήμουν κολλημένος στη βάση ή κάτω από αυτή. Τώρα για τα φροντιστήρια στη Φλώρινα δεν ξέρω αν υπάρχουν, ίσως να ζήταγα από έναν που έγραψε καλό βαθμό στις κατατακτήριες σε αυτό το μάθημα να μου έκανε ιδιαίτερα.

Με απλά λόγια, έχεις 10-11 μήνες μπροστά να διαβάσεις πολύ και να περάσεις χωρίς φροντιστήριο. Εστίασε στα 2 δύσκολα μαθήματα μέχρι τον Απρίλιο για όσο πιο καλό βαθμό μπορείς και μετά θα ασχολείσαι με αυτά μόνο 3-4 ώρες την βδομάδα για το καθένα με εικονικά τεστ για να μην τα ξεχάσεις. Από τον Απρίλιο και μετά μόνο με το δύσκολο μάθημα θα ασχολείσαι το 90% των ωρών διαβάσματος. Μαθήματα ιδιαίτερα ή σε φροντιστήριο μόνο μετά το Σεπτέμβριο και μόνο για το μάθημα που σε δυσκολεύει πιο πολύ.

Καλή επιτυχία.

ΥΓ: Θα έχει ενδιαφέρον να μας πεις ποια είναι η πρώτη σου σχολή. Προφανώς άμα έχεις φιλολογικό υπόβαθρο, έστω και ξένης γλώσσας, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Έχω τελειώσει το 2011 την αγγλική φιλολογία και το 2020 την σχολη καλων τεχνών Φλώρινας. Η ψυχολογία βρίσκεται κάπου εκει ανάμεσα στα δυο ..και παντού γενικά πιστεύω... όλοι μας χρειαζόμαστε γνώσεις χρήσιμες περισσοτερο για εμας , γνωρίζοντας τον εαυτό μας πρωτίστως, και έπειτα για τους γύρω μας...Δεν ξέρω βέβαια αν η τόση θεωρία θα βοηθήσει κάπου εν τέλη ή εαν κάποιο άλλο μεταπτυχιακό αντίστοιχο σου παρέχει αντιστοιχες γνώσεις... Δέν γνωρίζω την ύλη των μαθημάτων η αλήθεια.Ρώτησα απευθείας σε φροντιστηρια για τις κατατακτηριες και ξεκινανε προετοιμασία απο Φλεβάρη τα περισσότερα...τα ιδιαίτερα τους κοστολογούνται στα 25ε ( το λιγότερο που μου είπε ένα εκ των οποίων) και οτι χρειάζεται ενα δύωρο την εβδομάδα για να βγει χαλαρα μεχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη...συνολικά 70 ωρες θα χρειαστούν μέχρι το τέλος

Έχω τελειώσει το 2011 την αγγλική φιλολογία και το 2020 την σχολη καλων τεχνών Φλώρινας. Η ψυχολογία βρίσκεται κάπου εκει ανάμεσα στα δυο ..και παντού γενικά πιστεύω... όλοι μας χρειαζόμαστε γνώσεις χρήσιμες περισσοτερο για εμας , γνωρίζοντας τον εαυτό μας πρωτίστως, και έπειτα για τους γύρω μας...Δεν ξέρω βέβαια αν η τόση θεωρία θα βοηθήσει κάπου εν τέλη ή εαν κάποιο άλλο μεταπτυχιακό αντίστοιχο σου παρέχει αντιστοιχες γνώσεις... Δέν γνωρίζω την ύλη των μαθημάτων η αλήθεια.Ρώτησα απευθείας σε φροντιστηρια για τις κατατακτηριες και ξεκινανε προετοιμασία απο Φλεβάρη τα περισσότερα...τα ιδιαίτερα τους κοστολογούνται στα 25ε ( το λιγότερο που μου είπε ένα εκ των οποίων) και οτι χρειάζεται ενα δύωρο την εβδομάδα για να βγει χαλαρα μεχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη...συνολικά 70 ωρες θα χρειαστούν μέχρι το τέλος
Δεδομένου ότι έχεις δύο καλά πτυχία, ναι σκέψου και το μεταπτυχιακό στην ψυχολογία Φλώρινας και διδακτορικό στην ίδια σχολή. Εγώ αυτό θα έκανα στην θέση σου. Εκτός αν θες να ανοίξεις ψυχολογικό γραφείο, οπότε το διδακτορικό δεν σου δίνει δικαιώματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back