Μια μικρή σημείωση εδώ.
Ο λόγος που η φαρμακευτική έχει μεγάλη αποκατάσταση στα φαρμακεία είναι γιατί ο αριθμός των αποφοίτων είναι πολύ λιγος συγκριτικά με τα φαρμακεία στην Ελλάδα, συνεπώς ζητούν συνέχεια κόσμο και έχουν φτάσει στο απαράδεκτο σημείο να παίρνουν για δουλειά και άτομα χωρίς καμία σχέση στον χώρο. Με λίγα λόγια, υπάρχει έλλειψη στην αγορά.
Αυτό βέβαια είναι μια ιδιαιτερότητα της φαρμακευτικής, υπάρχουν μονο 3 σχολές στην Ελλάδα, όπου παίρνουν περίπου (μαζί με όλες τις κατηγορίες πχ ΕΠΑΛ εσπερινά μεταγραφομενους κτλ) 130-180 άτομα η καθεμία αναλόγως την πόλη. Κορεσμός δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ.
Θα μπορούσε αν ήμασταν γεωπονικό ή τμήμα μηχανικών (κύριε ελέησον ακόμη και η κάθε κωμόπολη έχει τμήμα) που βγάζουμε τόσους πολλούς που δεν ανταποκρίνεται ο αριθμός στις διαθέσιμες θέσεις της ελληνικής βιομηχανίας.
Όσο η χώρα μας σκεφτεί έξυπνα και δεν ανοίξει και άλλες φαρμακευτικές σχολές, θα είμαστε καλά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 18 Ιανουαρίου 2025
Αυτό σίγουρα,
Εξάλλου είναι και σχολή που αν δεν σε ενδιαφέρει, δεν βγαίνει.