(Δεν είμαι φοιτήτρια (δυστυχώς) του τμήματος, αλλά ήταν η πρώτη μου επιλογή και το αγόρι μου σπουδάζει ήδη εκεί, οπότε θα παραθέσω όσα γνωρίζω.)
Επαγγελματικά δικαιώματα κοινωνικού λειτουργού δίνουν τα 3 τμήματα κοινωνικής εργασίας σε Αιγάλεω, Ηράκλειο και Κομοτηνή. Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα του 2020 υπάρχει κάποια ζήτηση, είναι ένα πτυχίο που ανοίγει πολλούς δρόμους, σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους (π.χ. από νοσοκομείο μέχρι σχολείο, υποθέτω ότι αυτά τα γνωρίζετε ήδη). Πέρα από τους ψυχολόγους, πλέον, κάθε οργανισμός που σχετίζεται με ανθρώπινα δικαιώματα, ψυχική υγεία των ατόμων, επανένταξη στην κοινωνία κτλ. οφείλει να έχει και τουλάχιστον έναν κοινωνικό λειτουργό καθώς οι ανάγκες απαιτούν και τους δύο αυτούς επαγγελματίες. Εάν θεωρείτε ότι σας ταιριάζει και σας κινεί (έστω και θεωρητικά) το ενδιαφέρον, δοκιμάστε το, είναι από τις σχολές που θεωρώ ότι μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε κάποιον. Τώρα περισσότερες πληροφορίες για την επαγγελματική αποκατάσταση ίσως μπορέσει να σας δώσει κάποιος άλλος, γιατί από ό,τι καταλαβαίνω αυτό είναι που σας "ανησυχεί" περισσότερο.
(Εάν υπάρχει κάτι ακόμη, συγκεκριμένα, που θα θέλατε να μάθετε, που μπορεί να γνωρίζει ένας φοιτητής, πείτε μου να ρωτήσω)