Κατατακτήριες Νομικής (ΑΠΘ)

KTr!

Νεοφερμένος

Ο KTr! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω τις απόψεις σας πάνω σε κάποια ζητήματα:

1 . Αξίζει κατατακτήριες για Νομική; Μου αρέσει πολύ σαν σχολή (σκέφτομαι για παράλληλα με μεταπτυχιακό, τουλάχιστον σε ένα μέρος - να πηγαίνω μόνο για εξεταστική) - με προβληματίζει το χρονικό πλαίσιο (αν πάνε όλα καλά - το 2ο πτυχίο είναι όταν είμαι 26)

2 . Προετοιμασία για κατατακτήριες (χρόνος προετοιμασίας - σημειώσεις - αξίζει να παρακολουθήσω διαλέξεις;) συμβουλές γενικά;
Η ύλη είναι αυτή τώρα (1η εικόνα) και πέρσι (2η) - Διαφέρει το διάστημα προετοιμασίας / @Nihilist τι λες;

Τωρινή

1673964834069.png


Παλαιά

1673965137213.png
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Δυστυχώς δε γνώριζω κάτι. Στο ΕΚΠΑ τα μαθήματα που δίνουν είναι και υποχρεωτικό να τα περάσεις στη σχολή, γι αυτό είχα γνώμη για εκείνα. Του ΑΠΘ τώρα καταλαβαίνω είναι μαθήματα επιλογης, που έχουν σχέση με ιστορία και πολιτική επιστήμη, τα οποία όμως δεν τα έχω δώσει.

Όπως το βλέπω, μάλλον είναι ευκολότερα (αν και θέλουν καλύτερη γνώση λεπτομερειών, ως κατεξοχήν θεωρητικά μαθήματα). Το ότι είναι βέβαια ευκολότερα δεν κάνει και πιο εύκολο το διαγωνισμό, αφού όλοι θα επωφεληθούν από αυτό.

Πάντως το θεωρώ λάθος που βάζουν τέτοια μαθήματα και όχι περισσότερο νομικά.

Προτείνω να μπεις στην ομάδα της νομικής ΑΠΘ στο φβ και να ρωτήσεις ποιο βιβλίο προτείνεται για κάθε μάθημα και τι θέματα περίπου πέφτουν. Εδώ στο ισκούλ λίγο απίθανο να πάρεις απάντηση.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1,918 μηνύματα.
Δηλαδή για να μπεις με κατατακτήριες στη Νομική ΑΠΘ πρέπει να εξεταστείς σε ιστορία δικαίου (οκ, να το δεχτώ), σε πολιτειολογία και διπλωματική ιστορία; ο μον ντιε, που θά'λεγε και ο συνάδελφος Δημητρακόπουλος.
Δυστυχώς, ούτε εγώ μπορώ να σε κατευθύνω. Και ολίγον μπούμερ είμαι και ουδέποτε εξετάστηκα στην Νομική Αθηνών στη διπλωματική ιστορία ή πολιτειολογία. Μήπως γι'αρχή να έκανες μια έρευνα ανάμεσα στα συγγράματα που σου προτείνονται, ώστε να βρεις αυτά που σου ταιριάζουν και να ξεκινήσεις μόνος σου να μελετάς;
 
Top