Κατατακτήριες Ιατρική ΕΚΠΑ: να προσπαθήσω για 4η φορά;

hlias2000

Νεοφερμένο μέλος

Ο hlias2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπέρα σας , προχθές βγήκαν τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων για την Ιατρική ΕΚΠΑ και είδα οτι με έκοψαν για 3η φορά για 1 μονάδα. 3 χρόνια τώρα ξεπατώθηκα πάρα πολύ με το διάβασμα (πολλές ώρες ενασχόλησης τη μέρα και πολλά ξενύχτια) οπότε νιώθω χάλια. Έχω σκεφτεί να δώσω και επαρχία αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών είναι δύσκολο. Ο στρατός είναι μια σκέψη επίσης αλλά για φέτος δεν γίνεται λόγω προσωπικών υποθέσεων. Δουλεύω παράλληλα σε ένα super market οπότε δεν είμαι κλεισμένος στο σπίτι. Εσείς πιστεύετε ότι αξίζει να ξαναπροσπαθήσω και 4η φορά ή καλύτερα να το αφήσω;

Στατιστικα, 4η φορα αξιζει θεωρω, παρ’ολα αυτα, σαν ομοιοπαθης (1 φορα εδωσα εγω), θα προτεινα Πανελληνιες, και εαν δεν περασεις Αθηνα, κυνηγητο μεταγγραφης.

Εχει να κανει βεβαια με την αντοχη και το στυλ Πανελληνιων, που ειναι αρκετα διαφορετικο απ’τις κατακτηριες, και με τον τροπο του πιο κουραστικο και ψυχοφθορο.

Παρ’ολα αυτα, θεωρω πως οι περισσοτερες διαθεσιμες θεσεις σε σχεση με τις κατατακτηριες, ειναι σημαντικο πλεονεκτημα.

Γενικα, ειναι μια ισορροπια μεταξυ του «ποσο το θες»-«ποσο ταξιζεις»-«ποσο τυχερος εισαι». Οποτε, απο εσενα εξαρταται, κυριως!

Eίναι Φεβρουάριος ήδη βέβαια. Άρα για να διεκδικήσεις είσοδο σε τέτοια σχολή μέσω πανελληνίων (μιλάω για ΓΕΛ ημερήσια) είναι μάλλον απίθανο.
Κοίταξε μήπως για νυχτερινό ΕΠΑΛ σαν εναλλακτική και εννοείται συνέχισε διάβασμα και ξαναδώσε μέσω κατατακτηρίων στο ΕΚΠΑ. Είναι κρίμα που δεν πέρασαν για τόσο λίγο 2 σερί χρονιές, όμως με το διάβασμα που έχεις κάνει, όντως έχεις και του χρόνου πολλές πιθανότητες να μπεις. Σκέψου πως αύξησαν και τις θέσεις για λίγο λόγω του νέου νόμου.

Στατιστικά θα μπορούσε ναι αν και με την δική μου τύχη το πιο πιθανό να πιάσω τη βάση αλλά να κοπώ επειδή θα έχουμε ισοβαθμίσει πολλοί και θα πάρουν μόνο 1 :(. Οι πανελλαδικές είναι μια σκέψη αλλά είχα μπεί στο όλο τρυπάκι των κατατακτηρίων για να τις αποφύγω. Οι περισσότερες θέσεις όντως συμφέρουν αλλά το ενδεχόμενο να έχω το άγχος της Έκθεσης ή να μου τύχει κανα περίεργο σχήμα στη Φυσική με αποθαρρύνει αρκετά.

Με την τελευταία πρόταση συμφωνώ απόλυτα. Το πρόβλημα μου δυστυχώς ήταν πάντοτε στο θέμα της τύχης (αυτό δεν πηγαίνει μόνο για τις εξετάσεις)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Eίναι Φεβρουάριος ήδη βέβαια. Άρα για να διεκδικήσεις είσοδο σε τέτοια σχολή μέσω πανελληνίων (μιλάω για ΓΕΛ ημερήσια) είναι μάλλον απίθανο.
Κοίταξε μήπως για νυχτερινό ΕΠΑΛ σαν εναλλακτική και εννοείται συνέχισε διάβασμα και ξαναδώσε μέσω κατατακτηρίων στο ΕΚΠΑ. Είναι κρίμα που δεν πέρασαν για τόσο λίγο 2 σερί χρονιές, όμως με το διάβασμα που έχεις κάνει, όντως έχεις και του χρόνου πολλές πιθανότητες να μπεις. Σκέψου πως αύξησαν και τις θέσεις για λίγο λόγω του νέου νόμου.
Για το νυχτερινό θα το ψάξω γιατί δεν το είχα σκεφτεί.

Μην νομίζετε πάνω στο νέο νόμο είχα στηριχθεί για αυτές τις εξετάσεις μήπως πέρναγα αλλά δεν μου βγήκε.

Για το νυχτερινό θα το ψάξω γιατί δεν το είχα σκεφτεί.

Μην νομίζετε πάνω στο νέο νόμο είχα στηριχθεί για αυτές τις εξετάσεις μήπως πέρναγα αλλά δεν μου βγήκε.

Ναι κοίταξε το. Δεν ξέρω αναλυτικές λεπτομέρειες και να πω την αλήθεια νόμιζα πως ως απόφοιτος ΓΕΛ χρειαζόταν μόνο 2 χρόνια να φοιτήσεις στο εσπερινό ΕΠΑΛ -ωστέ να μπορείς να δώσεις με το ποσοστό τους πανελλήνιες- κάτι που μάλλον δεν ισχύει τελικά. Πάντως είναι ο πιο βατός τρόπος να μπεις ιατρική από το σύστημα των πανελληνίων λόγω του επιπέδου.
Εννοείται συνέχισε επαναλήψεις και διάβασμα για κατατακτήριες του ΕΚΠΑ. Δυστυχώς είναι κάπως σάπιες εξετάσεις που σε μεγάλο βαθμό κρίνεσαι με χαζά κριτήρια όπως η διατύπωση μιας απάντησης (μπορεί να λες το ίδιο ακριβώς με έναν άλλον υποψήφιο, αλλά να βαθμολογηθείς χειρότερα γιατί ο καθηγητής προτιμάει την "έκφραση" του ενός από τους δύο). Aλλά αφού μας λες πως κόπηκες για απειροελάχιστο σημαίνει πως αμα συνεχίσεις τις επαναλήψεις σου, θα είσαι από τους τοπ υποψήφιους να μπεις του χρόνου.

Βέβαια αν με ρωτάς γενικότερα τι θεωρώ πιο safe επιλογή για έναν απόφοιτο ΑΕΙ ώστε να σπουδάσει ιατρική, θα σου έλεγα να δώσει κατατακτήριες σε κάποια ιατρικη της περιφέρειας πιο χαμηλής ζήτησης. ΔΠΘ και Κρήτη πχ περνάνε πολλοί με την 1η που δίνουν. Απλά καταλαβαίνω πως υπεισέρχεται και ο οικονομικός παράγοντας σε αυτή την περίπτωση (ειδικά Ηράκλειο είναι και αρκετά ακριβά τα ενοίκια).

Πανελληνιες ΕΠΑΛ ειναι η πιο σιγουρη οδος, εαν ησουν/εισαι καλος μαθητης. Τα θεματα ειναι αστεια.

Εγω, με πανελληνιες ΓΕΛ μπηκα (μετα απο πτυχιο και μεταπτυχιακο) και περνουσα σε ολες εκτος Αθηνων. Θελω να πω, ειναι εφικτο. Και η εκθεση και ολα, ειναι αλλιως με ωριμο μυαλο, ειδικα σε σχεση με τον τροπο εκμαθησης των παιδιων. Αλλα ημουν αριστουχος οταν ημουν μαθητης. Για ελαχιστα δεν ειχα μπει και τοτε, και θυμωμουν ακομη μεχρι και τυπους στην φυσικη. Ετσι τις προτιμησα εγω δηλαδη, ηξερα οτι «το’χω». Αν ησουν πολυ καλος μαθητης, αξιζει και αυτη η προσπαθεια, δεν θα δυσκολευτεις να μπεις σε σειρα, με τη στοχοπροσηλωση που βλεπω οτι εχεις.

Απο την αλλη εννοειται υπαρχει το 4η φορα κατατακτηριες, διαβασμα, μονο καλυτερα θα παει κλπ, αλλα ξες, «χτυπα ξυλο» και φετος να μην περασεις, το ιδιο θα ισχυει και του χρονου «ε 5η φορα επαναληψη, τι να παει λαθος τωρα». Δεν τελειωνει αυτο.

Για αυτο, μην κολλας πολυ στο «εβγαλα 4 φορες την υλη, κριμα ειναι, αφου την εχω». Χαμενη δε θα παει, και πανελληνιες να επιλεξεις να δωσεις εν τελει καποια στιγμη. Το θεμα ειναι να μπεις, κι ας ειναι με υλη που διαβασες τελευταια φορα πριν 8 χρονια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back