Εγώ πιστεύω αυτό το σενάριο είναι σχετικά εύκολο. Γενικά για Νοσηλευτές και Οδοντίατρους (ίσως και Βιολόγους) η Ιατρική είναι εύκολη, καμία σχέση με το πρώτο πτυχίο στα 18.
Πάνω από τα μισά μαθήματα, και ας μην αναγνωριστούν, είτε τα ξέρεις ήδη είτε έχεις γερά θεμέλια να τα μάθεις σχετικά εύκολα.
Επίσης ίσως μπορείς να συνδυάσεις την αμοιβόμενη δουλειά Νοσηλευτή με την πρακτική γιατρού, δηλαδή ταυτόχρονα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι τι διαφορά στα προσόντα και στις ευθύνες έχει ένας γιατρός από τον ίδιο γιατρό με πτυχίο νοσηλευτή. Δηλαδή οι νοσηλευτές που τελειώνουν και Ιατρική είναι απλά γιατροί και το πρώτο πτυχίο αγνοείται ή έχουν κάποιες διαφορετικές και σπάνιες ευθύνες;
Τι εστί κατατακτήριες Ιατρικής ΕΚΠΑ; Θες μέσο όρο 17/20 σε 3 μαθήματα, πολύ πιο εύκολο από 19/20 σε 4 μαθήματα που θες μέσω πανελληνίων.
Ειδικα στους Βιολογους, αναγνωριζονται ~10 μαθηματα, ισως και περισσοτερα.
Το ζορι ειναι να μπεις. Τωρα σιγουρα δεν θα σου ειναι δυσκολη η σχολη, οσο θα ηταν, απλα απο Νοσηλευτικη, η δυσκολία ειναι οτι θα χρωστας και ο,τι μη-ιατρικο (βιοχημειες βιολογιες στατιστικες φυσικες κλπ)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: Χθες στις 15:38
Παντως, αν και οταν με το καλο μπεις, καποια στιγμη θα πρεπει η δουλεια να παρει ποδι, αντικειμενικα. Τωρα για προ-κλινικα, με προσωπικο διαβασμα ΜΟΝΟ, ναι μπορεις μια χαρα Ιατρικη ΕΚΠΑ να τη βγαλεις θεωρω (εχω μια λιγο-μηνη εμπειρια ιατρικης ΕΚΠΑ). Φουσκωνουν ευκολα βαθμους, το μαθημα δεν ειναι παντα ποιοτικο, και οι εξετασεις ευκολες - πολλαπλης χωρις αρνητικη και τα σχετικα.
Γνωριζω προσωπικα πολλους φιλους αποφοιτους ιατρικης ΕΚΠΑ, που λενε οτι μπορεις αν θες να την περασεις με κλειστά ματια.
Αυτο για την εξεταση.
Επισης, πολλοι φιλοι μου που θελαν οντως «να μαθουν» τα μαθηματα, δεν πηγαιναν καν στις διαλεξεις. Πηγαιναν απεναντι, στη βιβλιοθηκη, και διαβαζαν τα αντιστοιχα κεφαλαια μονοι τους, καθως το εκπα εχει παρα-παρα πολλους σε αριθμο διδασκοντες (να γεμιζουν θεσουλες να παιζουν κονδυλια να δικαιολογουν ωρες-εχω συνεργαστει και με καποιους απο αυτους προσωπικα, δεν τα βγαζω απτο κεφαλι μου) και παρα μα παρα πολλους φοιτητες για να γινει σωστο μαθημα (~400-500 φοιτητες σε καθε ετος, και αυτο για τα μαθηματα που δεν γινονται σε συνδυασμο με τους οδοντιατρους ή/και τους νοσηλευτες).
Οποτε, με ελαχιστες εξαιρεσεις, πιθανοτατα, στα late 20’s σου, να κανεις πολυ πιο ποιοτικη δουλεια μονος, σε σχεση με ενα αμφιθεατρο γεματο με 400 νεα παιδια, οχλοβοη, και διδασκοντα που πρεπει να δωσει το παρον για τον τιτλο, και ο,τι αυτο επιφερει.
Βγαινει.