Κατατακτήριες Γεωπονίας ΑΠΘ

theonewhoknocks

Νεοφερμένος

Ο theonewhoknocks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπέρα! Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και ενδιαφέρομαι για τις κατατακτήριες της Γεωπονίας. Απ' ότι γνωρίζω αποτελεί σχολή με καλές επαγγελματικές προοπτικές (ενδιαφέρομαι για Φυτική Παραγωγή), βρίσκεται πολύ κοντά στα ενδιαφέροντά μου, και πιστέυω ότι οι γνώσεις μου θα βοηθήσουν στα περισσότερα μαθήματα (και θα πάρω απαλλαγή από αρκετά). Θα με ενδιέφεραν μερικές απόψεις για την ίδια τη σχολή, τις προοπτικές της, και την δυσκολία των κατατακτηρίων εξετάσεων. Το ένα εκ των τριών μαθημάτων (Φυσιολογία Φυτών) το έχω ήδη διδαχθεί οπότε δεν πιστεύω θα αποτελέσει πρόβλημα. Δυστυχώς δεν έχω υλικό για τα άλλα δύο μαθήματα(Μαθηματικά, Γενική και Ανόργανη Χημεία), οπότε θα βοηθούσε πολύ αν κάποιος μπορεί να παρέχει κάποια βοήθεια.
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 815 μηνύματα.
Το τμήμα γεωπονίας είναι ενα τμήμα με αρκετές επαγγελματικες προοπτικές ιδιαίτερα της κατεύθυνσης φυτικής παραγωγής. Ως απόφοιτος βιολογίας όντως τα περισσότερα μαθήματα θα τα έχεις κανει όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε την γεωπονια με την βιολογία.

Καταρχάς η γεωπονια και η βιολογία είναι δυο αντικείμενα με το ίδιο γνωστικό υπόβαθρο όμως με διαφορετική πρακτική. Στη γεωπονια θα μαθεις πως ένα φυτό αναπτύσσεται και τι χρειάζεται για να μεγαλώσει και ποιες πρακτικές, πόση ποσότητα νερού, για το έδαφος, την ατμόσφαιρα, για το αγροτικό περιβαλλον και πάει λέγοντας. Στη βιολογία μόνο πως αναπτύσσεται και τι χρειάζεται για να μεγαλώσει.

Οι προοπτικές του τμήματος θα είναι χαμηλότερες τα επόμενα δέκα έτη λόγω της μετατροπης των ΤΕΙ σε ΑΕΙ… κατι παρόμοιο ισχύει και για αρκετές άλλες σχολές όπως την λογιστική.

Οι κατατακτήριες είναι εύκολες με σωστο διάβασμα και η δυσκολία είναι ανάμεικτη.

Τα μαθήματα που αναφέρεις είναι γελοία μιας που αποτελούν μαθήματα του πρώτου έτους και με γνώσεις λυκείου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

theonewhoknocks

Νεοφερμένος

Ο theonewhoknocks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Εννοείται πως η Βιολογία και η Γεωπονία είναι διαφορετικές επιστήμες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με βάση το γνωστικό μου υπόβαθρο και την οικειότητα με το αντικείμενο θα μου είναι ίσως πιο εύκολη σε σχέση με μια τελείως άσχετη σχολή π.χ. Πληροφορική.

Τα μαθήματα αυτά όντως δεν φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολα, αν και δυστυχώς δεν έχω τις πηγές για να τα διαβάσω. Πιθανό όμως τα βιβλία του Λυκείου να αρκούν.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Υπάρχει κάποιος που να έχει δώσει κατατακτήριες και να γνωρίζει πώς είναι τα θέματα και να έχει υλικό σχετικά με τα μαθήματα?
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top