fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Καταρχάς η πηγή αυτή δεν είναι αξιόπιστη, αν και εγώ πιστεύω -όπως και οι περισσότεροι- πως τα ιδρύματα νοσηλευτικής είναι από τα πρώτα που θα υποστούν αλλαγές. Αλλά ένιγουείς, απλά θέλω να σε καθησυχάσω λέγοντας πως είτε κλείσει είτε συγχωνευτεί το ίδρυμά σου, εσύ φοιτήτρια στην ίδια πόλη θα παραμείνεις μέχρι να τελειώσεις, απλά δεν θα μπαίνουν νέοι εισακτέοι.Με ποιο ακριβώς; Δύο τμήματα ΑΕΙ υπάρχουν μόνο: της Αθήνας και της Σπάρτης. Σκοπεύουν να τα κλείσουν όμως και τα δύο και να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Άρα θα συγχωνευτεί με κάποιο ΤΕΙ; Αυτό δεν είναι.. κάπως από την στιγμή που το πανεπιστήμιο ήταν ΑΕΙ;
Αν όμως δε συγχωνευτεί με τα ΤΕΙ της γύρω περιοχής, άντε να πούμε πως θα συγχωνευτεί με κάποιο παρεμφερές ΑΕΙ (δεν ξέρω ποιο θα 'ναι αυτό). Σίγουρα το ΑΕΙ θα βρίσκεται σε άλλη περιοχή.
Εμείς που έχουμε κλείσει σπίτια και έχουμε φτιάξει συμβόλαια για ένα και δύο χρόνια, αναγκαστικά θα πληρώνουμε ακόμη κι αν φύγουμε σε άλλη πόλη;
Πέρα από το πρόβλημα του: "χα, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον", προκύπτει και ένα σημαντικό οικονομικό πρόβλημα.
Σημείωση: Παραθέτω μόνο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο πίνακας είναι παλιός. Τον χρησιμοποίησαν και εδώ προφανώς από παλιότερο δημοσίευμα. Δύο σχόλια:
α) Το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Αγρινίου αναφέρεται με την παλιά ονομασία του.
β) Το Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών δεν είναι ΤΕΙ, αλλά Πανεπιστημιακό Τμήμα (uni Ιωάννινα).
... και λείπουν ακόμα ~100 τμήματα...
Το τμήμα Βιολογικόων εφαρμογών και τεχνολογιών είναι ίσως το πιο μάγκικο τμήμα που υπάρχει και όποιος πάει εκεί κάνει καλή επιλογή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπορείς να εξηγήσεις γιατί;Το τμήμα Βιολογικόων εφαρμογών και τεχνολογιών είναι ίσως το πιο μάγκικο τμήμα που υπάρχει και όποιος πάει εκεί κάνει καλή επιλογή
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eπισημα, σαν ΑΕΙ θεωρουνται τα Πανεπιστημια και τα ΤΕΙ, οποτε δεν τιθεται θεμα βαθμιδας. Οσον αφορα τα ενοικια, λογικα ο ιδιοκτητης θα κρατησει την εγγυηση, δεν θα πληρωσεις κατι αλλο.
.

Πάντως όσο αφορά τις πανεπιστημιακές σχολές νοσηλευτικης τα θεωρούσα μέχρι και φέτος τμήματα πρότυπα όχι μόνο για τις νοσηλευτικές σχολές αλλά και για τις ιατρικες.
Μπορείς να εξηγήσεις γιατί;
Επειδή αναγνωρίζονται πλήρως ως βιολόγοι σε αντίθεση με το τμήμα βιοχημείας της Λάρισας που πέρασαν χρόνια για να μπορουν να διδάξουν και μην ξεχνάμε ότι είναι 5 χρόνια αν ισχύσει αυτό με τις διδαχθηκές μονάδες πρόκειται για φοβερη επιλογή αν αναλογιστούμε τα μόρια που έχει.
challenger
Επιφανές μέλος

να μιλάς μόνο για τις σχολές που γνωρίζεις!Παντού γίνεται-και γινόταν-ψηφοφορία.
10 Τμήματα ΑΕΙ υπάρχουν, τα 8 εξ' αυτά είναι τεχνολογικά τα δε 2 πανεπιστημιακά.Με ποιο ακριβώς; Δύο τμήματα ΑΕΙ υπάρχουν μόνο: της Αθήνας και της Σπάρτης. Σκοπεύουν να τα κλείσουν όμως και τα δύο και να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Άρα θα συγχωνευτεί με κάποιο ΤΕΙ; Αυτό δεν είναι.. κάπως από την στιγμή που το πανεπιστήμιο ήταν ΑΕΙ;
Αν όμως δε συγχωνευτεί με τα ΤΕΙ της γύρω περιοχής, άντε να πούμε πως θα συγχωνευτεί με κάποιο παρεμφερές ΑΕΙ (δεν ξέρω ποιο θα 'ναι αυτό). Σίγουρα το ΑΕΙ θα βρίσκεται σε άλλη περιοχή.
Σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα τμήματα Νοσηλευτικής είναι τεχνολογικά.
Φυσικά και δεν κάνω κάποια διάκριση ανάμεσα στα δύο, ούτε και θα κάτσω να αναλύσω τι και πως εδώ.
Αυτό που πάντως είναι σίγουρο, είναι ότι δύσκολα θα συγχωνευτούν κάποια τμήματα.
Εδώ είχαν, θες την δύναμη(

ας μην κοροϊδευόμαστε

Μην ανησυχείς, ισχύει κι εδώ η τελευταία πρόταση απο πάνω!Εμείς που έχουμε κλείσει σπίτια και έχουμε φτιάξει συμβόλαια για ένα και δύο χρόνια, αναγκαστικά θα πληρώνουμε ακόμη κι αν φύγουμε σε άλλη πόλη;

McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

10 Τμήματα ΑΕΙ υπάρχουν, τα 8 εξ' αυτά είναι τεχνολογικά τα δε 2 πανεπιστημιακά.
Σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα τμήματα Νοσηλευτικής είναι τεχνολογικά.
Φυσικά και δεν κάνω κάποια διάκριση ανάμεσα στα δύο, ούτε και θα κάτσω να αναλύσω τι και πως εδώ.
Αυτό που πάντως είναι σίγουρο, είναι ότι δύσκολα θα συγχωνευτούν κάποια τμήματα.
Εδώ είχαν, θες την δύναμη(, θες τις γνωριμίες(
, να μη τα αξιολογήσει η ΑΔΙΠ, νομίζεις ότι θα κλείσουν έτσι απλά;
ας μην κοροϊδευόμαστε![]()
Στην Αμερική έχουμε το κολλεγιακό degree και το πανεπιστημιακό. Και από το ΤΕΙ και από το ΑΕΙ νοσηλευτικής βγαίνεις το ίδιο πράγμα αλλά το πανεπιστημιακό τμήμα νοσηλευτικής ακαδημαικα το θεωρώ πρότυπο τμήμα ακόμα και για την ιατρική.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

να μιλάς μόνο για τις σχολές που γνωρίζεις!
Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στις περισσότερες σχολές,γιατί είμαι μέσα στα κινήματα.Αν έχεις πληροφορίες για συγκεκριμένη παρατυπία,feel free to state them.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος

catherine.#
Νεοφερμένο μέλος

nikosxdxd
Διάσημο μέλος

Poseidon
Εκκολαπτόμενο μέλος

challenger
Επιφανές μέλος

Kαιρος ειναι πιστευω να καταργηθουν ορισμενες αχρηστες και διακοσμητικες σχολες.![]()
άμα το πάμε έτσι όλες άχρηστες θα τις βγάλουμε!

McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

η διιά μου σχολή δε θα καταργηθεί
και να καταργηθεί ιατρική είναι οπότε δε με νοιάζει θα πάω σε πιο κεντρική καλύτερα.
challenger
Επιφανές μέλος

η διιά μου σχολή δε θα καταργηθεί
και να καταργηθεί ιατρική είναι οπότε δε με νοιάζει θα πάω σε πιο κεντρική καλύτερα.
Εσύ μας έλεγες πως ήσουν καθηγητής σε βιολογία, πως βρέθηκες Ιατρική ξαφνικά;

antis
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσύ μας έλεγες πως ήσουν καθηγητής σε βιολογία, πως βρέθηκες Ιατρική ξαφνικά;![]()
και δικιά μου απορία!!!!
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μπήκα με τους ομογενείςΕσύ μας έλεγες πως ήσουν καθηγητής σε βιολογία, πως βρέθηκες Ιατρική ξαφνικά;![]()
στο ischool ότι δηλώσεις είσαικαι δικιά μου απορία!!!!
φυσικά εδώ φαίνομαι σαν καθηγητής ιατρικής :/ μαλλον πρέπει να το αλλάξω σε κάτι πιο ρεαλιστικό
antis
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπήκα με τους ομογενείς
αα διάβασες και έκανες μεγάλη προσπάθεια!!!!!!!!
χθες καθηγητής βιολογίας σήμερα φοιτητής ιατρικής!!!!όχι τόσο σταθερότητα δεν κάνει.......
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μπήκα με τους ομογενείς
αα διάβασες και έκανες μεγάλη προσπάθεια!!!!!!!!
χθες καθηγητής βιολογίας σήμερα φοιτητής ιατρικής!!!!όχι τόσο σταθερότητα δεν κάνει.......

δε διάβασα να πω την αλήθεια ας πουμε ότι μπήκα από την πίσω πόρτα.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος

Την αρμόζουσα προσοχή και την εξαίρεση από τις υποψήφιες προς κατάργηση σχολές ζητά ο Περιφερειάρχης του Ιονίου για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ο κ. Σπυρίδων Σπύρου έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας μεταφέροντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και το ψήφισμα, που αφορά τα δύο ιδρύματα.
Σύμφωνα με την επιστολή, ζητούν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα κριτήρια αξιολόγησης του Πανεπιστημίου, μιας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι από τα πρώτα ελληνικά Πανεπιστήμια. Επίσης, τονίζουν ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρέχει ειδικότητες που είναι μοναδικές και φοιτούν πολλοί φοιτητές σε αυτές. Τέλος, ενημέρωσε ότι τα δύο ιδρύματα του Ιονίου σκοπεύουν να συνεργαστούν τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό και ερευνητικό επίπεδο σπουδών.
Poseidon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.