Επίσημα βγήκα ενεργειακός, αλλά στις ροές είχα εστιάσει στην Μ (Μαθηματικά) και Σ (Σήματα, Έλεγχος και Ρομποτική). Επαγγελματικά ασχολούμαι με Μηχανική Μάθηση και το διδακτορικό μου είναι Μηχανική Μάθηση στα Οικονομικά.
Χμμ , η αλήθεια είναι έχεις λίγο απο όλα , αλλά επί της ουσίας τείνεις προς σήματα και έλεγχο , τα οποία δένουν καλά και με την μηχανική μάθηση που έχεις στο διδακτορικό σου . Το ρώτησα επίτηδες για να δω μήπως θα είχε περισσότερο νόημα να κοιτάξεις μηχανολόγους μηχανικούς ή χημικούς μηχανικούς , σε σχέση με πολιτικούς , αλλά στην προκειμένη κανένα απο τα τρία δεν σε ενισχύσει παραπάνω απο τα άλλα όσον αφορά στο ήδη υπάρχων background σου .
Ένας ενδιαφέρον τομέας στους Πολιτικούς Μηχανικούς θα ήταν Μηχανική Μάθηση για πρόβλεψη σεισμών ή για πρόβλεψη κτιριακών καταστάσεων μετά από σεισμούς ή ακραία φαινόμενα. Νομίζω ότι το Mathematical Modeling και η Στατιστική έχουν πολλές εφαρμογές στο Civil Engineering.
Όντως , η επεξεργασία σήματος και ευρύτερα το mathematical modeling όπως λες , ειδικά τώρα με την μηχανική μάθηση έχει πολλές εφαρμογές σε τέτοια πράγματα . Το ιδίο ισχύει και στην μηχανολογία ( gearbox fault analysis λόγου χάρη ) . Στην προκειμένη μάλλον σε συμφέρει περισσότερο να κοιτάξεις για μαθηματικό . Η αλήθεια είναι οτι ένα δεύτερο πτυχίο μηχανικού ενδέχεται να είναι πιο profitable σε σχέση με ένα πτυχίο μαθηματικών , αλλά είπες οτι επαγγελματικά τον έχεις βρει τον δρόμο σου , οπότε δεν είναι και οτι θα εξαρτάται ο μισθός σου απο αυτό . Στην χειρότερη έχεις αποκτήσει διακοσμητικές γνώσεις που δεν εφαρμόζεις ποτέ εν τέλει , αλλά στην καλύτερη κάνεις κάτι που σου αρέσει , και εμβαθύνεις , με οτι καλό μπορεί αυτό να προσφέρει ενδεχομένως στην δουλειά σου . Ο μόνος λόγος να το κάνεις narrow down κάπως και να αποφύγεις το μαθηματικό είναι εαν έχεις σκοπό να αλλάξεις πεδίο . Λόγου χάρη εαν θες να εργαστείς συγκεκριμένα στο civil engineering με μελέτες κτλπ . ,τότε είναι προτιμότερο να μάθεις αυτή την μαθηματική μοντελοποίηση που συζητάμε στα πλαίσια της αντίστοιχης σχολής και όχι γενικά και αόριστα στο μαθηματικό . Αλλά εαν "κάτσεις στα αβγά σου" μόλις πάρεις το δεύτερο πτυχίο , και σε νοιάζει απλώς να αποκτήσεις θεωρητικές γνώσεις με ευρύτερο scope αλλά λιγότερο εφαρμόσιμες , τότε συμφέρει το μαθηματικό . Εκτός πάλι εαν το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι με πτυχίο civil engineering τσιμπάς και τα δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού , εκεί πάσο , οτι πιστεύεις εσύ καλύτερο .
Άμα μπω 5 εξάμηνο το ν+2 θα είναι 3+2 = 5, θα είναι κανονικά 5+2 = 7. Πάντως νομίζω άμα δηλώσεις δουλειά μπορεί να γίνει 2*(ν+2).
Νομίζω πρέπει να έχεις δίκιο , κάτι τέτοιο έχει πάρει και εμένα το αφτί μου , αλλά δεν γνωρίζω δυστυχώς για να σου πω με σιγουριά . Τώρα σε αυτούς με κατατακτήριες δεν ξέρω ακριβώς πως το εφαρμόζουν το ν + 2 . Δεν πιστεύω οτι πρέπει να σε ανησυχεί τρομερά όμως , μπορείς να πάρεις γραμματεία να ρωτήσεις όταν με το καλό περάσεις όπου περάσεις .
Σκέφτομαι να στείλω και στον Τσεκούρα στους Ηλεκτρολόγους του ΠΑΔΑ να μου πει την γνώμη του μιας και έχει τελειώσει και τις δύο σχολές.
Δυνατός ο Τσεκούρας . Έχει τον σεβασμό πολλών φοιτητών γιατί είναι σοβαρός στην δουλειά του . Μέσα στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εαν θυμάμαι καλά είναι και η πρόβλεψη φορτίου με τεχνικές μηχανικής μάθησης . Οπότε σίγουρα είστε κάπως κοντά στα αντικείμενα και θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει καλά .