Κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Το κύρος και η αλαζονεια του σύγχρονου Έλληνα και γενικά του ανθρώπου είναι κινητήριος μοχλός προς την άγνοια. Η ύπαρξη πολλών μη απαραίτητων τμημάτων αποδεικνύει την λογική που οι περισσότεροι ακολουθούν, παρε ένα πτυχίο με ωραίο τίτλο και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν, στη συνέχεια βλέπουμε. Δυστυχως οι περισσότεροι στο τέλος καταλήγουν χαμένοι μέσα σε μια θάλασσα χαρτιών(πτυχίων) όπου προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την άνοδο τους προς μια ζωή ονειρική και χωρίς κούραση (τα οικονομικά όπως είπες) ακολουθώντας το δρόμο των στερεοτύπων που έχουν μεταδοθεί από γενιά σε γενιά με συνέπεια να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος . Δυστυχώς τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους όνειρα όπως πάντα μένουν μόνο στα λόγια και αποτυγχάνουν.

Νομίζω ότι πίσω από αυτή τη λογική για πολλές δεκαετίες ήταν ο επαρχιωτισμός πολλών πολιτικών με την ντόπια αρχή στην ίδρυση νέων Τμημάτων για τονωθούν οι οίκοι ανοχής, τα φοιτητικά φροντιστήρια με υποψήφιους διδάκτορες που διδάσκουν σε φοιτητές, τα μπομπάδικα, τα σκυλάδικα, τα μπιλιαρδάδικα, τα σουτιενάδικα, τα καρναβάλια, κτλ γενικώς η τοπική οικονομία της αρπαχτής από τις τσέπες των νέων φοιτητών. Δεν υπήρξε ποτέ η διάθεση να τεθούν επιχειρήματα για ποιο λόγο το χ δημόσιο Πανεπιστήμιο να έχει 20 ή 30 Τμήματα; Γενικά είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την εικόνα και λυπάμαι γιατί μπαίνουν στο τρυπάκι αυτό τόσο οι νέοι φοιτητές όσο και οι οικογένειές τους ξοδεύοντας λεφτά για να κάνουν τα καπρίτσια του Ελληνικού κράτους. :down: Όπως λές @Nick234 πολύ σωστά: δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, υπάρχει μια ζωή ονειρική που ξεκινάει ως φοιτητής με προοπτική Φυσικός στο CERN τουλάχιστον και καταλήγει να διδάσκει ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη στο Λύκειο και να έρχεται η κάθε άσχετη μάνα να του πρήζει το συκώτι γιατί ο κανακάρης της παίζει με το tik tok και λέει του καθηγητή "άντε χ***σου".
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top