Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι οι συνεχείς αλλαγές στην παιδεία. Πότε να προλάβουν να φανούν αποτελέσματα; Παίρνει κάποια μέτρα το μπλε κόμμα, βγαίνει το ροζ τα καταργεί και παίρνει άλλα, μετά ξαναβγαίνει το μπλε επαναφέρει τα προηγούμενα κ.ο.κ. Σύγχυση και μόνο προκαλεί αυτό! Ας συμφωνήσουν επιτέλους σε ένα σύστημα!
Ως προς την ουσία τώρα των ζητημάτων.
Η ΕΒΕ με βρίσκει κατά βάση σύμφωνο και είναι μία καλή λύση γιατί τελεί σε συνάρτηση με τις επιδόσεις. Δεν είναι μια σταθερή βάση που μια χρονιά μπορεί να βάλει πολλούς στα πανεπιστήμια και στην άλλη να τσεκουρώσει. Βέβαια έχω κάποιες ενστάσεις κυρίως στα ειδικά μαθήματα, εκεί θα προτιμούσα μία σταθερή βάση του 10 γιατί είδαμε φέτος σε κάποια μαθήματα να φτάνει 14, 15 και να χάνουν σχολές από αυτό ενώ στα υπόλοιπα τα είχαν πάει εξαιρετικά.
Η Τράπεζα Θεμάτων δεν ξέρω, στο τσακ τη γλίτωσα. Ίσως χρειάζεται αν πάμε σε μία κατεύθυνση όπου οι βαθμοί του σχολείου θα συνυπολογίζονται για την είσοδο στα πανεπιστήμια. Από την άλλη, με τη μορφή που έχει τώρα δεν βοηθάει ιδιαίτερα, άγχος και μόνο προκαλεί. Καλό θα ήταν να αναθεωρηθεί, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.
Πανεπιστημιακή αστυνομία προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτέ

Δεν γίνονται και επεισόδια βέβαια στη σχολή μου για να πω "ναι, χρειάζεται". Δεν με ενοχλεί να υπάρχει κάποιου είδους φύλαξη, ίσως ήταν προτιμότερο να ήταν, λόγου χάρη, security και όχι αστυνομία. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν βρίσκω κάποιο τεράστιο πρόβλημα με την παρουσία αστυνομίας, εφόσον είναι λελογισμένη και διακριτική. Μη φτάσουμε όμως σε φαινόμενα αστυνομικής βίας μέσα στα πανεπιστήμια, θα είναι τραγικό.
Όπως και να έχει, αν το ροζ κόμμα κάνει μία ροζοπρασινοπορτοκαλί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα ήταν προτιμότερο να αναθεωρήσει τα υπάρχοντα μέτρα και όχι να τα καταργήσει πλήρως. Και αντίστοιχα αν μεθαύριο προκύψει μπλε ή μπλεπράσινη κυβέρνηση, να μην καταργήσει ό,τι κάνει η ροζοπρασινοπορτοκαλί. Ας έχουμε κάποιες σταθερές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα επιτέλους.