Ειμαι καλη μαθητρια και δινω παννεληνιες (ΕΠΑΛ τομεας υγειας) αλλα νομιζω εχω καταθληψη. Μην κολλησετε στην λεξη καταθληψη απλα ας πουμε οτι δεν νιωθω καλα.
Δινω πανελληνιες φετος και διαβαζα απο περυσι συστηματικα και δεν ειχα ποτε κενα απο προηγουμενες ταξεις οποτε βρισκομαι σε καλο επιπεδο μαθησιακα. Περυσι διαβαζα περισσοτερο απο οτι φετος. Φετος αρχισα με ορεξη αλλα ειχα πολλα επισοδεια που χανομουν. Ειδικα τα Χριστουγεννα δεν ανοιξα βιβλιο αλλα φοβαμαι να το παραδεχτω σε κανεναν. Αρχισα να κανω μονο τα απαραιτητα ισα ισα να μην δινω στοχο στους καθηγητες, οι οποιοι με συμπαθουν και με ξεχωριζουν στην ταξη γιατι τα πιανω αμεσως και ξερω να απαντησω σε οτι ρωτανε. Τα περισσοτερα τα ξερω γιατι διαβαζα πολυ περυσι ή γιατι ειναι απλη λογικη. Αλλα στο ΕΠΑΛ τα μαθηματα ειδικοτητας απαιτουν να γνωριζεις πολυ καλα απεξω την θεωρια. Την εχω βγαλει φυσικα και την κατανοω (δεν κανω σκετη παπαγαλια). Αλλα.....
Δυσκολευομαι τωρα στις επαναληψεις. Δυσκολευομαι να συγκεντρωθω, να διαβασω, να κανω επαναληψη τα ιδια και τα ιδια, να ξαναδιαβασω τα δυσκολα μαθηματα γιατι υπαρχει αρκετη ορολογια που πρεπει να θυμαμαι 100% και δεν γινεται να γραψω με δικα μου λογια. Στοχευω σε υψηλο βαθμο (18.000 περιπου). Εχω πολυ αυτοπεποιηθηση στον εαυτο μου οτι θα τα καταφερω αλλα κοιτωντας τα γεγονοτα και το πως περναω την καθημερινοτητα μου αρχιζω να με αμφισβητω. Γυρω μου εχω ατομα που εχουν πολυ περισσοτερο ανχος απο εμενα και ταυτοχρονα εχουν κανει λιγοτερη προετοιμασια, γραφουν χαμηλοτερους βαθμους, αλλα κατι μεσα μου μου λεει οτι αυτοι αφιερωνουν περισσοτερο χρονο διαβαζοντας, κατι που με κανει να αισθανομαι τυψεις.
Οποτε γιατι δεν διαβαζω και εγω περισσοτερο; Εχω χαλια ψυχολογια. Δεν ξερω αν ειναι κατι παρομοιο με καταθληψη ή ανχος, αλλα με καθιστα σχεδον παραλυτη. Δυσκολευομαι να σηκωθω απο το κρεβατι, να αφησω το κινητο, να διαβασω. Καμια φορα μπορει να ειναι νωρις νωρις αλλα νιωθω οτι ηδη αργησα πολυ και δεν θα τα καταφερω για σημερα, οποτε καλυτερα ας το αφησω.
Ξερω οτι εχω καποια θεματα σοβαροτερα απο τις πανελληνιες που πρεπει να λυσω. Αλλα για τωρα, για λιγο παραπανω απο ενα μηνα, θα συγκεντρωθω μονο στις πανελληνιες. Πως ομως; Κανω καλα που χαλαρωνω εφοσον τα παω καλα στα διαγωνισματα ή πρεπει να ζοριστω παραπανω; Να αφιερωσω παραπανω χρονο στο διαβασμα (τωρα αφιερωνω ισως 2-3 ωρες την ημερα, 3-4 μερες την εβδομαδα). Πως να προστατευτω απο τους γυρω μου που μου μεταδιδουν το δικο τους ανχος; Θα τα παω καλα; Ακομα και αν περασω οριακα, θα ξερω οτι μπορουσα και καλυτερα αλλα δεν το εκανα λογω τεμπελιας.
Ευχαριστω για την προσοχη σας και ειμαι ανοιχτη να ακουσω διαφορετικες αποψεις.