Έστειλα λοιπόν και εγώ το παιδί μου στην Πολύτροπη στην 1η Λυκείου και σας παραθέτω την εμπειρία μου.
Το επέλεξα γιατί είχα την διαβεβαίωση του διευθυντή οτι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα, μάλιστα είπε χαρακτηριστικά οτι απαγορεύονται, και αν δουν οτι κάποιο παιδί δεν τα καταφέρνει, του κάνουν έξτρα μάθημα μετά το ωράριο του σχολείου. Μάλιστα, είπε πως τυχαίνει να κρατάνε και ολόκληρα τμήματα!
Σε τάξεις λοιπόν των 25 παιδιών με τους καθηγητές να τρέχουν τρελά την ύλη, κάποια στιγμή, και χωρίς να κάνει το παιδί ιδιαίτερα, έχασε την μπάλα. Θα μου πείτε ας του έκανες, όπως μάθαμε κατόπιν οτι έκανε το 95% των μαθητών, ιδιαίτερα. Δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω και ιδιωτικό και ιδιαίτερα. Μέχρι και την λήξη της χρονιάς κανένας καθηγητής δεν κράτησε το παιδί παραπάνω ώρα να το βοηθήσει όσες φορές κι αν το είχα συζητήσει με τους καθηγητές του, όσες φορές κι αν το ζήτησε το παιδί. Ενημερώσαμε οτι δεν θα συνεχίσουμε στο σχολείο για την επόμενη χρονιά και η απάντηση ήταν οτι δεν θα μας κράταγαν ούτως ή άλλως γιατί η επίδοση του παιδιού είναι χαμηλή και θα χαλάσει την βιτρίνα του σχολείου! Και φυσικά αυτό δεν αφορούσα μόνο εμάς αλλά και άλλα δέκα παιδιά του τμήματος!
Να λοιπόν πως δημιουργούνται τα υπερβολικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες! Να λοιπόν πως ξεγελαστήκαμε και όχι μόνο πετάξαμε τα λεφτά μας αλλά αυτό που καταφέραμε ήταν να καταρακώσουμε την ψυχολογία του παιδιού, που το πήγαμε με μέσο όρο 19 και το πήραμε με άπειρα κενά και τώρα ψαχνόμαστε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.