Καλησπέρα, δεν θα ήθελα να εκφράσω άποψη περί φροντιστηρίων γαλλικών, είμαι η ίδια καθηγήτρια και το κυριότερο που έχω να σημειώσω είναι ότι το πτυχίο b2 (DELF) -από το 0- είναι αρκετά δύσκολο να βγει σε έναν μόνο χρόνο, όπως θέλουν να διαφημίζουν κάποιοι. Δεν είναι αδύνατο, αλλά απαιτεί πάρα πολλές ώρες μαθήματος και σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση με τα γαλλικά. Δηλαδή "bain linguistique'', o μαθητής οφείλει να έχει συνεχή επαφή με την γλώσσα και εκτός μαθήματος, να βλέπει γαλλική τηλεόραση, να διαβάζει γαλλικό τύπο κλπ. Γενικά είναι κάτι το οποίο δεν συνιστώ εκτός και αν υπάρχει άμεση αναχώρηση για διαμονή σε γαλλόφωνη χώρα.
Φροντιστήριο vs ιδιαίτερο
Λόγοι για να επιλέξει κάποιος το φροντιστήριο είναι το οικονομικό και η εγκυρότητα, ότι υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για οτιδήποτε προκύψει.
Τα ιδιαίτερα μαθήματα από την άλλη είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις κάθε μαθητή και το παραπάνω ισχύει σε πολλές παραμέτρους, κατανομή χρόνου, οικονομικές κλπ αλλά κυρίως μαθησιακές.
Προσωπικά στα μαθήματα μου επιλέγω μια βασική μέθοδο (βιβλία) αλλά παράλληλα παρέχω λεξιλόγιο, κατανοητές σημειώσεις γραμματικής στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και φυσικά όταν παρατηρήσω ότι κάτι δεν έχει κατανοητό, θεωρώ υποχρέωση μου να βρω διαφορετικούς τρόπους επεξήγησης μέχρι να επιτύχω για τον μαθητή μου, την πλήρη κατανόηση του αντικειμένου.
Επιπλέον και για όσους διαθέτουν χρόνο και όρεξη να ασχοληθούν παραπάνω και μόνοι τους, αναλόγως επιπέδου, προτείνω διάφορες διαδραστικές ασκήσεις στο ίντερνετ αλλά και επιλεγμένα άρθρα της ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ επικαιρότητας.
Είναι πολλά ακόμα αυτά που θα ήθελα να πω, το πιο σημαντικό όμως είναι να απαιτείτε από τον καθηγητή σας, στο ιδιαίτερο ή στο φροντιστήριο να σας εξηγεί ξανά και ξανά. Αυτό είναι το χρέος του και γι' αυτό βρίσκεται εκεί.
Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση